VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 1d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 25d. |
skorpionas rašė:
Sveiki,sveikinu visus su švente,su Lietuvos Valstybės atkūrimo diena, gaila aišku kad išeiginių nedasidėjo o papuolė į šeštadienį,na o man teks stintas kirsti vienam,šiaip žmonių privažiuoja nerealiai daug,net mašinų nėra kur pastatyti,geros dienos ir savaitgalio visiems,kaip sekėsi parašysiu pirmadienį,nes užsisakiau nakvynę vanagupės viešbutyje,tai grįšiu tik sekmadienio vakare,tenai pirčių kompleksas labai geras,tai po šaltos dienos pats tas,geros šventės visiems,ir blaivaus savaitgalio,kad niekas nepaslystumėte,visom prasmėm.
O jei paslysim, yra ką kaltinti - signatarus. :-D
Beje, paradaoksas - kažkaip karts nuo karto tenka pabūti prie Viduržemio jūros ar Atlanto vandenyno (myliu Lisaboną), bet va Palangoj nebuvau ~20 metų. :-)
Geros dienos! ;-)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 1d. |
Artaz rašė:
Troja rašė:
Žuvis rašė:
Šiaip - vienišius ir vienišes užjaučiau tik...
Ne visiems vienatvė yra peilis. Pažįstu žmonių, kuriems vienatvė yra prabanga
Aš vienas iš jų. Nekenčiu kolchozų.
:-)
Ir aš vienatvę labai gerbiu - labai maloni būsena
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 23d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 5d. |
Tara rašė:
<...>Rytoj būtinai važiuosiu į turgų pirkti stintų, delikatesas nerealus....
Stintos gerai, bet dar geriau toks paprastutis, nepelnytai nuvertinamas žuveliokas, kaip aukšlė. Prieš kelis metus su šeimyna priėjom tokios išvados, o daugelis stintų mėgėjų, paragavę keptų aukšlių, sutiko, kad jos tikrai nenusileidžia išgirtosioms stintoms :)
Neprisijungęs
Na, bet saulytė su anna kad prapuolė, tai tikrai bus į kokią Juodąją skylę pataikiusios Ne veltui šiuo metu visokie astronominiai įvykiai Žemėje vyksta
Neprisijungęs
Troja rašė:
Artaz rašė:
Troja rašė:
Ne visiems vienatvė yra peilis. Pažįstu žmonių, kuriems vienatvė yra prabangaAš vienas iš jų. Nekenčiu kolchozų.
:-)Ir aš vienatvę labai gerbiu - labai maloni būsena
Mano vienatvė būna automobilyje (nemažai laiko praledžiu kelyje), pabūti vienam visai neblogai, nieko nesakau. Kelyje galima problemas ar idėjas pagvildenti, pagalvoti, bet man vistiek prireikia pas ką nors, ko nors paklausti, su kuo nors pasitarti..... Aš kolektyvo žmogus, man svarbu turėti draugų ratą, bendravimas išsprendžia problemas ir „atidaro duris“.
Būtų įdomu sužinoti vienišiaus dienotvarkę, pabandysiu atspėti vienišiaus savaitgalį: vėlyvi pusryčiai, kava lovoje, telikas, chalatas, kompas, knyga, kompas, kompas, telikas, telikas, knyga, knyga, pietūs, kušetė, pledas, knyga, telikas, valandžiukė horizontaliai, kompas, telikas, telikas, a dar turėtų paskambinti koks nevėkša ir sugadinti savaitgalį, bet tiek to yra įdomi knyga (nors ir skaityta), telikas, kompas, knyga, telikas, telikas, kompas, vakarienė, jeigu vienišius nesutingęs – trumpas (nes gali ką nors sutikti) pasivaikščiojimas, knyga, telikas, kompas, telikas, telikas, nemiga, nemiga, naktipiečiai, knyga, nemiga nemiga..... Sekmadienis: vėlyvi pusryčiai....
