VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 5m. | 5mėn. | 26d. |
Artaz rašė:
Sveiki. Manau visi matė tą vaizdelį iš VNO su Seimo nariu. Kažkaip man visai nejuokingai žiūrėjosi tas vaizdelis. Gaila žmogaus...
Bet apie kitką. Manau didelė dauguma žiūrovų juokėsi žiūrėdama, juolab, pateikiama kaip "bajeris" (KK2). Bet taip pat įsitikinęs, kad niekas kažkodėl nesijuokia iš tokių "bajerių", jei tai vyksta su artimu žmogumi, giminaičiu... O, manau, jau beveik kiekvienoje LT šeimoj/giminėj atsiranda šios bėdos atstovas.
Man tokie vaizdai nejuokingi, ar tai butu savas zmogus, ar svetimas... juk nelabai juokingai atrodo veziu sergantys, ar kita liga sergantys zmones... Liudna, kad musu ziniasklaida neturi galimybes kazka protingiau parodyti ar aprasyti.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 4d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 16d. |
Nežiūriu KK2, tai negaliu komentuoti ką ten rodė, bet tai kiek ir kaip TV ir pagrindiniai portalai internete pateikė... Man neskaniai viskas atrodė :|
Neprisijungęs
Sveiki,pritariu kad tai amoralu tyčiotis iš žmogaus ligos,"juk sakoma kam neskauda tas ir nedejuoja"gal kada gyvenime supras,kail lazda atsisuks prieš tuos pačius"korespondentus",nors to ir nelinkiu niekam,geros dienos.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 3d. |
Aš tai todėl ir negeriu,kad niekas manes tokio nematytų.O TV rodo tai,ką žiūrovai nori matyti.Kiekvienam savo.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 12d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 5d. |
Sveiki. Kaip kam sekasi tokiu puikiu oru? Ypač kaip naujokai?
Pas mane tai zer gut.
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 5mėn. | 26d. |
Laba,
siandien labai prasta mano nuotaikele, nors oras sauletas ir teigiamai nuteikiantis. Tikiuosi, kad savaitgalis bus aktyvus ir nuotaikele sugris.
Gero savaitgalio visiems
Neprisijungęs
Savute, ir kaip tas savaitgalis praėjo? Nuotaika susistabilizavo?
Neprisijungęs
Net nebeaišku sveikinti tuos dvynius su 9 mėnesiais ar nebe, nesimato nė vieno paskutiniu metu. Bet sveikinu vis tiek Troją ir skorpioną su gražiais blaivybės skaičiukais ;)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 12d. |
Audronis rašė:
Net nebeaišku sveikinti tuos dvynius su 9 mėnesiais ar nebe, nesimato nė vieno paskutiniu metu. Bet sveikinu vis tiek Troją ir skorpioną su gražiais blaivybės skaičiukais
Aišku, aišku, Audroni, kad sveikinti Nors nesimato manęs, bet aš pastoviai užmetu akį į forumą, viską paskaitau. Nežinau, kodėl tas forumas toks negyvas. Pradžioje jis buvo labai įdomus ir šiltas. Bet, matyt, visi viską išsakė ir daugiau neturi, ką pasakyti. Natūralu. Tik kodėl naujokai neužsuka diskusijų?
Beje, ačiū už pasveikinimą. Devyni mėnesiai blaivybės veža, tikrai. Gyvenimo kokybė – šauni, nepalyginama su gėrimo laiku. Jaučiuosi nuostabiai, fantastiškai. Mintys apie alkoholį liko toli už horizonto. Jaučiu didžiulį dvasinį ir fizinį komfortą. Naujokai, patikėkite, kad nesigailėsite, jei atsisakysite vartoti tą bjaurastį. O savąją žaliavalgystę prilyginu pvz., Šičko metodui, ar kokiai Minesotai. Nors nesinaudočiau nei vienu, nei kitu, nes visokie kryptingi dienoraščių rašymai ar kokie kiti panašūs pratimai man primena vaikų žaidimus. Bet labai džiaugiuosi, jei jie kažkam tinka ir padeda pradėti blaivų gyvenimą. Manau, kad nėra nė vieno geriančio ar rūkančio žaliavalgio. Jei norite patirti sveikos euforijos būseną, tai – pirmyn, rekomenduoju ir garantuoju, kad nesigailėsite.
