VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!


Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#1 2013-04-06 22:56:37

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Jūros dienoraštis

Sveiki smile)! Perskaičiau visas temas ir nežinau kur rašinet,  kur prisiglausti:)!!!
Todel nusprendžiau užvesti savo tema kur rašysiu savo mintis ir savo budus pasveikti smile
O iš Jusu prašau palaikymo ir patarimu smile!!
Kad butu  aiškiau trumpai apie savo kelia , tiksliau kaip dasiritau iki tiek , kad reiikalinga pagelba !
Alkoholio paragavau dar budama vaikas , tetis pasimdavo mane pasivaikščioti i parka , bet koks budavo jo pasivaiksčiojimas be bokalo alaus . Užsugdavom i aludes , kuriose susimaišes alaus ir šlapimo kvapas , didziules eiles ir aplinkui apsvaige vyrai leisdavo vyriškai laika . Stovedavau šalia gaudavau baltos putos iš ka tik pripilto bokalo. . Su metais begant jau ir šampano per Naujus paragaudavau  . Atrode , kaip smagu kartu su suaugusiais kelti taures !!
per 15 gimtadieni patys tevai pastato ant stalo likerio ir šampano , jei kaip smagu prieš draugus !! Kokie faini tevai !
Matau , kaip tevai linksminasi savaitgaliais , veliau tevas gerdavo vis dažniau ir dažniau . Pastebejau , kad nebeliko linkmybiu prasidejo mamos ašaros , mes prie lango laukdavo kad gryš tetis ir koks gryš , ar begti sleptis , ar ne sad(!!
Taip bego metai , o aš fantazavau , kad turesiu šeima ir , kad mes gražiai gersim taurius gerimus vakarodami prie tv , o gal net ir prie zidinio . Gaila , bet kažkodel apie visiška negerima net minčiu nebuvo , nes net nepagalvodavau , kad taip galima . Iš suaugusiu girdedavosi tik pašaipos apie tuos kurie negeria .
Karta jau paaugle budama , patekau i kaimo jaunimo švente , po kurios visi susedo prie didžiulio stalo . Stikliukas ejo ratu , priejo eile ir man . Pasakiau , kad degtines negeriu , tada šalia sedejusi mergina išpyle degtine ant žemes ir pasake : tai ko čia sedi ? Sekanti karta jei negersi ne ant žemes , bet i veida  užpylsiu degtine sad!
Taip po truputi pradejau gerti ir stiprius gerimus , aišku tada tai budavo retai per šventes ar susiburimus . Tik gaila , kad tie susiburimai vis dažnedavo .
Nepriverte susimastyti ir tai , kad tetis mire nuo alkoholio dar visai jaunas , net anuku nespejo pamatyti sad(!! Mintyse buvo tik , kad aš neisiu tevo pedomis , kad aš mokesiu gerti .. Deja sad kuo tuoliau tuo mažiau susimastydavau . O gyvenimas panašeja i tevu , tik buvo dar tas laiko tarpas kaip linksmybes , draugai , savaitgaliais išvykos .
Atrode viskas idealu vakare žvakes , taure brendžio , viso to ir svajojau . Namai sutvarkyti , pietus garuoja , juk nieko tokio , kad gamindama taure vyno išgeriau . O savaitgaliai ? Su šeima , su draugais , viskas kaip ir normalu vakare galima atsipalaiduoti , vaikai juk nekenčia ? Negryžtu juk iš kažkur girta ?
Nevaikau aš nieko po namus ?
Taip ir slinko mano išsvajotas gyvenimas , kol i rankas nepateko knyga ,, lengvas budas mesti rukyti ,, . Iki to laiko sakydavau , jau galite manes visko prašyti , bet mesti rūkyti niekada !! Tai buvo iš tu malonumu , kaip ir vyno ar brendžio taure .
Mečiau lengvai ir pirma karta galvoje pradejo suktis mintys , kad galima  džiaugtis gyvenimu ne tik tuo momentu kai prisidegi cigarete ....
Perskaičiau knyga ir apie alkoholi . Atsisukau atgal ir supratau , kad aš jau gerai iklimpuse . Kad be alkoholio nebuvo nei dienos per paskutinius kelis metus . Kad jau ipusejau ta stadija , kai šeimoje prasideda pykčiai , barnei .
Perskaičius ,, lengvas budas atsisakyti alkoholio,, negeriau beveik   metu .
Pamačiau , kad galima gyventi kitaip .
Bet ... Karšta vasaros diena  nepagalvojusi atsigeriau alaus . Po keliu savaičiu jau paragavau vyno sad!
Taip po truputi gryžau ir prie stipriu gerimu sad!
Buvo dar  ta stadija : kai linsmybes , o jei koki viena kita karta ir budavo koma  , tai juk nieko tokio sad čia ne alkoholis kaltas o nuovargis sad!!
Žinau kuom visa tai baigsis , jei nesusimastysiu . Todel nusprendžiau išbristi iš liūno dabar .
Noriu vel džiaugtis blaiviu gyvenimu !! Noriu sulaukti ir džiaugtis anūkais !!
Paprasčiausiai noriu buti blaiva tuomet busiu ir laiminga !!!!