P. S. Kadangi neesu vienišius, tikiuosi man bus atleista už netikslumus...
Neprisijungęs
Nu labai banalus įsivaizdavimas. Viskas priklauso nuo žmogaus. Yra gi žmonių, gyvenančių skruzdelynuose ir neturintys kam išsiverkti ant peties. Kita vertus gyventi vienam tai nereiškia būti vienišam. Yra krūvos draugų ir draugių (друзей не надо иметь, с ними надо дртжить :-) ).Dėl dienotvarkės, veiklos, laisvalaikio - tai jau kiekvieno skonio ir poreikio reikalas. Aš asmeniškai susiradau darbą slenkančiu grafiku ir dirbu tik naktimis (kasdien 8-17 rutina man būtų tragedija). O ką veikti laisvadienį taipogi sprendi pagal nuotaiką: pradedant rytiniu krosiuku ar pasportavimu ir baigiant vakariniu bendravimu arbatos klube ar bilijardu. Knygas beje pagal nuotaiką galima į telefoną atsisiųsti ir, esant laisvai minutei, bet kur paskaityti.. Tarp kitko, aš net namie kompo neturiu - praktiškai viską nuveikiu telefonu. Tad tokx vat tas gyvenimas, kurio aš niekam į pavyzdį neperšu. Manau tai kiekvieno apsisprendimo reikalas, juolab bet kada prioritetai gali pasikeisti ir bet kada galima keisti gyvenimo būdą. O dėl chalatų, tai, mano galva ir iš pastebėjimų, juos dažniau dėvi parūdiję šeimos nariai. :-) Aš gi labiau mėgstu flanelines pižamas. :-)
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 8d. |
Artaz rašė:
Nu labai banalus įsivaizdavimas. Viskas priklauso nuo žmogaus.(...)
Aš irgi taip pamaniau... Tikriausia, Tara išdėstė savo ''svajonių savaitgalį''
Vienišius- ne visuomet ''likimo nuskriaustas'', tai kaip ir kai kurių pasirinktas gyvenimo būdas kaip ir vaisingų šeimų apsisprendimas vaikų neturėti...
Neprisijungęs
Esmė gi ta, kad samoningai gyveni taip kaip nori, kaip tau tinka, o ne taip kaip aprašo blizgantys žurnalai, tv, ar "partija moko". Svarbiausia, kad, kai prieš mirtį krūva anukų stovės su stiklinėm vandens, norėti to vandens ir nepergyventi, jog "ne taip aš norėjau gyventi, ne tą aš dariau..". Ir, pridursiu "mūsų" atvejui - pragėriau gyvenimą. :-)
Visiems pozityvo ir geros nuotaikos! :-D
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 9d. |
Anna tai savy prapuolė tik (tris kart tfu tfu tfu) juodoji skylė dar nepasigrobė. Kaip Saulytė, kur dingus?
O man tai kartais reikalingi tokie savaitgaliai su chalatu ar pižama Vakar va tokią dieną turėjau
Filmai, kompas, knyga ir daug daug arbatėlės... Tokios dienos reiškia, kad aš pavargau (viduje) ir nieko nenoriu nei veikti nei akyse matyti
Iš pradžių smagu būna taip pailsėti atsipūsti, bet jau į vakarą pritrūksta veiksmo. Tai va šiandien net į darbą, nors man ne darbo diena buvo, pasiilgus nupėdinau
Neprisijungęs
Sveiki visi,na jūs čia ir idomų laisvalaikio leidimą pradėjote gvildenti,dar prie pižamos pamiršot paminėti kepuraitę nusvirusią ant šono,aš nesu vienišas ir nesu vienišius,turiu šeimą,ir vaikų būrį,beje jau suaugusiu,bet kartais labai mėgstu pabūti vienumoje,labai gerai mastosi,daug gerų minčių ateina,o šiaip manau kad visi gyvename taip kaip mums patinka,o jei ne tai vadinasi reikia keisti viską iš pagrindų,na o savaitgalį buvau toje stintų šventėje,milijonai žmonių,visą Palangą išvažinėjau,kol radau kur mašiną pastatyti,vakare į vanagupę į pirtis,baseinus,nakvynė,ryte vėl pirtys ir baseinai,o po pietų parlėkiau namo,tokioje vietoje labai daug pagundų "paslysti" bet grįžau gyvas ir sveikas,tik vieno dalyko niekaip nebesuprantu,kas anksčiau nežstrikdavo,kaip galima lauke,kada 3-4 laipsniai šalčio,sėdėti ir gerti šaltą alų,vaizdas tiesiog tragiškas,kai būrys žmonių vaikšto su bokalais alaus,pamėlusiais pirštais ir nosimis, kas čia per mada ar kas,man atrodo juk daug skaniau karšta arbata ar kava,na o saulytė tikrai prapuolė,neramu kažkaip,o ir paklydes dingo,nors daug intigų čia inešė,bet gaila žmogaus,tikrai gaila,nes matosi jog rimtai ilkimpes.geros dienos visiems,iki.
Neprisijungęs
Dėl vienatvės tai esu tos nuomonės, kad sąlyginai vienišas žmogus gali gyventi taip, kaip jis nori. O nevienišas turi derintis prie, sakykim, šeimos narių, kurių paprastai būna net ne vienas, o daugiau. Man atrodo, kad idealu yra turėti gerų draugų, artimų žmonių ar to, ko kiekvienam norisi, o gyventi - vienam. Mano vertinimu vienatvė tikrai yra prabanga.