Taip pat sveikinu savo brolį-dvynį – skorpioną. Gerai čia mes su juo už rankučių susikabinę, pasišokinėdami, lekiam
Neprisijungęs
Troja rašė:
<...>Nežinau, kodėl tas forumas toks negyvas. Pradžioje jis buvo labai įdomus ir šiltas. Bet, matyt, visi viską išsakė ir daugiau neturi, ką pasakyti. Natūralu. Tik kodėl naujokai neužsuka diskusijų?<...>
Manau, kad tie kas kažkiek rašė ir nustojo arba atrado sau tinkanti būdą ir susitvarkė su gėrimu, arba suprato, kad nėra jokios stebuklingos tabletės, kurią suvartojus visos bėdos dėl gėrimo išsisprendžia savaime, lengvai ir be jokių pastangų. Vienu atveju gaunasi – svarbu aš išbridau, dabar kapstykitės, kaip norit, kitu – ai vis tiek jokios naudos iš rašymo nėra, tai kam vargti...
O dėl naujokų, tai gal nedrąsu žmonėms pulti rašyti, o gal tikisi, kad prisiregistravę pamatys kokių nors slaptų temų, kuriose geri patarimai dalinami. Neradę baisiai nusivilia ir nebesilanko...
Forumas gyvas tiek, kiek esam aktyvūs mes patys. Peršasi išvada, kad esame leisgyviai ;)
Neprisijungęs
Devyni mėnesiukai-pradėjusim negerti yra daug.Pažiūrėjus į Audronio skaičiuką-euforija prapuola.Nu bet iš kitos pusės kažkada ir Audroniui buvo tiek.Na tai džiaukimės tuo ką turim.Sveikinu dvynius.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Troja rašė:
<...>Nežinau, kodėl tas forumas toks negyvas. Pradžioje jis buvo labai įdomus ir šiltas. Bet, matyt, visi viską išsakė ir daugiau neturi, ką pasakyti. Natūralu. Tik kodėl naujokai neužsuka diskusijų?<...>
Manau, kad tie kas kažkiek rašė ir nustojo arba atrado sau tinkanti būdą ir susitvarkė su gėrimu, arba suprato, kad nėra jokios stebuklingos tabletės, kurią suvartojus visos bėdos dėl gėrimo išsisprendžia savaime, lengvai ir be jokių pastangų. Vienu atveju gaunasi – svarbu aš išbridau, dabar kapstykitės, kaip norit, kitu – ai vis tiek jokios naudos iš rašymo nėra, tai kam vargti...
O dėl naujokų, tai gal nedrąsu žmonėms pulti rašyti, o gal tikisi, kad prisiregistravę pamatys kokių nors slaptų temų, kuriose geri patarimai dalinami. Neradę baisiai nusivilia ir nebesilanko...
Forumas gyvas tiek, kiek esam aktyvūs mes patys. Peršasi išvada, kad esame leisgyviai
Labas visiems Sveikinimai Trojai ir Skorpionui!Parašysiu savo nuomonę,kodėl nerašau.Tikrai galvojau,kad įvyks stebuklas ir aš bendrausiu forume ,rasiu virtualius draugus.Pamėginau ir supratau,esu intravertė,labiau mėgstu būti savo pasaulyje. Mūsų ekstravertiškoje visuomenėje buvimas „bendraujančiu“ yra laikomas norma ir pageidaujamu dalyku,tačiau visi mes skirtingi...po darbo randu laiko užmesti akį čia.Smagu,kad esat ir gvildenat šitą temą,man ji pasistūmėjo į šona,nors buvo labai aktuali,kai rašiau pradžioje.Dabar forumas yra tas skaitliukas,kuris neduoda užsimiršti per daug ir galvoti,kad nieko nebuvo.Visiems linkiu! Pasirinkus blaivybės kelią -nedvejoti!Einant tuo keliu,atsiverti naujoms idėjoms ir suprasti,kad gavome dar vieną šansą -gyventi!