Paskutinis taisė Jūra (2013-04-09 15:40:04)

Neprisijungęs

 

2013-04-06 22:56:37

Google

#2 2013-04-06 23:05:30

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Pirma diena mano dienoraščio :
Visa savaite nevartojau nieko . Pirmadieni pradejau gerti raminančius vaistus . Viskas buvo gerai . Vakar namuose atsiranda 1 lt dektines ant  stalo . Pauostau : kvapas šlykštus , bet noras yra sad! Paragaunu : fuiii neskanu . Skiedžiu su sultimis galima gerti , bet noro nera ..
Nuspredziu negerti.
Ryte galva skauda , noras išgerti vien  del to , kad butu geriau .
Nusiperku dektines sad(( šiandiena ji skanesne nei vakar .

Neprisijungęs

 

#3 2013-04-07 00:11:07

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606


Blaivus  12m.  3mėn.  22d. 

Re: Jūros dienoraštis

Sveika, Jūra. Liūdna pradžia. Kadaise anekdotas panašus buvo: (...)atsuksiu, bet nepilsiu; pauostysiu,bet neragausiu; paimsiu į burną gurkšnį,bet nenurysiu... Žvengiau kadaise, nežinodama, kad alko priklausomybę turintiems nieko juokingo  tame nėra.

Gal dar nėra motyvo ''negerti''... Tačiau po kiekvieno užgėrimo sunkiau užsikabinti. Palauk ryto, gal forumo ''veteranai'' patars.

Neprisijungęs

 

#4 2013-04-07 09:12:43

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Re: Jūros dienoraštis

Labas rytas Jūra,suprantu tavo situaciją,nes mes daugelis čia rašančių, esame visą tai patyrę,aš kai važiuodavau vakare į parduotuvę,visada sakydavau sau,kad neimsiu butelio ir tikrai negersiu,bet dėja tas butelis atsirasdavo mano krepšyje,ir namo grįžes nesuprasdavau kokia jėga mane privertė jį isidėti,nesu aš veteranas,tik pirmieji kapstymosi iš tos duobės metai,galiu tik patarti ką mane mokono ŠPLC jog reikia tokiais atvejais,kai norisi degtinės, pavalgyti,nebūti alkanam,juk kada esi sotus ir gerai prikirtes,nesinori išgerti,kitas dalykas nepervargti,visada kada pavargstame,norisi vakare išgerti,kad nuslinktu tas nuovargis,ir nesinervinti,vengti stresinių situacijų,lengva tai pasakyti,bet realybėje sunku viso to išvengti,man padeda muzika,atsisėdu ramiai ir užsidedu ramią lyrinę muziką,kokiam pusvalandžiui,užsimerkiu ir kartoju mintyse,kad aš labai noriu gyventi blaiviai,man mintyse dažniausiai sukasi vietos kur girtuokliaudavau,bet niekad nematau saves su degtine rankose,bet su sulčių stikline,gal noriu taip kad būtu,taip ir matau,paskui labai gerai padeda pirtis,tiesiog nuima visą stresą ir nuovargį,po jos norisi tik miego,bet pavartoju ir vaistukus tokius neuromed, jei labai didelis nerimas,tai po dvi ryte ir vakare,jei ne po vieną,bet dažniausiai užtenka vienos ryte,nieko neišgalvojau pats,visa tai specialistū patarimai,bet kiek bandžiau gyventi balivų gyvenimą savarankiškai nieko nesigavo,užteko pagulėti stacionare dešimt dienų ir pripažinti sau jog esu alkoholikas,ir man to užteko kad atsirastu manyje motyvas siekti blaivybės,na tiesa ten pamačiau į ką pavirsta žmonės,po daug gėrimo metų,neduok dieve niekam,ir tiesa dar vienas nusiteikimas,niekada nekentėk be degtinės,ir nekankinkis kad tik nepaimti į rankas,bet nusiteik ir gyvenk blaivų gyvenimą,blaivų ir kartu laimingą,ko Tau nuoširdžiai ir linkiu,laikykis,ir Tau visi padės.

Neprisijungęs

 

#5 2013-04-07 13:59:13

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Sveiki !!
Ačiu už palaikima smile!!
Šiandiena nuotaika geresne , todel pirmiausia rašiau laiška administratoiuj ( kažko neišsisiunčia , bet dar bandysiu ) taip pirmiausiai noriu pakeisti temos pavadinima , nes manau su tokiu pabadinimu tai nieko gero ir nepasieksiu jei taip pesimistiškai galvosiu. Dienorašti žadu ir toliau rašyti , kaip jaučiuosi . O pavadinima norečiau pakeisti i paprasčiausiai dienoraštis arba ,, kelias i blaivybe  ,,
Oras jau panašeja i pavasari todel nuotaika puiki !! Sveikata gera apie joki pachmela nera nei minties . Tikiuosi , kad ir vakare taip jausiuos .

Neprisijungęs

 

#6 2013-04-07 14:04:29

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Žuvis rašė:

Sveika, Jūra. Liūdna pradžia. Kadaise anekdotas panašus buvo: (...)atsuksiu, bet nepilsiu; pauostysiu,bet neragausiu; paimsiu į burną gurkšnį,bet nenurysiu... Žvengiau kadaise, nežinodama, kad alko priklausomybę turintiems nieko juokingo  tame nėra.

