VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 4d. |
skorpionas rašė:
Viera šaunuolė,kaip ir visi kiti,kurie bando išsivaduoti iš alkoholio,taip užgerti mes visada rasime progą,jei tik to norėsime,kaip toje dainoje,"vieni iš džiaugsmo daro gramą,kiti iš skausmo daro du",klausimas visiems,ar žinote bent vieną atvejį,kai žmogus išbrides iš alkoholizmo,ir negėres N metų,pradėjo gyventi gyvenimą,kaip daugelis gyvena,na saikingai išgerti,per balius,su draugais retai bet saikingai,vat idomu ar yra tokių žmonių,ar visdėlto tas pabandymas gyvanti kaip visi,vėl priveda prie to pačio,aš turiu tokį pavyzdį,kai žmogus negėrė 13 metų,paskui pabandė kaip visi,sekėsi tai daryti metus,bet laiku pajuto,jog ritasi atgal prie to pačio,ir jau bene 20 metų nebevartoja po tų metų.
Pasidalinsiu savo potyriu šia tema. Vakar pas mus kolektyve vienos kolegės jubiliejus buvo. Sveikinimai ir šampano šaudymas prasidėjo 8.00 ryte.
Paskutiniu metu aš darbe taurelę tik pakeliu ir padedu, sakydama , kad "užsikodavau". Visi juokiasi , -aš irgi, paskui primeluoju, kad geriu vaistus ir taip lyg atsistumdinėju sėkmingai.
Bet vakar nusprendžiau paragaut pora gurkšnių šampano. "Užsikabliuot" nebijojau, nes neužilgo reikėjo vairuot.( Net didžiausių gėrimų metu išgėrus niekada nevairuodavau).
Paragavau, ir man pasidarė negera. Psichologiškai. Kvapas ir skonis mane tarsi nunešė į tą jausmą, kai būdavau girta. Kažkaip nupurtė, matyt noras gyvent blaiviai visdėlto jau ima viršų( ačiū Dievui).
Bet.... manau, kad daugiau eksperimentuot nereikia. Juk žmogus ne robotas, niekda negali žinot kaip suveiks protas....
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 13d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 6d. |
Aš experimtavau, ir ne kartą. Experimentų išvada: galima išgert saikingai.. ..vieną, du, trys kartus... Bet neišvengiamai ateis TAS n-tasis kartas.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 4d. |
Visiškai pritariu:nepasakysiu iš kelinto karto,bet kablys nugarą vistiek suras.Aš šiandien atsisakiau du kartus,bet kavos buvo per daug.
Neprisijungęs
laba diena ir as noreciau paplepet
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 5d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 17d. |
Sveikas prisijungęs, edmas. Jei yra noras paplepėti, tai pirmyn :)
Neprisijungęs
gal kas yra prisijungusiu pabendraut
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 13d. |
Sveikas, edmas. Kaip laikaisi? Kas paskatino tave atkeliauti i musu tarpa?
Neprisijungęs
labas pabandziau susirast foruma as pats jau blaivybeje sesti metai tiesa buvo pora atkriciu bet as noriu gyvent blaiviai ir laiku sustojau dabar jau pusantru metu kai ne laso
Neprisijungęs
Labai faina, edmas, kad pavyksta gyvent blaiviai. Siame forume yra skyrelis, kur tokie, kaip mes, pasipasakoja savo istorija. Jei turesi noro, tai parasyk ir tu. Gal kas nors pasimokys ko nors is tavo istorijos ir patirciu, juolab, kad jau nemazai laiko esi blaivus.
Neprisijungęs
mielu noru jei kam padetu
Neprisijungęs
Žinoma padės, tikri pasakojimai labai teigiamai veikia. O kas tau padeda išlikti blaiviam? Pats laikaisi ar su kieno nors pagalba?
Neprisijungęs
Jeronimai ir Rita64 sveikinimai su maža pergale,o kartu ir didžiuliu laimėjimu,ir ženkime visi drauge pirmyn,šaunuoliai!!!
Paskutinis taisė skorpionas (2013-10-19 09:13:27)
Neprisijungęs
Rita64 ir Jeronimą sveikinu su pralaimėjimu, kurį jų dėka, prieš 5 ir 8 mėnesius patyrė alkoholis ir alkoholio pramonė
Paskutinis taisė Troja (2013-10-19 14:19:53)
Neprisijungęs
skorpionas rašė:
Jeronimai ir Rita64 sveikinimai su maža pergale,o kartu ir didžiuliu laimėjimu,ir ženkime visi drauge pirmyn,šaunuoliai!!!
