VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 13d. |
Net permąsčiau savo blaivų laikotarpį ir matau, kad man tikrai nieko panašaus bent jau iki šiol, nebuvo. Esu tokia skystablauzdė, tai jei man taip irgi atsitiktų, tai nežinau, nežinau, kaip tai baigtųsi. Manau, kad imčiau savęs labai gailėt ir nulėkčiau į parduotuvę nusipirkt. Pagarba tiems, kas taip nesielgia ir laikykitės kažkaip. Šiuo metu šalta, nebešviesu taip, kaip buvo vasarą, na, kažkaip liūdnoka, kaip ir kiekvieną rudenį, prieš žiemą, bet kažkaip reikia laikytis. Reikia užsiimti kažkuo labai sau maloniu, na, maždaug, kad pojūtis būtų toks, lyg nuo ryto iki vakaro gertum karštą šokoladą, ar panašiai
Neprisijungęs
viera rašė:
Sveikinu sukaktuvininkus.Smagu,kad gretos nereteja,o pildosi naujais nariais.Aš kaip ir Skorpionas dziaugiuosi kiekvienu bandančiu žengti blaivybės keliu.Džiaugiuosi ir savimi.Net nesvajojau,kad tiek laiko išbūsiu blaiva.Ir štai atlaikiau vyro sesers jubiliejų.Žinau,kad geriau to nedaryti,bet kai įkyriai reikalavo,kad nors vieną taurelę į jubiliatės sveikatą,ai įsipyliau mineralinio ir išgėriau.Daugiau prie manes nesikabino.Ramiai gurkšnojau sultis,kavą o vėliau ždiaugiausi,kaip gera grįžti namo,o atsikėlus prisiminti viską ir neieškoti pachmielo.
Truputį neramu darosi dėl savo būsenos.Alko visai nenoriu,bet jau antra savaitė jaučiuosi kvailai-nėra nuotaikos,viskas erzina,norisi verkti.Kol būnu viena nieko,kai susirenka namiškiai norisi dingti skradžiai žemę.Nenoriu kalbėti,klausausi tik rusiškos muzikos,kuri tik ašaras traukia.Nuėjus į AA lyg atsigaunu,bet jau ir ten kai kas pradeda erzinti.Baisu!Gelbekit!
Ar tai ne atkryčio sindromas?!
Gali būti ir kaltas ruduo,su juo daug kam ateina neramumas,netikiu jokiais atkryčio sindromais(čia tik vėl savęs kodavimas užgėrimui) ,manau,kad nerviukai nuo gėrimo labai nualinti ir reikia daug laiko atsistatyti,geriu magnį skirta sportininkams,kai užeina tokios neramios dienos ,nors...pasikartosiu,senokai jos buvo.Metus tai vargdavau ,kas savaite sakykim kartodavosi nerimas,liūdesys, pyktis,na sumaištis žodžiu.Kai pradėjau mėginti viska iš eilės ,kas padėtu -atsigavau.Mėginau joga,zumba,stovėdavau ant galvos:loldariau atvirutes... .Žodžiu pamėgink kažką naujo ,pastiprink organizmą.Ipatyngai kūryba duoda ramybės.http://gyvenimorytas.lt/emocijos-kaita/Pas daug ką ta emocijų kaita,tik mes siejam tai su mums opiausia problema,nes bijom dėl savo ateities!
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 4d. |
Sveiki. Man irgi labai sunku. Vakar sudaužiau savo mašiną. Stengdamasi apvažiuot ne vietoj pastatytą automobilį, įvažiavau į savo namo tvorą. Sudaužytas sparnas, nuotaika baisi. Vakare vos neprasidariau butelio Viskio. Taip gaila savęs pasidarė, juolab, kad nebuvo nieko šalia. Dėkui Dievui išsilaikiau. Šiandien krečia drebulys, bet tik nervinis( ne pagirių). Bandysiu ieškot meistrų automobiliui taisyt.
Gerai, kad galima čia tai pasakyt atvirai.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 5d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 17d. |
Smagu, kad nepasidavei ir nenuėjai lengviausiu, mums įprastu „problemų sprendimo“ keliu. Skaitykim, kad tai buvo nedidelis egzaminas ir tu jį sėkmingai išlaikei. Juk ne taip seniai tikrai būtum įkalus tokia proga, kaip gi kitaip širdgėlą numarinsi :) Neturinčiam priklausomybės žmogui net į galvą nebūtų šovę, kad reikia tokia proga išgerti, o alkoholikui nepadaryti gramo nusiraminimui – tikras stebuklas.
Mašinos gaila, bet ją galima sutvarkyti, svarbu žmogai nenukentėjo...
Neprisijungęs
Dėkui, ir aš taip manau. Tik tas moteriškas jautrumas. Gaila ne mašinos, bet kad tokį žioplį pagavau, ir kad taip suregavau , kad galiu savęs lyg mažas vaikas. Juk vairuoju nuo 1987 m. ir tai pirmas toks kartas.