Gal dar nėra motyvo ''negerti''... Tačiau po kiekvieno užgėrimo sunkiau užsikabinti. Palauk ryto, gal forumo ''veteranai'' patars.

Tikiuosi , kad liūdnos pradžios bus laimingas galas smile)!!!
Matai kiek skaitinejau temose visi jau kaip ir veteranai . Truputi vienoj temoj parašydavau , truputi kitoj , taip metydavausi . O dabar manau šitoje temoje rašysiu kaip jaučiuosi ir kokius budus naudoju , kad pasiekčiau savo tiksla : BLAIVU GYVENIMA !!

Neprisijungęs

 

#7 2013-04-07 14:07:42

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

skorpionas rašė:

Labas rytas Jūra,suprantu tavo situaciją,nes mes daugelis čia rašančių, esame visą tai patyrę,aš kai važiuodavau vakare į parduotuvę,visada sakydavau sau,kad neimsiu butelio ir tikrai negersiu,bet dėja tas butelis atsirasdavo mano krepšyje,ir namo grįžes nesuprasdavau kokia jėga mane privertė jį isidėti,nesu aš veteranas,tik pirmieji kapstymosi iš tos duobės metai,galiu tik patarti ką mane mokono ŠPLC jog reikia tokiais atvejais,kai norisi degtinės, pavalgyti,nebūti alkanam,juk kada esi sotus ir gerai prikirtes,nesinori išgerti,kitas dalykas nepervargti,visada kada pavargstame,norisi vakare išgerti,kad nuslinktu tas nuovargis,ir nesinervinti,vengti stresinių situacijų,lengva tai pasakyti,bet realybėje sunku viso to išvengti,man padeda muzika,atsisėdu ramiai ir užsidedu ramią lyrinę muziką,kokiam pusvalandžiui,užsimerkiu ir kartoju mintyse,kad aš labai noriu gyventi blaiviai,man mintyse dažniausiai sukasi vietos kur girtuokliaudavau,bet niekad nematau saves su degtine rankose,bet su sulčių stikline,gal noriu taip kad būtu,taip ir matau,paskui labai gerai padeda pirtis,tiesiog nuima visą stresą ir nuovargį,po jos norisi tik miego,bet pavartoju ir vaistukus tokius neuromed, jei labai didelis nerimas,tai po dvi ryte ir vakare,jei ne po vieną,bet dažniausiai užtenka vienos ryte,nieko neišgalvojau pats,visa tai specialistū patarimai,bet kiek bandžiau gyventi balivų gyvenimą savarankiškai nieko nesigavo,užteko pagulėti stacionare dešimt dienų ir pripažinti sau jog esu alkoholikas,ir man to užteko kad atsirastu manyje motyvas siekti blaivybės,na tiesa ten pamačiau į ką pavirsta žmonės,po daug gėrimo metų,neduok dieve niekam,ir tiesa dar vienas nusiteikimas,niekada nekentėk be degtinės,ir nekankinkis kad tik nepaimti į rankas,bet nusiteik ir gyvenk blaivų gyvenimą,blaivų ir kartu laimingą,ko Tau nuoširdžiai ir linkiu,laikykis,ir Tau visi padės.

Dar karteli ačiu už patarimus !! Jie labai padeda . Turiu šitu vaistu tik lašeliais , bet manau tai neturi skirtumo.  Jučiuosi gerai planuojam važiuoti su šeima i gamta ( pasiulysiu i baseina ten pirtis yra ) .
Dar karteli smagu , kad dalinates patirtimi :wink!

Neprisijungęs

 

#8 2013-04-07 17:49:14

Audronis
Senbuvis
Miestas: Jonava
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887


Blaivus  24m.  5mėn.  7d. 
Nerūkau  15m.  5mėn.  19d. 

Re: Jūros dienoraštis

Neblogas sprendimas rašyti dienoraštį, gera pagalba savo minčių ir veiksmų paanalizavimui. Jei jau kvietiesi dienoraštyje ir kitus ką nors parašyti...

Nenoriu pasirodyti senas bambeklis (nors toks gal ir esu ;) ) ir „žiniukas“, bet gal reikėtų pradėti nuo šito:

Jūra rašė:

<...>Vakar namuose atsiranda 1 lt dektines ant  stalo .<...>

Namiškiai organizavo ar pati nusipirkai? Jei namiškiai, tai reikėtų jiems kažkaip duoti žinią apie tai, kad alkoholis tau yra pavojingas ir paprašyti jų pagalbos. Bent jau tokios, kaip alkoholinių gėrimų namie nebuvimas. Tegu ne visam laikui, bent jau pradžiai, kol sustiprėsi tiek, kad ramiai žiūrėsi į butelius ir etiketes.