Neprisijungęs
anna atsiliepė, o saulyte, tikriausiai su asteroidu iškeliavo...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 2d. |
Labas visiems.
Niekur aš neiškeliavau. Tik kažko man čia nesirašo,na ir to laisvo laiko ne per daugiausia. Va ir dabar lekiu kasti sniego, kad visai neužpustytų.
Neprisijungęs
Visi kažkokie tinginiai pasidarė, tai kas pavasarį bus? :) Kai kas nors ilgiau neparašo – iškart neramu dėl jo, paranoja tikriausiai...
saulyte, o tavo atostogos jau buvo ar dar bus?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 9d. |
Mane tai apatija viskam išvis apėmusi Sako dėl nutraukimo taip.
Bet aš pastebėjau, kad daug kas iš aplinkinių tokie nurimę aptingę ir ne nuotaikose, forumas irgi toks Gal dėl oro
Neprisijungęs
anna rašė:
Mane tai apatija viskam išvis apėmusi :( Sako dėl nutraukimo taip.<...>
Gali būti ir dėl to. Tikriausiai nuo žmogaus priklauso. Aš pirmus mėnesius tiek visokių darbų puoliau daryti, taip įdomu viskas buvo, reikėjo save stabdyti, kad nenutrūkčiau...
Neprisijungęs
anna rašė:
Mane tai apatija viskam išvis apėmusi
(...)
Man irgi keista būsena lydėjo... Nelabai suvokiau, ar taip visada ir bus... Tarsi ''dienas tempčiau''... Jau ryte laukdavau vakaro... Su niekuo nenorėjau bendrauti,vengiau net pokalbių telefonu. Mania, kad tokia ir būsiu nuo visų atsiskyrusi...Tačiau po kiek laiko pradėjo gerėti. Reikia išlaukti.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Kai kas nors ilgiau neparašo – iškart neramu dėl jo
Parašau
Rimtai, kažkaip makaulė ištuštėjo. Gal čia taip intensyviai pavasario laukiasi, įsitempus Jau nebe už kalnų jisai. Kažkaip man ši žiema prabėgo nepastebimai. Matyt, į kažką kitą buvau susikoncentravusi, kad tokio balto, didelio ir gražaus dalyko beveik nepastebėjau
Paskutinis taisė Troja (2013-02-20 14:09:42)
Neprisijungęs
Na va, iškart ramiau :)
Žiema nutarė specialiai pasirodyti ir naujai savo baltumą rodo, kad dar galėtum pasidžiaugti tuo ko nepastebėjai :)
Neprisijungęs
anna rašė:
Mane tai apatija viskam išvis apėmusi
Sako dėl nutraukimo taip.
Bet aš pastebėjau, kad daug kas iš aplinkinių tokie nurimę aptingę ir ne nuotaikose, forumas irgi toksGal dėl oro
Aš laukiu pavasario, turiu dar vieną hobi: vaismedžiai, vaiskrūmiai, man tai nuostabus užsiėmimas, relaksas nerealus. Sodų žydėjimas, tikras gamtos stebūklas, tikresnio nebūna. Pavasarį prasideda medžių genėjimas – tai medžio formavimas, formuoti vainiką reikia su perspektyva bent jau metams į priekį. Tarkim pernai suformavau vainiką, ir iš pasirinktų perspektyvių šakų dalis tikrai išaugs perspektyvios, dalis ne. Įdomu stebėti kaip medis formuojasi ar taip kaip aš noriu ar kaip jam pačiam išeina. Dar įdomiau pasodinti sodinuką, gali prigyti gali ir neprigyti, jeigu prigyja tada malonu matyti kaip auga, bujoja. Pernai pasodinau 25 krūmus „polka“ aviečių, šiemet tikiuosi neblogo derliaus. Avietė saulės uoga, bet geriausia avietes sodinti vėlyvą rudenį apniukusią dieną. Greitai pratirps upeliai, bus galima pelkyne bebro patykoti, tuo pačiu sulos iš beržo prisileisti, mėgstu paraugintą sulą vidurvasarį ir laipsnių neturi.....
