VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#1426 2013-09-15 14:41:57

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Re: Paplepėkim...

Sveiki,biški buvau dinges,į šiltus kraštus savaitikei,sveikinu visus naujokus,ir džiaugiuosi už jus,kad pasirinkote teisigą,blaivaus gyvenimo,kelią,visko dar nespėjau peskaityti,bet Artazo nuotykiai sujuokino,manau kad visi panašių istorijų turime,ir daug ko gyvenime nutikę,bet dabar gyvenimas kurkas įdomesnis ir smagesnis,beje ir kelionių įspudžiai kurkas idomesni,bei isimintinesni.

Neprisijungęs

2013-09-15 14:41:57

Google

#1427 2013-09-15 14:51:14

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  7mėn.  12d. 

Aišku, Artaz. Greičiausiai, to draugo asmeny Angelas sargas tau apsireiškė, nes neaišku, kur basas dar būtum nuzyliojęs. Juk jei sugebėjai į kavinę basas ateit, tai greičiausiai ir lauke lengvai būtum atsidūręs, o ten jau labai liūdnai galėjo viskas baigtis: kojų nušalimu ar dar kuo. Aš irgi dabar kai panagrinėju savo lakimo laikotarpį (ilgą, ilgą) tai pamatau, kad daug daug kartų ir man tas Angelas sargas apsireikšdavo. Labai netikėtomis ir stebėtinomis aplinkybėmis. Pvz., kartą irgi žiemą iš darbo išėjau jau nesusivokdama, važiavau troliku ir  savo stotelėje nesugebėjau išlipt, matyt, užmigau ir manau, kad vairuotojas galinėje stotelėje mane iš savo teritorijos išbogino. Pabudau kažkokiame labai padoriame bute. Nežinojau, nei kur esu, nei pas ką. Paaiškino man, kad rado mane stotelėje miegančią su plonu paltu, o šalčio buvo virš 10, tai parsivedė namo. Iki šiol nesuprantu, kaip taip galėjo atsitikti. Galvoju, gal aš tai susapnavau??? Ryte vėl ėjau į troliką ir važiavau tiesiai į darbą. Gal net su tuo pačiu vairuotoju big_smile Žodžiu - stebuklai, sunku net pačiai patikėt.

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#1428 2013-09-15 18:37:52

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  10m.  0mėn.  12d. 
Nerūkau  10m.  0mėn.  5d. 

Tai jau jo... Prisiminus tai, ką galima atsiminti, tenka pripažinti (nes kitokio paaiškinimo rerandu), kad yra ta Auščiausia jėga, kuri saugo... O jei saugomi, tai dar nenurašyti, pagyvensim! smile

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#1429 2013-09-16 16:24:45

skorpionas
Senbuvis

Sveikinu naujokus su blaivaus gyvenimo pradžia,kaip Artazas rašė pirmas dešimtadienis sunkiausia,būkite stipri ir budrūs,ir linkiu niekad neatsipalaiduoti,reikia būti budriam kiekviename žingsnyje,ir anna šaunuolė,tik pirmyn,visi gyvenkime blaivų ir laimingą gyvenimą.

Neprisijungęs

#1430 2013-09-16 16:46:45

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  4d. 
Nerūkau  16m.  8mėn.  16d. 

Sveikinu visus pragyvenusius pirmą blaivią dieną :)

Viera, su penkiais mėnesiais! Smagu :)

Neprisijungęs

#1431 2013-09-16 16:48:45

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  7mėn.  12d. 

Man patiko Audronio sveikinimas, todėl prisidedu ir paantrinu big_smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#1432 2013-09-16 18:04:04

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  10m.  0mėn.  12d. 
Nerūkau  10m.  0mėn.  5d. 

prisidedu ir aš prie sveikinimų smile

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#1433 2013-09-16 21:55:53

viera
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-03-27
Žinutės: 89

Blaivus  12m.  3mėn.  6d. 

Ačiū,mielieji,už sveikinimus.Šiandien jau drąsiai galiu sakyti,kad tikrai smagu:Dbig_smile
Atrodo taip neseniai buvo pirma diena.Buvau truputį išsigandus kai saulytė atkrito po 5 mėnesių,bet pradėjau save raminti,kad kiekvienam sava dalia.
      Kasdien jaučiu,kad GYVENU,kad egzistavimas baigėsi ir tikiu visam laikui.Dabar norisi padėti visiems išbristi iš to liūno.

Naujokai,patikėkit savimi ir viskas bus gerai!