Jei pirkai pati, tai nepamiršk, kad net lankymasis parduotuvių alkoholio skyriuose ar baruose tau yra pavojingas. Per savo blaivybės metus esu pirkęs alkoholį tiek kartų, kad galima būtų suskaičiuoti ant rankos pirštų. Hmm... susimąsčiau vienos ar dviejų rankų, bet tikriausiai užtektų ir vienos :)

Jūra rašė:

<...>Turiu šitu vaistu tik lašeliais , bet manau tai neturi skirtumo.<...>

Spiritinio tirpalo? Gal aš ir paranojikas, gal ir persistengiu kartais (o gal dažnai ;)), bet į vidų nevartoju jokių preparatų su alkoholiu. Tegu ten kiekiai ir juokingi, bet kam katiną už uodegos tampyti ;) Burnos skalavimo skysčio pasirinkimo pagrindinis kriterijus – alkoholio nebuvimas :)

Neprisijungęs

 

#9 2013-04-07 20:47:29

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Audronis rašė:

Neblogas sprendimas rašyti dienoraštį, gera pagalba savo minčių ir veiksmų paanalizavimui. Jei jau kvietiesi dienoraštyje ir kitus ką nors parašyti...

Nenoriu pasirodyti senas bambeklis (nors toks gal ir esu wink ) ir „žiniukas“, bet gal reikėtų pradėti nuo šito:

Jūra rašė:

<...>Vakar namuose atsiranda 1 lt dektines ant  stalo .<...>

Namiškiai organizavo ar pati nusipirkai? Jei namiškiai, tai reikėtų jiems kažkaip duoti žinią apie tai, kad alkoholis tau yra pavojingas ir paprašyti jų pagalbos. Bent jau tokios, kaip alkoholinių gėrimų namie nebuvimas. Tegu ne visam laikui, bent jau pradžiai, kol sustiprėsi tiek, kad ramiai žiūrėsi į butelius ir etiketes.

Jei pirkai pati, tai nepamiršk, kad net lankymasis parduotuvių alkoholio skyriuose ar baruose tau yra pavojingas. Per savo blaivybės metus esu pirkęs alkoholį tiek kartų, kad galima būtų suskaičiuoti ant rankos pirštų. Hmm... susimąsčiau vienos ar dviejų rankų, bet tikriausiai užtektų ir vienos smile

Jūra rašė:

<...>Turiu šitu vaistu tik lašeliais , bet manau tai neturi skirtumo.<...>

Spiritinio tirpalo? Gal aš ir paranojikas, gal ir persistengiu kartais (o gal dažnai wink), bet į vidų nevartoju jokių preparatų su alkoholiu. Tegu ten kiekiai ir juokingi, bet kam katiną už uodegos tampyti wink Burnos skalavimo skysčio pasirinkimo pagrindinis kriterijus – alkoholio nebuvimas smile

Mintis apie dienorašti jau senai sukosi galvoje , bet vis neišdrysdavau  , va o vakar buvau jau labai ,, drasi,, ! Todel ir pirmi postai tokie smile) kas buvo ant liežuvio sad(!! Nuoga girta  tiesa .....
Todel nusprendžiau dienos apibendrinima geriau rašyti kitos dienos ryte smile)!
Bet tik tiek smagu , kad gryžau o ne pabegau . ( anksčiau bučiau istrinusi ši foruma iš kompo ir galvočiau  vel prisicirkinau )

Paskutinis taisė Jūra (2013-04-07 20:48:13)

Neprisijungęs

 

#10 2013-04-08 14:08:31

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Labas rytas !!!
Kaip smagu ir gera - gerai jaustis pirmadienio ryta smile!  Nuotaika puiki pavasarine , galvos neskauda.Pirmadieniais beveik niekada nevalgydavau , nebent apie maista galedavau pagalvoti tik vakare gryžus iš darbo išgerusi taure vyno , ar alaus . Tada jau gryždavo apetitas .
Taip , kad po  lengvu pusryčiu , ruošiuos i darba smile!
O dabar apie vakar :
Po smagaus pasivaikščiojimo parke , užsukom i parduotuve ši karta tikrai reikejo . Ilgai dvejojau  likti mašinoje , ar eiti i vidu . Vis delto nuejau kartu . Be vaikštinedama tik capt už sulčiu poko , vyras iš karto perspejo , kad nebus jokio butelio . Bet man taip gavosi automatiškai , bet jei jis butu sakes : nu gerai bet šiandiena paskutinta diena ..... Tai turbut bučiau nieko neatsakiusi , o nulenkus galva tylečiau . Nebučiau radusi jegu pasakyti , kad NE NEREIKIA sad(!
Gryžus namo maišiuke pamačiau 0.33 bonkute alaus butent ta kuri megstu . Nesu alaus megeja , tik butent vienos rušies ir 0.33 budavo kaip sakydavau skanu atsigaivinti . Arba gerdavau alu kai nieko nebudavo daugiau o dar  noredavosi dasibaigti . Tai va nupirko ta bankyte alaus , už tai , kad neprašiau net vyno , kaip paguodos priza .  Galvojo , kad po šeštadienio blogai jaučiuosi .
Aišku neatsisakiau .
Link vakaro jau pradejo galveleja suktis mintys kaip čia butu neblogai kažka ,, skanaus,, pagurkšnoti sad! Jau pradejau galvoti , kaip čia šuni išvesti , nors jis po parko miegojo saldžiai .
Vyko kova viduje .... Pasidariau karšta vonia pagulejau viskas aprimo .
Ačiu skorpionai už patarimus . Niekada nebučiau pagalvojusi , kad vaistai , ar gira gali pabudinti žveri viduje !! Busiu tikrai atidesne !
Vakar vakare kaip tik žiurejom filma  , nežinau net pavadinimo . Junginejom kanalus ir sustojom ties tuo filmu ( nelabai tikiu aš tokiai sutapimais , kažkodel tikiu , kad man vis sudaromos salygos susimastyti , tik nevisada aš tai noriu pastebeti )
Filmas tai labai priverte susimastyti . Nes pamačiau alkocholio žala šeimoje . Pamačiau viskas iš šono . Vaikai kenčia labiausiai , jiems reikia tevu . Kažkaip galvodavau , kad namai sutvarkyti , pietus padaryti , kas čia tokio jei mama atsigule paguleti sadsad(( !
Šiandiena nuotaika puiki !! Tikiuosi , kad rytoj galesiu pasigirti tuo pačiu ir  be jokiu alaus nuklydimu smile)!!