Man nepaprastai patinka bundanti gamta, o jau paukščiai paukščiai, visokiausiais balsais, atrodo kad baisi konkurencija tarp jų būtų. Gamtą reikia pajusti, neįmanom perteikti žodžiais. Nenusimink Anna ateis pavasaris neliks apatijos, viskas pasikeis, bus kaip Žuvius sako: „tarsi kas petardą į užpakalį insiuvo....“
Ačių už pastabą
Paskutinis taisė Tara (2013-02-21 19:41:39)
Neprisijungęs
Sveiki,na Tara parašei mano mintis ir mano gyvenimo aprašymą,aš taipat labai mėgstu darbuotis sode ir genėti ir sodinti,tik va bebro netykoju,turiu nemažai vietos kur visam šitam pasireikšti,na o kas liečia apatija naujokų,tai gal ne apatija,o pirma apstinencija,ir gyvenimo ritmo pasikeitimas,atsiranda daug laisvo laiko,seniau tai du trečdalius laisvalaikio juk pragerdavome,ir niekais gyvenimą leidome,o dabar tai atsiranda laiko prasmingiem darbam,bet iš pradžių neprisitaikome prie to,viskam savas laikas,juk ir alkoholis iš organizmo galutinai pasišalina tik per mėnesį,na maždaug,niekada nepamirškime jog mes esame tie Dievo išrinktieji,juk tūkstančiai žmonių geria,nusigeria,šlaistosi pakampiais,galų gale visai degraduoja,ir tampa bomžais,o kiek tokių kaip męs,tokių kur stojo į blaivybės kelią,kurie atsitiesė,atsispyrė tai pagundai,ir tapo pavyzdžiu kitiems,tokių kaip męs,kurie gavo kažkokį signalą iš aukščiau,ir nukreipė mus teisingu gyvenimo keliu,tokių tikrai nedaug,dabar mūsų laukia laimingas gyvenimas,ir prasminga ateitis,o kas būtu buvę jei nebūtume gave to signalo,kad jau gana,jog laikas sustoti,nesunku numanyti kur būtume nusiritę,tad jokių apatijų,aukščiau galvas,viskas susitvarkys,ir apatijos dings,ir naujų pomėgių atsiras,bei naujų darbų,man labai patiko tas posakis su petarda,tai po kažkurio laiko toks jausmas užeina,kai norisi kalnus nuversti,ir atsigriebti už tą prarastą laiką,geros dienos visiems.
Neprisijungęs
Tara rašė:
(...) bus kaip Žuvius sako: „tarsi kas petardą į užpakalį įkišo....“
Oi, sutiksiu, Tarą - ausį jam nusuksiu! Lyg ir forume šitos frazės neminėjau... Išduodi tu mane... Tik ''insiuvo'' vietoj ''kišti''... Nes nešvankiai skamba...
Neprisijungęs
Žuviau viską pataisiau, gal nesuk man tos ausies, be ausies manęs moterys nemylės Labai patiko tavo posakis (ir Skorpionui patiko) nedrysau nusavinti, tik su pabaiga nekaip išėjo, dabar super....
Aš neesu profesionalus sodininkas, bet tame ir yra "vinis": bandai, eksperimentuoji, kuri... Prieš keltą metų pasodinau šilauoges į molingą žemę, ir niekaip nesupratau kodėl neauga, galvoju gal veislė prasta... Pakeičiau žemę (šilauogėms būtina rūgšti žemė) ir pora metų trešiau kompleksinėm trašom (turi būti specialios trašos) ir vis galvojau: dabar tai jau tikrai prasta veislė, rausiu...
Skorpione prie progos reiks tavo sodą apžiūrėti..... pavakarotume po kriauše, pašnekėtume.....
Neprisijungęs
Tara rašė:
Žuviau viską pataisiau, gal nesuk man tos ausies, be ausies manęs moterys nemylės
Labai patiko tavo posakis (ir Skorpionui patiko) nedrysau nusavinti, tik su pabaiga nekaip išėjo, dabar super....
Aš neesu profesionalus sodininkas, bet tame ir yra "vinis": bandai, eksperimentuoji, kuri... Prieš keltą metų pasodinau šilauoges į molingą žemę, ir niekaip nesupratau kodėl neauga, galvoju gal veislė prasta...Pakeičiau žemę (šilauogėms būtina rūgšti žemė) ir pora metų trešiau kompleksinėm trašom (turi būti specialios trašos) ir vis galvojau: dabar tai jau tikrai prasta veislė, rausiu...
Skorpione prie progos reiks tavo sodą apžiūrėti..... pavakarotume po kriauše, pašnekėtume.....
na nesu ir aš profesionalas,bet patinka,o po kriauše nepavyks,nes su kriaušėm ir nepasisekė,išlaikiau kokius 6-7 metus ir reikėjo išrauti,nes niekaip nebesusitvarkiau,o pavakaroti tikrai malonu būtu,tik gal tolokai Tau iki manes,aš iš Žemaitijos,ramaus vakaro visiems,ir saldžių sapnų,bei ramių blusų.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 2d. |
Sveiki.
Va kokius žodžius šiandien radau.
Žmogus nuo gyvulio skiriasi tuo, kad gali laisvai apsispręsti daryti bloga ar gera, gali pasirinkti žingsniuoti plačiu gėrio keliu ar šlitiniuoti apleistu nuodėmės šunkeliu. (M. L. King)
Neprisijungęs