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 3d. |
Audronis rašė:
Troja rašė:
Forumas gyvas tiek, kiek esam aktyvūs mes patys. Peršasi išvada, kad esame leisgyviai
Sveiki visi. Audroni, noriu paprieštaraut, kad mes nesam leisgyviai. Tiesiog, kai kurie nariai- senbuviai ištraukia iš konteksto frazes, jas cituoja- visai netaip suprasdami. Jų kalbinti man visai nesinori.
Visi esam labai skirtingi, ir be abejonės- jautrūs. Turintys ilgesnę blaivybės patirtį- neturėtų susireikšminti.
Neprisijungęs
Forumai tam ir skirti, kad prie tiesos prisikapstytume pasiginčydami...
Kadangi esu pacituotas ir nelabai supratau apie ką čia (smegenėlės pragertos, nėra ko norėti, kad greitai daeitų), tai prašau plačiau paaiškinti apie kokį susireikšminimą ir ne taip supratimą kalbama
Neprisijungęs
Sveiki
Manau jau tiek prirašėm, kad nelabai ką naujo ir galima atrasti. O kartotis nesinori.. Darau išvadą: forumo "tyla" - reiškia viskas pas visus ok.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Forumai tam ir skirti, kad prie tiesos prisikapstytume pasiginčydami...
Kadangi esu pacituotas ir nelabai supratau apie ką čia (smegenėlės pragertos, nėra ko norėti, kad greitai daeitų), tai prašau plačiau paaiškinti apie kokį susireikšminimą ir ne taip supratimą kalbama
Atsiprašau, Audroni. Turėjau omenyje ne Tave....
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 10mėn. | 13d. |
Tema paplepėkim.
Taigi paplepėkim. Papasakosiu vieną nutikimą, po to galėsit įvertinti kas tai ar juodas jumoras, ar sąžinės nebuvimas, ar šiaip debilizmas....
Teko prieš gerus metus būti kompanijoj su vienu piliečiu, gerai žinomu vienos lietuviškos televizijos balsu. Viskas vyko prie butelio ir žmogelis, beje, pats turintis didelių problemų dėl alkoholio, tik jų dar nepripažįstantis, pradėjo pasakoti apie savo gyvenamą vietą. Žinai, sako, šalia mano buto yra patalpa, kur tam tikru laiku susirenka AA. Vieną dieną, sako, grįžtu aš gerai įkaušęs namo su atidarytu butelio vyno, rakinu duris ir girdžiu, vyksta AA susirinkimas. Koks velnias mane sugundė, sako, įbėgu į vidų, ištraukiu butelį vyno, užrėkiu "ką, ištroškę?", užsivertęs nuryju gerą gurkšnį ir į kojas. Užsirakinau bute. Spėjau, sako.
Vat tokių tat žmonių ant šio sveto esama...
Neprisijungęs
Manau- tai šiaip debilizmas... Ir tiek.
Neprisijungęs
Visko būna... Paskutiniu metu atkreipiu dėmesį, kad turiu tokių pazįstamų/kaimynų - apskritai nesuprantu kada kokios jie būklės, ta prasme neskiriu blaivas/įkalęs. Ir ne tik išoriškai, bet ir iš šnekų...
Neprisijungęs
Na, nieko čia tokio, prigėręs irgi visokių idiotiškų nesąmonių pridarydavau. Dabar pagalvojus nepanašu tai į bent kiek proto turinčio žmogaus veiksmus, bet tuo metu viskas protingai atrodydavo. Paskui būdavo gėda, vėliau stengiausi iš savo veiksmų pasišaipyti. Tarp kitko labai padeda, kai pasižiūri su šypsena ir pasijuoki pats iš savęs... :)
Neprisijungęs
pridarydavom tai pridarydavom...
aš tai mėgdavau paanalizuoti kodėl padariau tai ką padariau (beveik visada buvo atrandami atsakymai) ir idomiausia buvo, kai nerasdavau jokio atsakymo, priežasties... Mane tai kamuodavo. Bet kaip lengva pasidarydavo, kai paaiškėdavo kokia nors nežinoma aplinkybė ir viskas susideliodavo į savo vietas! > pvz. aš savaitę negalėjau suprasti kaip parsiradau iš oro uosto be striukės ir batų (žiemą) ir kokiam reikalui aš juos apskritai nusiėmiau???