Neprisijungęs

 

#11 2013-04-08 16:03:49

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Re: Jūros dienoraštis

Labas Jūra,labai džiaugiuosi jog Tu keitiesi,visu pirma dar noriu Tau šį bei tą pasakyti,reikia savyje nusiteikti,kad alkoholis tai nuodai,kurie žudo mus ir mūsų gyvenimą,ir lentynose matyti ne gražius užrašus,bet visur juodas etiketes su užrašu NUODAi ,taip isivaizduok,ir jokio alkoholio jokio alaus,net minties,aš greit metai kaip einu blaivybės keliu,bet manes vos nepalaužė pora stiklinių naminio alaus,kada būsi kompanijoje neslėpk kad negeri,tai ne nuodėmė,bet garbė Tau kad nugalėjai šitą baisų priešą,niekada negerk mineralinio iš stikliuko ir nesitapatink su kitais,Tu esi asmenybė,esi pavyzdys kitiems,ir didžiuokis tuom,mineralinis geriamas iš stiklinės,mes esame Dievo išrinktieji,aukštesnė jėga ištraukė mus iš to baisaus alkoholizmo liūno,ir suteikė jėgų tam,kad mes pakiltume patys,ir rodytume pavyzdį kitiems,reikia drasiai sau pripažinti jog esame alkoholikai,ir čia yra liga,kurią galime iveikti tik mes patys to atkakliai siekdami,reikia nusiteikti tam,jog mes niekada nebegalėsime vartoti alkoholio saikingai,ir džiaugtis tuom jog laiku visa tai supratome,linkiu visiems išlikti budriems,ir nepadaryti tų mažyčių klaidų,kurios priveda prie didelių pasekmių.

Neprisijungęs

 

#12 2013-04-09 13:14:47

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Nu va dar vienas gražus antradinio rytas smile!
Po gerimu galedavau miegoti , kad ir iki pietu , budavo labai sunku keltis .
Smagu prabusti ryte su šypsena .
Apie vakar :
Blaivi diena smile!!!!
Jaučiausi gerai , bet buvo užeja inkstu , kepenu skausmai . Šitiek laiko alinau save dabar reikes kažkaip atstatyti viska i vietas .
Eisiu ieškoti naturaliu organizmo valymo priemoniu smile!!
Pavasaris valymosi metas . Pradesiu nuo save smile)!!

Neprisijungęs

 

#13 2013-04-09 13:50:04

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

skorpionas rašė:

Labas Jūra,labai džiaugiuosi jog Tu keitiesi,visu pirma dar noriu Tau šį bei tą pasakyti,reikia savyje nusiteikti,kad alkoholis tai nuodai,kurie žudo mus ir mūsų gyvenimą,ir lentynose matyti ne gražius užrašus,bet visur juodas etiketes su užrašu NUODAi ,taip isivaizduok,ir jokio alkoholio jokio alaus,net minties,aš greit metai kaip einu blaivybės keliu,bet manes vos nepalaužė pora stiklinių naminio alaus,kada būsi kompanijoje neslėpk kad negeri,tai ne nuodėmė,bet garbė Tau kad nugalėjai šitą baisų priešą,niekada negerk mineralinio iš stikliuko ir nesitapatink su kitais,Tu esi asmenybė,esi pavyzdys kitiems,ir didžiuokis tuom,mineralinis geriamas iš stiklinės,mes esame Dievo išrinktieji,aukštesnė jėga ištraukė mus iš to baisaus alkoholizmo liūno,ir suteikė jėgų tam,kad mes pakiltume patys,ir rodytume pavyzdį kitiems,reikia drasiai sau pripažinti jog esame alkoholikai,ir čia yra liga,kurią galime iveikti tik mes patys to atkakliai siekdami,reikia nusiteikti tam,jog mes niekada nebegalėsime vartoti alkoholio saikingai,ir džiaugtis tuom jog laiku visa tai supratome,linkiu visiems išlikti budriems,ir nepadaryti tų mažyčių klaidų,kurios priveda prie didelių pasekmių.