Neprisijungęs
Jei pirmas kartas, tai tuo labiau džiaugtis reikia. Čia priminimas, kad neatsipalaiduotum per daug – tiek metų vairuoju ir nieko, esu baisai kieta vairuotoja ;) Kažkada sugebėjau su Moskvičium lygiam kely apsiversti. Kelias buvo sausas tik nedidelis sniego liežuvis išlindęs, jį apvažinėdamas truputi užkabinau ir to užteko, kad ant stogo pasivažinėčiau. Niekai visa tai, geležėlės pasilygins, pasidažys ir vėl toliau važinėsi. Čia net pergyventi nereikėjo, kad gal kokie žaliaskūriai broliai matė ir papūsti paprašyti galėjo ;)
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 1mėn. | 14d. |
Praeitą penktadienį iškeičiau vynelio pasiurbimą į filmų žiūrėjimą, gerai jų pavadinimo neatsimenu, bet ką noriu pasakyti, kad visgi TV skatina alchogolio vartojimą : per visą vieną filmą konkrečiai gurkšnojo nuo pradžios iki galo ,- vynas, šampanas, kokteiliukai liejosi laisvai. Vartojo ne tik namie, bet ir darbe ,...
Neprisijungęs
Sveikinu anna su 7 mėnesiais be alkoholio :) Kaip sekasi? Ar daug pagundų aplink?
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 6mėn. | 20d. |
""""""""""""""""" SVEIKINU TROJĄ IR SKORPIONĄ """""""
"""""""
Šaunuoliai, 2 x 10mėn! Lai su rudens lapais nukrenta praeities skauduliai ir naujas gyvenimas lengvėja...
Neprisijungęs
Ačiū Žuviuk,tuo pačiu sveikinu ir savo sesutę dvynę Troją,belieka tik sutarti kur metines švesime,sėkmės Tau.
Neprisijungęs
Žuvis rašė:
"""""""""
"""""""" SVEIKINU TROJĄ IR SKORPIONĄ """""""
"""""""
Šaunuoliai, 2 x 10mėn! Lai su rudens lapais nukrenta praeities skauduliai ir naujas gyvenimas lengvėja...
Ačiū Žuviai už pasveikinimą Praeities tikrai neužmirštu, bet labiau domina dabartis, kuri - fantastiškai nuostabi
ir ateitis, kuri - neabejoju, irgi tokia bus. Jinai jau yra kažkur aukštai, aukštai parašyta, ir tikiu, kad parašyta jinai yra pačiom nuostabiausiom raidėm
Neprisijungęs
skorpionas rašė:
Ačiū Žuviuk,tuo pačiu sveikinu ir savo sesutę dvynę Troją,belieka tik sutarti kur metines švesime,sėkmės Tau.
Broliuk skorpione, sveikinu Tave su mūsų bendru gražiu skaičiuku ir patikėk - neabejoju, kad tą vienerių metų jubiliejų tikrai švęsime
Neprisijungęs
Sveikinimai Trojai ir Skorpijonui.
Neprisijungęs
Rita64 rašė:
Sveikinimai Trojai ir Skorpijonui.
Ačiū, Rita64
Neprisijungęs
Sveikinu Troją ir skorpioną su gražiais, blaiviai pragyventą laiką rodančiais, skaičiukais. Linkiu, kad ir toliau jums viskas taip tvarkingai eitųsi ir skaičiukai tik didėtų :)
Dar tyliai tyliai bandau sveikinu Niko su vienu be alkoholio pragyventu mėnesiu :) (Nežinau ar lankaisi forume, bet jei netyčia...)
Neprisijungęs
Ačiū visiems,linkiu ir jums sėkmės ir blaivaus,gražaus gyvenimo,tikrai gera gyventi blaiviai.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Sveikinu Troją ir skorpioną su gražiais, blaiviai pragyventą laiką rodančiais, skaičiukais. Linkiu, kad ir toliau jums viskas taip tvarkingai eitųsi ir skaičiukai tik didėtų
Ačiū, Audroni. Tie skaičiukai privalo tik didėti
Neprisijungęs
Pamačiau, kad vierai šiandien jau pusė blaivių metų. Tikrai svarus argumentas šitoks terminas. Labai sveikinu ir linkiu kitos pusės metų .
viera, parašyk, kaip sekasi? Ar praėjo kažkuriuo metu užklupusi nekokia nuotaika?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mėn. | 7d. |
Ačiū Troja už sveikinimus.Šiandien ir pačiai net keista,kad jau pusmetis praėjo.Džiaugiuosi,velniškai džiaugiuosi dabartiniu gyvenimu.Kepu pyragaičius,vakare pas saviškius lėksiu:D
Nuotaikos praėjo.Manau,kad tai nebūtinai atkryčio sindromas.Juk kiekvienam mirtingajam rudenį jos kaitaliojasi ypatingai,o mes tiesiog prisitaikom sau.