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 12d. |
Artaz rašė:
aš tai mėgdavau paanalizuoti kodėl padariau tai ką padariau (beveik visada buvo atrandami atsakymai) ir idomiausia buvo, kai nerasdavau jokio atsakymo, priežasties... Mane tai kamuodavo. Bet kaip lengva pasidarydavo, kai paaiškėdavo kokia nors nežinoma aplinkybė ir viskas susideliodavo į savo vietas!> pvz. aš savaitę negalėjau suprasti kaip parsiradau iš oro uosto be striukės ir batų (žiemą) ir kokiam reikalui aš juos apskritai nusiėmiau???
Na, Artaz, dabar mane smalsumas pribaigs, KODĖL, vis dėlto, nusivilkai tą striukę, o ypač, kodėl nusiavei batus??? Papasakojai pradžią, papasakok ir pabaigą. Ir kaip atsidūrei oro uoste? Ta įstaiga jau darosi tendencinga mūsų broliui (нашему брату)
Neprisijungęs
Troja rašė:
Artaz rašė:
aš tai mėgdavau paanalizuoti kodėl padariau tai ką padariau (beveik visada buvo atrandami atsakymai) ir idomiausia buvo, kai nerasdavau jokio atsakymo, priežasties... Mane tai kamuodavo. Bet kaip lengva pasidarydavo, kai paaiškėdavo kokia nors nežinoma aplinkybė ir viskas susideliodavo į savo vietas!> pvz. aš savaitę negalėjau suprasti kaip parsiradau iš oro uosto be striukės ir batų (žiemą) ir kokiam reikalui aš juos apskritai nusiėmiau???
Na, Artaz, dabar mane smalsumas pribaigs, KODĖL, vis dėlto, nusivilkai tą striukę, o ypač, kodėl nusiavei batus??? Papasakojai pradžią, papasakok ir pabaigą. Ir kaip atsidūrei oro uoste? Ta įstaiga jau darosi tendencinga mūsų broliui (нашему брату)
![]()
![]()
...dirbau ten. Vartojom su kolega/sugerovu pas jį kabinete... ...toliau neatsimenu... ...ryte namie, be striukės, batų... ...skambutis iš "to" kolegos "kur vakar dingai? palikai striukę, batus..." Savaitė nežinioje, suku galvą... Po savaitės sutinku vieną tokį bičiulį, kuris klausia: "nu kaip tada daėjai iki durų? normaliai? nesušalai?.." Kada tada? Na ir, anot jo: "Sėdžiu aš oro uosto kavinėje ir į ją įeina Artaz, be batų..." Vienu žodziu - mane į auto ir parvežė. Bet va kodėl vaikščiojau be batų, tai taip ir liko paslaptis... Uždanga
Neprisijungęs
O dar sako „Visatos paslaptys“ ir visokie kitokie paslaptingi dalykai. Ką ten, smulkmenos, tikėtina, kad kada nors bus išsiaiškinta, o va Artaz'o batai taip ir liks prieblandos zonoje... ;)
Neprisijungęs
Buvo visko.Visi girti nuotykiai ir cirkai vakarėlių metu buvo pasakojami su pasidižiavimu.Tada man atrodė kad aš kietas.Panašiai priimdavo ir sugėrovai.Dabar vertybių skalė pasikeitė.Kuo mažiau cirkų,tuo gyvenimas puikesnis.Nuo normalių žmonių nebereikia akių slėpti,vairuojant nereikia galvoti-įpūsi ar ne.Argi ne šaunu?
Neprisijungęs