Manonu , kad vis brukšteli smile !!
Kažkada gailedavau saves , kad negalesiu kaip visi pakelti taures per šventes . Bet su laiku supratau , kad ne aš o jie vargšai . Gražu buna tik pirmi tostai o paskui su kiekviena taure kalbos vis garsyn , kol galiausiai niekas nieko negirdi tikslaiu niekas niekieno neklauso o tik garsiai pasakoja . Jei ta pati kompanija tai tos istorijos kartojasi per kiekviena baliu .
Paskutiniu metu per balius negerdavau , važiuodama namo pasiimdavau buteli .
Prieš kelis metus negeriau daugiau nei puse metu , tai buvo pirmas kartas , kad tiek ilgai išbuvau blaivi . Tai buvo patys gražiausi , geriausi menesiai . Todel labai noriu ir tikiu , kad šita karta pavyks !!!!!

Neprisijungęs

 

#14 2013-04-09 14:26:00

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Re: Jūros dienoraštis

labas,kas dėl balių bijau ką patarti,aš tai dalyvauju visur ir visada,ir nevengiu viešai pasakyti jog nevartoju visai,aišku nešaukiu visa gerkle,bet tiems kas ragina,tai taipat psihologiškai nuteikia pozityviai,vieni vengia vietų kur geriama,aš to nevengiu,man net toks savotiškas pasitenkinimas,kad būnu blaivus,ir matau dabar viską,ko anksčiau nemačiau,tiesa dar vienas patarimas,niekada neatidarinėk butelių ir niekada nepilstyk kitiems degtinės,atrodo smulkmena,bet tai veikia,daug kas klausia kaip pasakyti kad negeriu,aš visada sakau jog igavau alergiją alkoholiui,veini supranta ir to užtenka,kiti sako, o ką smarkiai gėrei?,sakau ne bet igavau alergiją ir tiek,kas žino supranta,o kas ne tie ir nesupras,ir nereikia daug leistis į kalbas su nesuprantančiais,na jei kas domina klausk,mielai pabendrausiu,iki.

Neprisijungęs

 

#15 2013-04-09 16:59:57

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

skorpionas rašė:

labas,kas dėl balių bijau ką patarti,aš tai dalyvauju visur ir visada,ir nevengiu viešai pasakyti jog nevartoju visai,aišku nešaukiu visa gerkle,bet tiems kas ragina,tai taipat psihologiškai nuteikia pozityviai,vieni vengia vietų kur geriama,aš to nevengiu,man net toks savotiškas pasitenkinimas,kad būnu blaivus,ir matau dabar viską,ko anksčiau nemačiau,tiesa dar vienas patarimas,niekada neatidarinėk butelių ir niekada nepilstyk kitiems degtinės,atrodo smulkmena,bet tai veikia,daug kas klausia kaip pasakyti kad negeriu,aš visada sakau jog igavau alergiją alkoholiui,veini supranta ir to užtenka,kiti sako, o ką smarkiai gėrei?,sakau ne bet igavau alergiją ir tiek,kas žino supranta,o kas ne tie ir nesupras,ir nereikia daug leistis į kalbas su nesuprantančiais,na jei kas domina klausk,mielai pabendrausiu,iki.

Sveikas !
Del baliu aplinkiniai žino , kad noriu geriu , noriu negeriu ( gryžusi prisigerdavau ) , tai per daug niekas nelenda i akis per prievarta . Bet kuo toliau tuo rečiau einu net i gimtadinius , o jei ir nueinu tai pabunam kokia valandele ir jau namo traukiam , kad greičiau ir aš atsipalaiduoti galečiau .
Darbe pasakiusi , kad visai nevartoju , tai ten iš vis jokiu problemu nera .   
Baisiausia man tas namuose pagurkšnojimas sad !

Neprisijungęs

 

#16 2013-04-09 17:28:20

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739


Blaivus  11m.  4mėn.  15d. 

Re: Jūros dienoraštis

Sveika, Jūra. Malonu skaityt, kad ieškai kelių, kad įvertini tai, jog malonu yra ryte pabust blaivei, su neskaudančia galva ir neapsikabinus kibiro (bent jau man tai kibiras buvo didelis draugas big_smile ). Sunkūs tie pirmiejį blaivybės žingsniai, bet prakentėjus bent mėnesį atsiranda kažkokia sistema ir kažkoks aiškumas, kaip elgtis, kaip reaguoti, ką galvoti ir tada vežimas pradeda riedėti į kalną lengviau. To tau ir linkiu. O dabar, tai kaip pasakytų A.Blokas "И вечный бой, покой нам только снится" big_smile Nepergyvenk, viskas bus gerai. Svarbiausia suprasti, kad procesas yra ilgas, ne vienadienis, ir nevienasavaitis smile ir turėti kantrybės, neforsuoti. Sėkmės tau smile

Paskutinis taisė Troja (2013-04-09 17:30:13)


Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

 

#17 2013-04-10 09:11:39

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Smagu pradeti trečiadieni su gera savijauta smile!
Troja pilnai pritariu , tie galvos skausmai , ir draugas kibiras ne itin geri prisiminimai , budavo net pažiurejus tik i buteli  supykindavo . Po pirmu keliu stikliuku kelione pas drauga kibira sad(!! Nesmagus prisiminimai hmm !
Skarpionai jei tik gali ir yra noras prašau rašyk visus patarimus , man kiekviena smulkmena naudinga !!!wink
Vakar diena praejo , be jokiu nuklydimu big_smilebig_smile ! Vienu tarpu , nemalonios žinios truputi sujauke vidu , bet trumpam . Anksčiau , bet kokia naujiena ar gera , ar bloga reikedavo aplaistyti . Tai vakar pagavau savia , kad mintis apie alkoholi šmekštelejo akimirkai , bet  nuvijau šalin smile))!
Bet va inkstuku skausmai , tai nemažeja sad , netgi sakyčiau šiandiena dar didesni nei vakar .
Reikes laiko , kol organizmas išsivalys iš alkoholio , o paskui prades atsistatyti smile! Aš turiu tam laiko smile!
O dabar linkiu geros , linksmos ir svarbiausia blaivios dienos smile!!!!!!