Dėkui, Skorpionai. Man džiugu,tik kartais mane dar aplanko košmarai iš praeities. Krtasi aš dar vis bijau...
Dėkui jums visiems.
Neprisijungęs
Troja rašė:
Rita64 ir Jeronimą sveikinu su pralaimėjimu, kurį jų dėka, prieš 5 ir 8 mėnesius patyrė alkoholis ir alkoholio pramonė
Dėkui, Troja. Aš labai stengiuosi, kad ta pramonė neklestėtų..... ( Bent jau mano mažu indėliu)
O jei rimtai, tai žiūrint į pačios pasiekimus, labai norisi pasitempt. Dėkui.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 4d. |
Visiems esantiems kartu labai ačiū.
Neprisijungęs
Prieš keletą dienų akis užkliuvo už kažkokio dokumentinio rusų filmo gabaliuko. Jame rodė, kad XX-o amžiaus pradžioje Rusijoje išleido degtinę, kurią liaudis praminė „rykovka“. Tai būtent tą degtinę be apribojimų buvo leidžiama gerti gamyklose, darbo vietoje ir darbo laiku. Buvo įdarbinami žmonės, kurie pakeisdavo prisigėrusius ir jau nepajėgiančius dirbti. Taip pat tris dienas per mėnesį darbininkas turėjo teisę nueiti „в запой“ ir neišeiti į darbą.
Tai štai kokios būna gėrimo tradicijos. Paklausius tokių dalykų ir verkti, ir juoktis vienu metu norisi
Paskutinis taisė Troja (2013-10-21 14:02:19)
Neprisijungęs
Šita ir aš mačiau , o dar vienas buvo , kad atseit pagal istorikus rusai iki Petro pirmo išvis nežinojo kas yra degtinė. Rusiška dokumentika negali tikėt. Skirtinga valdžia skirtingai traktuoja istorija.
Neprisijungęs
Nors laidos (ar tik nebus Ren TV? :-) ) nemačiau, bet leisiu suabejoti informacijos objektyvumu. Manau tokie filmai su abejotinais faktais, ištrauktais iš konteksto, neaišku iš kur, tai eilinės autorių fantazijos. Beje, apie tokias "tvarkas", kai leidžiama išeiti į zapojų vos ne oficialiai, galiu papasakoti ir iš naujųjų laikų Lietuvos statybų istorijos.
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Nors laidos (ar tik nebus Ren TV? :-) ) nemačiau, bet leisiu suabejoti informacijos objektyvumu. Manau tokie filmai su abejotinais faktais, ištrauktais iš konteksto, neaišku iš kur, tai eilinės autorių fantazijos. Beje, apie tokias "tvarkas", kai leidžiama išeiti į zapojų vos ne oficialiai, galiu papasakoti ir iš naujųjų laikų Lietuvos statybų istorijos.
Tai ir man labiau juokinga buvo girdėti tokius dalykus, bet pagalvojus, tai iš rusų gėrimo galima visko tikėtis. Juk sako, kad „умом Россию непонять“
Taip, tas filmas iš Ren TV
Neprisijungęs
Aa, nu tai kanalo pavadinimas į visus klausimus ir atsako. Prisižiūrėjus jų laidų apie apokalipsius, kometas žudikes, požemines karalystes, atlantus... (pažiūriu, pažiūriu ir aš :-) ) silpnesnės psichikos žmonėms ir be alkoholio depresijos ir psichozės gali prasidėti. :-)
Neprisijungęs
Bet kai geri, tai visai viliojančiai atrodo perspektyva ramiai gerti darbe ir dar net į jį neišeiti, jei labai sveikatos nėra ;)
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Bet kai geri, tai visai viliojančiai atrodo perspektyva ramiai gerti darbe ir dar net į jį neišeiti, jei labai sveikatos nėra
Jo, prieš keletą metų būčiau numirusi iš laimės už galimybę gerti darbe legaliai. Nors darbe ir taip gėrėm juodai, tik dažniausiai - nelegaliai. Bet į darbą neit tris dienas, tai labai jau mažai. Mano užgėrimas ne mažiau, kaip dvi savaites tęsdavosi
Neprisijungęs
Ot žmonės... Leidžiama neiti tris dienas, tai dar mažai, savaičių reikia ;) Devyniasdešimtaisiais dirbau statybose, tai, tiesą pasakius, panašiai ir dirbom. Nors savaičių nedarbo gėrimui neimdavom – darbe gerti linksmiau :D
Neprisijungęs
Tesiant temą apie rusiškas televizijas
http://www.youtube.com/watch?v=Kzml7QXYBrs#t=22
Neprisijungęs