Vakar sužinojau,kad vienas iš buvusių bendradarbių ir bendragėrovų pasirinko Šapro kelią.Žiauru,neseniai jam siūlė pagalbą,o jis sake,kad ir pats gali sustot.Sustojo...Nemanau,kad tai išeitis.Neverta rinktis šį kelią,nepabandžius blaivaus.Aš manau,kad visi tą gali tik svarbiausia turi labai norėti ir visur ieškoti pagalbos.
Kaip smagu gyvent,kai nereikia galvoti apie butelį,nereikia bijoti žmonių.O kiek idėjų,naujų ir švarių minčių.
Tikiuosi mes sulauksim ir metukų
Sėkmės visiems žengiant pirmus žingsnius:D
Neprisijungęs
Prisidedu prie sveikinimų. Smagu, kad sekasi ir nuotaikos puikios :)
P.S. Jau bijau sveikinti ką nors su pasiekimais – pasveikini, o pasirodo, kad žmogus forume nebesilanko ir kabo žinutės su kreipimusi į nieką... :(
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 13d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 6d. |
Sveiki visiems, naujokai ir veteranai. Vakar teko bendrauti su tokiu bičiuliu, ta pačia tema, aiškinomes kodėl geria ir ką padaryti, kad negertų (sako nori mest, kitaip net nepradedu bereikalingos diskusijos). Tai paaiškėjo, kad geria dėl gyvenimiškų negandų (manau kaip ir didžioji dauguma, tame tarpe buvau ir aš) ir sutinka/ruošiasi rišti, tik kai viskas gyvenime susitvarkys. Ir laaaabai sunu jam buvo pripažinti, kad tai uždaras ratas - geri > prisidirbi problemų > geri dėl problemų. Manau daugelio (kadaise ir mano) klaida buvo - tas gyvenimo laukimas begeriant susitvarkymo.
Neprisijungęs
Čia standartinis dalykas tikriausiai – gerti dėl gyvenimiškų problemų. Šiaip tai gyvenimas toks dalykas, kad mažesnių ar didesnių problemų visuomet bus, jei ne, tai visuomet galima jų susikurti. Jei įvyksta toks stebuklas, kad jau ir susikurti problemų fantazija neišneša, tuomet galima gerti iš džiaugsmo dėl puikiai nusisekusio gyvenimo be problemų... Išeitis visuomet yra, reikia tik galvą įjungti, o jei pats nesugebi, tai priklausomybė tai puikiai padaro už tave... ;)
Neprisijungęs
Na, vejau, klok, kaip siandien jautiesi?
Neprisijungęs
Viera šaunuolė,kaip ir visi kiti,kurie bando išsivaduoti iš alkoholio,taip užgerti mes visada rasime progą,jei tik to norėsime,kaip toje dainoje,"vieni iš džiaugsmo daro gramą,kiti iš skausmo daro du",klausimas visiems,ar žinote bent vieną atvejį,kai žmogus išbrides iš alkoholizmo,ir negėres N metų,pradėjo gyventi gyvenimą,kaip daugelis gyvena,na saikingai išgerti,per balius,su draugais retai bet saikingai,vat idomu ar yra tokių žmonių,ar visdėlto tas pabandymas gyvanti kaip visi,vėl priveda prie to pačio,aš turiu tokį pavyzdį,kai žmogus negėrė 13 metų,paskui pabandė kaip visi,sekėsi tai daryti metus,bet laiku pajuto,jog ritasi atgal prie to pačio,ir jau bene 20 metų nebevartoja po tų metų.
Neprisijungęs
Del gerimo priezasties, tai as, kiek suprantu, geriau ne del gyvenimisku nesekmiu, o del streso. Dirbau tokiame darbe, kurio deka nuolat buvau stresineje busenoje, 24 val. per para. Alkoholis siuo atveju labai tiko - po pirmuju taureliu stresas pasisalindavo. Ir vel sugrizdavo, kai isblaivedavau. Todel isblaiveti pradejau nebenoreti. Tame darbe jau nebedirbu, bet ir is jo isejusi, dar ilgokai su alkoholiu issiskirt negalejau, tik gerimus labai praretinau, geriau koki karta i du ar tris menesius. Baisu buvo tas, kad geriau daugiadieniais, kurie maziausiai tesdavosi apie 10 dienu, ir daugiau. Na, kas be ko, dziaugiuosi, kad taip nuostabiai pavyko issivaduoti is tos priklausomybes. Nezinau, kaip yra is tikruju, bet man atrodo, kad pas mane tos priklausomybes jau net nera. Nenoriu pabandyt, o kol nepabandysiu, tol nesuzinosiu
(Klaviatura mano eilini karta uzstrigo, i lietuviskas raides nepersijungia).
Paskutinis taisė Troja (2013-10-17 14:05:30)
Neprisijungęs