Paskutinis taisė Jūra (2013-04-10 09:12:19)

Neprisijungęs

 

#18 2013-04-11 08:28:51

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Sveikas ketvirdadienio rytas ! Visa prasme sveikas smile!
Kuo arčiau savaitgalis , tuo mažesne šypsena pas mane veide , nesvarbu , kad savijauta gera , bet viduje kribždesys ir baime . sad!
Vakar ant pečiu sedejo 2 velniukai . Raudonasis iš visu jegu bande ikalbeti , jei jau ne vyno tai nors nors alaus skardine , o galiausiai nors laša  mad , bet baltasis buvo stipresnis . Arba aš daugiau jo klausiau big_smile !!
Pirmiausia atsispyriau pasiulymui , paprasčiausiai pasakiau , kad sveikata ne kokia , kad galečiau gerti . Tuo labai didžiavausi , kad sugebejau garsiai pasakyti smile, praejus kelioms min. pradejau save girti kokia aš šaunuole , fainuole . Jaučiu , kad pradejau slysti , o dar pakeliuj i parduotuve reikejo užsukti sad!
Bijojau rizikuoti , sustojau parduotuveje kuri neprekiauja alkoholiu smile!
Tikiuosi šiandiena bus lengviau smile!!!

Neprisijungęs

 

#19 2013-04-12 12:41:48

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Nu va ir penktadienis smile)!!
Linksma ir baugu !! Šiandiena turiu proga , saviškius perspejau , kad jokiu šventimu , bet va kad kas nekviestas neužsuktu .
Tiesa vakar diena liux , be jokiu nukrypimu smile)!!!
Tikiuosi ramaus vakaro šiandiena !!!

Neprisijungęs

 

#20 2013-04-12 13:24:18

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Re: Jūros dienoraštis

Labas,džiaugiuosi Jūra dėl taves,kad esi taip gerai nusiteikusi,ir ryžtinga,tik noriu perspėti,jog visada išlik budri,jei ta proga tavo tai sveikinu,ir linkiu niekada nebesuklupti,gyvenk blaivų gyvenimą,ir džiaukis kiekviena diena,gero bei blaivaus savaitgalio.

Neprisijungęs

 

#21 2013-04-13 00:38:50

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Skarpione - šeimos švente !!ačiu už palinkejimus smile! Šiandiena nesuklupau , bandysiu taip ir rytoj smile)!!!
big_smile big_smile big_smile

Jau ir vakaras smile)!! Labai  su baime lauktas smile)!
Iki pietu , kaip ir viskas normaliai , bet kuo toliau tuo irzlesne dariausi smile)!
Vaikščiojau  ir bambejau , masčiau kokia kvaile prisigalvojau visokiu nesamoniu , galečiau sau narmaliai švesti , o dabar ? Dar kvaile ryte šeimynai pasakiau , kad vietoj pasisedejimo noriu ko kito , nu visai kvaile dabar sedečiau gurkšnočiau bredžiuka , bet STOP .... Ka jis man duos ?
Skanu ? - nelabai nes pirma kai išgeriu susiraukiu , arba skiedžiu su kola .
Atsipalaiduosiu ? - visa savaite buvo tokia faina , kad nera nuo ko atsipalaiduoti .. Tiksliau atsipalaidavusi daugiau kvailysčiu pridarysiu .
Mastau toliau , bet vis dar be  nuotaikos :
Bet juk galima gražiai pasedeti pagurkšnoti ? - NE , nes kad ir nuo mažo kiekio , rytoj bus priežastis pataisyti sveikata .. Ir tiksliai garantas , kad sekmadieni irgi sad(!!!
Todel STOP - aš elergiška alkoholiui !!!!
Niekas nepadeda sad(!
Ištempiu vyra iš namu iki gyvunu parduotuves , važiuodama atgal pareiškiu nora , kad  labai noretusi brendžio . Vyras šaltai atsisukes atsake : pati sakiai , kad nepirkti jei ir prašysi smile)))!!!!( paskui jam padekojau )
Gryžom namo einu per lietu ašaros bega , bet ne del to , kad nenupirko brndžio , bet kad aš tokia .......
Rytoj vel praneša lietu ...patinka lietus ypač kai esi namuose , kai nereikia niekur eiti ( nes tada visokiu minčiu kyla )
Rytoj lepinsiu save , kad nebutu liudna  ir gaila saves smile!!!

O dabar džiaugiuosi dar viena blaivia diena ir tikiuosi rytoj busiu stipresne nei šiandiena smile!!!