Neprisijungęs

#1434 2013-09-17 12:13:47

Dailė
Narys
Registravosi: 2013-09-15
Žinutės: 39

viera rašė:

Ačiū,mielieji,už sveikinimus.Šiandien jau drąsiai galiu sakyti,kad tikrai smagu:Dbig_smile
Atrodo taip neseniai buvo pirma diena.Buvau truputį išsigandus kai saulytė atkrito po 5 mėnesių,bet pradėjau save raminti,kad kiekvienam sava dalia.
      Kasdien jaučiu,kad GYVENU,kad egzistavimas baigėsi ir tikiu visam laikui.Dabar norisi padėti visiems išbristi iš to liūno.

Naujokai,patikėkit savimi ir viskas bus gerai!

Pasakykite, o ar jus visi tikite manim? Tuomet ir as patikesiu:) O juk ir kitu pasitikejimo apvilt negalima...wink tai irgi dalis motyvo blaivybei

Neprisijungęs

#1435 2013-09-17 13:11:55

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  2mėn.  3d. 

Taip, Dale. Aš tikiu Tavimi. Jeigu esi čia, vadinasi -gera pradžia. Sėkmės.

Neprisijungęs

#1436 2013-09-17 13:28:20

skorpionas
Senbuvis

Sveiki,aš džiaugiuosi keikvienu nusprendusiu pradėti gyventi blaivų gyvenimą,nusprendusiu eiti blaivybės keliu,ir kiekvienu žmogumi,kuris to nori,tai pripažino ir tai nusprendė pats,tikiu ir pasitikiu visais,tikiu jog ir atkritusieji suras savyje jėgų,ir vėl prisijungs prie mūsų,nesu gidėjes nei iš vieno,kad blaivas gyvenimas blogesnis,visi tik džiaugiasi ir yra laimingi,stiprybės visiem.

Neprisijungęs

#1437 2013-09-17 14:26:45

Savute
Naujokas
Registravosi: 2013-08-07
Žinutės: 9

Blaivus  5m.  5mėn.  26d. 

Taip, tikrai taip - net neabejoju, kad Daile puikiai sugebes susitvarkyti su uzsibreztu tikslu smile

Neįmanoma sužinoti apie čiaudėjimą, jeigu niekas nečiaudo.

Neprisijungęs

#1438 2013-09-17 21:44:20

Dailė
Narys

Kaip aciu jums visiems, palaikantiems:)

Neprisijungęs

#1439 2013-09-17 22:29:52

viera
Aktyvus narys

Kiekvienoje savaitėje yra dvi dienos,kuriomis nereikėtų rūpintis.
Viena iš tų dienų yra VAKAR,su savo klaidomis ir rūpesčiais,su savo skausmais ir džiaugsmais.VAKAR,nepriklausomai nuo mūsų valios,negrįžtamai praėjo.Tai jau praeitis.
Kita diena,kuria nereikėtų rūpintis yra RYTOJUS,ateinantis su įvairiais sunkumais,daug žadantis,bet mažai atnešantis.Todėl nėra ko pergyventi dėl rytojaus ,nes jis dar neišaušo,jo dar nėra.
Ne dėl šios dienos pergyvenimų žmogus eina iš proto,o dėl sąžinės graužimo ar nusivylimo dėl įvykių,atsitikusių VAKAR,dėl baimės,ką gali atnešti RYTOJUS.

Taigi gyvenkime KAS DIENĄ,gyvenkime ŠIANDIEN,gyvenkime DABAR!

DAILE,nesijaudink ir nesikarščiuok-daryk viską ramiai.Žinok, TU DABAR NE VIENA!Ir mes tavim TIKIME:Dbig_smilebig_smile

Neprisijungęs

#1440 2013-09-18 12:37:55

Dailė
Narys

viera rašė:

Kiekvienoje savaitėje yra dvi dienos,kuriomis nereikėtų rūpintis.
Viena iš tų dienų yra VAKAR,su savo klaidomis ir rūpesčiais,su savo skausmais ir džiaugsmais.VAKAR,nepriklausomai nuo mūsų valios,negrįžtamai praėjo.Tai jau praeitis.
Kita diena,kuria nereikėtų rūpintis yra RYTOJUS,ateinantis su įvairiais sunkumais,daug žadantis,bet mažai atnešantis.Todėl nėra ko pergyventi dėl rytojaus ,nes jis dar neišaušo,jo dar nėra.
Ne dėl šios dienos pergyvenimų žmogus eina iš proto,o dėl sąžinės graužimo ar nusivylimo dėl įvykių,atsitikusių VAKAR,dėl baimės,ką gali atnešti RYTOJUS.

Taigi gyvenkime KAS DIENĄ,gyvenkime ŠIANDIEN,gyvenkime DABAR!

DAILE,nesijaudink ir nesikarščiuok-daryk viską ramiai.Žinok, TU DABAR NE VIENA!Ir mes tavim TIKIME:Dbig_smilebig_smile

smile)
taigi suprantu, kad visi tie entuziastingi aciu aciu...nieko neuztikrina, bet jus neisivaizduojat, koks palengvejimas zmogui, kuris kruopsciai slepe ir pries visa pasauli rodesi nepriekaistingu zmogumi, o dusios viduje zudesi, kuris isdriso apie tai prabilti, nors ir neakivaizdziai, sulaukia palaikymo, ir kas svarbiausia, tikro supratimo. Tai ziauriai stipru, bent jau man. O siuo metu man grizti prie visko darymo ramiai- reikia prisimint, kaip tai daroma:)

Neprisijungęs

#1441 2013-09-18 14:03:38

Rita64
Senbuvis

Patikėk, Daile. Tave labai suprantu.
Tokių visuomenėje "nepriekaištingų" žmonių  yra labai daug. Visi jie teisinasi: tai suvalgytu nekokybišku produktu, tai bloga skrandžio veikla-kad tik pasiteisintų prieš kitus dėl savo blogos savijautos. Man visai tai pažįstama. Net nupurto, kai apie tai prisimenu.
Baimė manyje vis dar tvyro. Ypač kai lieku viena su savo širdgėlomis, savo nepasisekimais. Dėkui Dievui, jau kompanijose, arba būnant tarp žmonių noras pasigert praktiškai dingęs.

Neprisijungęs

#1442 2013-09-18 14:07:07

Audronis
Senbuvis

Na taip, nustojus gerti daug ko tenka mokytis iš naujo. Mokymosi procesas toks lėtas, o mums, alkoholikams, reikia greitai, tiesiog čia, dabar ir daug. Tik niekur čia nepriskubėsi, viskam reikia laiko... Va ir pakiša kartais tas greito rezultato nebuvimas koją.

Neprisijungęs

#1443 2013-09-18 14:13:18

Rita64
Senbuvis

Bet labai norisi, kad viskas kuo greičiau išsispręstų.... sad

Neprisijungęs

#1444 2013-09-18 15:41:22

Dailė
Narys

Taigi svarbiausia man ismokti buti vienai su savim. Numanau, kad yra ivairiu vartojanciu tipazu. As buitine. Kompanijoj, nesvarbu kokio ji dydzio, net nera gresmes paslysti, mano laika ir mintis uzima kiti dalykai, o buvimas vienai ir su savim - cia pavojus rimtas. Tai, kas aktualu man, bijau savaitgalio, nes dazniausiai bunu viena, nera ypatingos veiklos, kad buciau blaiva, nes tvarkytis namus, gaminti valgi, pasivaiksciot ar net paskaityti galiu ir ikausus. Kol kas laikausi, bet dar nebuvo to manojo blaivaus savaitgalio... Po simts, dar tik treciadienis, o as jau nerimauju del "rytdienos", nes zinau, kas budavo "vakar"...

Neprisijungęs

#1445 2013-09-18 17:03:25

Audronis
Senbuvis

Rita64 rašė:

Bet labai norisi, kad viskas kuo greičiau išsispręstų.... :(

Pažiūrėjus į skaitiklį matosi, kad nors ir lėtai, bet gi nestovi vietoje. Vadinsi sprendžiasi, juda pirmyn :) Jau geriau lėtai ir užtikrintai, nei greitai ir... Viskas neišsispręs niekada, toks jau gyvenimas, kitaip neįdomu būtų...

Neprisijungęs

#1446 2013-09-18 17:26:17

Dailė
Narys

Labai gerai, kad yra tu zmoniu, kurie jau vadinami nebe naujokais, is ties, galetumet spjaut ir atsiribot nuo visko, kas primintu ta bruda, bet vat parasot, paraminat, patariat, mums, naujokams, ir tikrai veikia:) O tai blaskytumemes, mes, vienadieniai cia smile)

Neprisijungęs

#1447 2013-09-18 22:31:19

viera
Aktyvus narys

Dailė rašė:

Labai gerai, kad yra tu zmoniu, kurie jau vadinami nebe naujokais, is ties, galetumet spjaut ir atsiribot nuo visko, kas primintu ta bruda, bet vat parasot, paraminat, patariat, mums, naujokams, ir tikrai veikia:) O tai blaskytumemes, mes, vienadieniai cia smile)

Va tas ir yra tarp alkoholikų,kad jie nepalieka vienų sunkią valandą ir dalinasi kuo tik gali.Gal tau dar baisiai skamba tas žodis,bet tenka pripažinti nori to ar nenori.
      Aš irgi buvau buitinė alkoholikė,bet dabar,kai jau 5 mėnesius organizmas prasivalė,tai pilnai suprantu,jog aplinkiniai tik iš fizionomijos galėjo suprasti,kad esu naudojanti.Pasidomėjus Šičko metodu,antrą blaivybės dieną nusifotkinau(primityviai-telefonu).Ir tą dariau kiekvieną savaitę.Patikėk,kaip keičiasi veidelis.Anksčiau nepasidažius į lauką bijodavau išeiti,o dabar ir į parduotuvę galiu nulėkti.Gera matyti rezultatą.