Paskutinis taisė Jūra (2013-04-13 00:40:21)

Neprisijungęs

 

#22 2013-04-13 10:13:28

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Re: Jūros dienoraštis

labas rytas,šaunuolė Jūra,sakiau kad pasitikiu tavimi,bet tik noriu Tau pasakyti jog nereikia saves taip kankinti,ir nereikia tai priimti kaip bausmę,jog negalime vartoti,atsipalaiduoti,tai reikia priimti kaiptik kaip Dievo dovaną,jog esame blaivūs,stiprūs ir protingi,kad mūsų sveikata nuo to tik geresnė,kad mūsų gyvenimas mielesnis,kad mūsų santykiai su aplinkiniais tik geresni,o su laiku to alkoholio ir nebesinorės,juo reikia tik bjaurėtis,nes tai sukelia mums tik bėdas ir rūpesčius,matai kokia esi laiminga ir patenkinta kad negėrei vakar,o jei pradžioje bijai suklupti tai šeimos šventes galima juk švesti ir ne už stalo,galima į konsertą nueiti,galima į spa centrą kokį pasilepinti masažais,pirtimis,ir visa kita,mums reikia keisti ir savo šventimo būdus,džiaugiuosi už Tave kad buvai stipri,šaunuolis Tavo vyras kad nepasidavė ir nepirko,gero jums savaitgalio,bei šventės.

Neprisijungęs

 

#23 2013-04-13 13:04:32

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

skorpionas rašė:

labas rytas,šaunuolė Jūra,sakiau kad pasitikiu tavimi,bet tik noriu Tau pasakyti jog nereikia saves taip kankinti,ir nereikia tai priimti kaip bausmę,jog negalime vartoti,atsipalaiduoti,tai reikia priimti kaiptik kaip Dievo dovaną,jog esame blaivūs,stiprūs ir protingi,kad mūsų sveikata nuo to tik geresnė,kad mūsų gyvenimas mielesnis,kad mūsų santykiai su aplinkiniais tik geresni,o su laiku to alkoholio ir nebesinorės,juo reikia tik bjaurėtis,nes tai sukelia mums tik bėdas ir rūpesčius,matai kokia esi laiminga ir patenkinta kad negėrei vakar,o jei pradžioje bijai suklupti tai šeimos šventes galima juk švesti ir ne už stalo,galima į konsertą nueiti,galima į spa centrą kokį pasilepinti masažais,pirtimis,ir visa kita,mums reikia keisti ir savo šventimo būdus,džiaugiuosi už Tave kad buvai stipri,šaunuolis Tavo vyras kad nepasidavė ir nepirko,gero jums savaitgalio,bei šventės.

Labas rytas :smile)!!
Ačiu uz padrasinima !!
Tas liudesys ir gailestis vakar užejo kokiai 1-2 val.  , bet gerai kad šalia šeimos palaikimas !
Tikiuosi , kad tokiu akimirku daugiau nebeužeis !!!
O dabar džiaugiuosi , kad esu blaivi smile)!!!
Gražaus ir blaivaus savaitgalio smile!
P.s. o šventima prie stalo pakeitem i pasivaikščiojima prie juros , tai jei rytoj oras tikrai bus geras( bandau tiketi sinoptikais ) tai lepinsiuos gaiviu pajurio oru smile)!!!

Neprisijungęs

 

#24 2013-04-13 19:48:47

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Re: Jūros dienoraštis

Nu va dienele jau vakarop smile)!!
Iki šiol blaiva , nors buvo visokiu situaciju , bet išlikau blaiva big_smilebig_smilebig_smile!!!
O buvo ir tai , kad drauge išvadino mane pasikelusia smile, kad nepalaikiau kompanijos . Jos nuomone pasedeti paplepeti prie puodelio arbatos nelabai sad! Atsakiau gali gurgšnoti viena , tai pasedejo išreiške savo nuomone , kad išsidirbineju , kad niekas ir nesiulo baliavoti o tik kelias taures pagurgšnoti beplepant . Atsakiau , kad nuo to galiu noreti daugiau pratesti . Tai gavau užuojauta , kad vargšele esu . O pasieme ( paprašiau aš , kad  pasiimti ) butelaiti , nes vienai buvo liudna gurgšnoti ir  išleke , išeidama dar užmete , kad ačiu Dievui aš ( mano drauge ) galiu gerti kada noriu ir kiek noriu , ta prasme , kad gali bet kada sustoti !
Atsakiau , kad jai gerai !!
Taip ir likau net nepaplepejusi sad(!!
Nu ka padarysi , svarbu , kad nesusigudžiau . Noro visai nebuvo !!

Neprisijungęs

 

#25 2013-04-13 20:29:11

Artaz
Senbuvis
Miestas: Vilnius
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736


Blaivus  8m.  9mėn.  15d. 
Nerūkau  8m.  9mėn.  8d. 

Re: Jūros dienoraštis

Maladiec Jūra. Ir būk "pasikėlųsi", o draugė grįš kitą kartą (na neamžinai gi ji su buteliu ir tik prie jo moka šnekėti) pas tave, "šviežią" - papasakos "daug naujo" iš baliauninkų, tūsofščikų gyvenimo.
Pasikartosiu - gyvenkim pirmiausia kaip mes patys skaitome mums tinka ir patinka. Ir palikim tą pasirinkimo teisę kitiems.


Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

 

Forumo apačia

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Bukblaivus.lt © 2011–2024 Visos teisės saugomos