Jei bloga nuotaika,pagalvok,kad kai mirsi,neturėsi net ir šito.Žinok,kad ši diena-tai pati geriausia diena tavo gyvenime.Ir taip kasdieną...

Neprisijungęs

#1448 2013-09-18 22:52:49

Batuotas katinas
Narys
Registravosi: 2012-11-02
Žinutės: 30

Aš ilgai galvojau kuom gi alkoholikas skiriasi nuo pijoko, ir ar išvis skiriasi, ar tai vienas ir tas pats, o gal tai tiesiog perėjimas iš vienos busenos (ar gyvenimo etapo) į kitą. Štai kaip pavyzdys yra žmonės kurie geria dauk ir dažnai, ar tai būtų kokia miesto šventė, ar kad ir savaitgalis, o gal net eilinė diena ir sutiktas senas pažystamas, ar dar kokia kita proga. Bet prieš atsaingą momentą (socialiniai isipareigojimai, ar darbas ar koks susitikimas) jie iš vakaro niekada nepadaugins, ar mandagiai atsisakys. Ar tai jau alkoholizmas? Bet yra ir kita žmonių grupė, kuriem pradėjus švesti, šventė užsitesia savaitei o gal ir dviem, nevykdomi socialiniai įsipareigojimai, nesilaikoma visuomenėje priimtinų normų (kaip pavyzdį ne per seniausiai pademonstravo vienas tautos atstovas oro uoste). Kitaip tariant jaj dar sugebi nuspausti ant stabdžio reikiamu momentu tai ar tu jau alkoholizmas ar tiesiog pijkavimas. Jūsu pamastymai kolegos.

Neprisijungęs

#1449 2013-09-18 22:55:02

Batuotas katinas
Narys
Registravosi: 2012-11-02
Žinutės: 30

Neprisijungęs

#1450 2013-09-19 08:35:37

Rita64
Senbuvis

Batuotas katinas rašė:

Aš ilgai galvojau kuom gi alkoholikas skiriasi nuo pijoko, ir ar išvis skiriasi, ar tai vienas ir tas pats, o gal tai tiesiog perėjimas iš vienos busenos (ar gyvenimo etapo) į kitą. Štai kaip pavyzdys yra žmonės kurie geria dauk ir dažnai, ar tai būtų kokia miesto šventė, ar kad ir savaitgalis, o gal net eilinė diena ir sutiktas senas pažystamas, ar dar kokia kita proga. Bet prieš atsaingą momentą (socialiniai isipareigojimai, ar darbas ar koks susitikimas) jie iš vakaro niekada nepadaugins, ar mandagiai atsisakys. Ar tai jau alkoholizmas? Bet yra ir kita žmonių grupė, kuriem pradėjus švesti, šventė užsitesia savaitei o gal ir dviem, nevykdomi socialiniai įsipareigojimai, nesilaikoma visuomenėje priimtinų normų (kaip pavyzdį ne per seniausiai pademonstravo vienas tautos atstovas oro uoste). Kitaip tariant jaj dar sugebi nuspausti ant stabdžio reikiamu momentu tai ar tu jau alkoholizmas ar tiesiog pijkavimas. Jūsu pamastymai kolegos.

Pijokas visada( pabrėžiu -visada) taps alkoholiku. ( Išimtis- jeigu suserga, ir norėdamas pratęsti savo gyvenimą,priverstinai meta gėrimą..). Tai tik laiko klausimas. Visa esmė tame- kad tas laikas kiekvienam labai įvairus. Apie tai kalba visi mokslininkai, tyrinėję alkoholizmą. Niekas negali paaiškinti- kodėl vienas prasigeria per kelis metus, o kitas -per keliolika ar dar daugiau.
Turiu savo pažįstamų rate moterų, kurios( man atsisakius alkoholio) mane laiko nelabai "normalia". Ko nepasakytų apie save, vakarėlio metu išgėrusios po 0,7/ kiekvienai( ne vyno- žinoma...). Nenoriu būti dėl jų  blogu pranašu, bet džiaugiuosi dėl savęs, kad aš tą seką: (pijokas> alkoholikas) suvokiau.
Dėkoju Dievui, kad man apšvietė protą.
Nesakau, kad esu visiškai rami dėl savęs. Prisipažinsiu- vis dar bijau. Pamačius girtą mane persekioja mano pačios šmėkla....

Neprisijungęs

Forumo apačia