VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#626 2013-02-16 11:37:33

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  10mėn.  1d. 
Nerūkau  9m.  9mėn.  25d. 

Re: Paplepėkim...

skorpionas rašė:

Sveiki,sveikinu visus su švente,su Lietuvos Valstybės atkūrimo diena, gaila aišku kad išeiginių nedasidėjo o papuolė į šeštadienį,na o man teks stintas kirsti vienam,šiaip žmonių privažiuoja nerealiai daug,net mašinų nėra kur pastatyti,geros dienos ir savaitgalio visiems,kaip sekėsi parašysiu pirmadienį,nes užsisakiau nakvynę vanagupės viešbutyje,tai grįšiu tik sekmadienio vakare,tenai pirčių kompleksas labai geras,tai po šaltos dienos pats tas,geros šventės visiems,ir blaivaus savaitgalio,kad niekas nepaslystumėte,visom prasmėm.

O jei paslysim, yra ką kaltinti - signatarus. :-D
Beje, paradaoksas - kažkaip karts nuo karto tenka pabūti prie Viduržemio jūros ar Atlanto vandenyno (myliu Lisaboną), bet va Palangoj nebuvau ~20 metų. :-)
Geros dienos! ;-)

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

2013-02-16 11:37:33

Google

#627 2013-02-16 16:13:15

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  1d. 

Artaz rašė:

Troja rašė:

Žuvis rašė:

Šiaip - vienišius ir vienišes užjaučiau tik...

Ne visiems vienatvė yra peilis. Pažįstu žmonių, kuriems vienatvė yra prabanga smile

Aš vienas iš jų. Nekenčiu kolchozų.
:-)

Ir aš vienatvę labai gerbiu - labai maloni būsena smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#628 2013-02-16 17:34:17

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  5mėn.  23d. 
Nerūkau  16m.  6mėn.  5d. 

Tara rašė:

<...>Rytoj būtinai važiuosiu į turgų pirkti stintų, delikatesas nerealus....

Stintos gerai, bet dar geriau toks paprastutis, nepelnytai nuvertinamas žuveliokas, kaip aukšlė. Prieš kelis metus su šeimyna priėjom tokios išvados, o daugelis stintų mėgėjų, paragavę keptų aukšlių, sutiko, kad jos tikrai nenusileidžia išgirtosioms stintoms :)

Neprisijungęs

#629 2013-02-17 13:43:18

Troja
Senbuvis

Na, bet saulytė su anna kad prapuolė, tai tikrai bus į kokią Juodąją skylę pataikiusios big_smile Ne veltui šiuo metu visokie astronominiai įvykiai Žemėje vyksta big_smile

Neprisijungęs

#630 2013-02-17 17:00:15

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Troja rašė:

Artaz rašė:

Troja rašė:

Ne visiems vienatvė yra peilis. Pažįstu žmonių, kuriems vienatvė yra prabanga smile

Aš vienas iš jų. Nekenčiu kolchozų.
:-)

Ir aš vienatvę labai gerbiu - labai maloni būsena smile

Mano vienatvė būna automobilyje (nemažai laiko praledžiu kelyje), pabūti vienam visai neblogai, nieko nesakau. Kelyje galima problemas ar idėjas pagvildenti, pagalvoti, bet man vistiek prireikia pas ką nors, ko nors paklausti, su kuo nors pasitarti..... Aš kolektyvo žmogus, man svarbu turėti draugų ratą, bendravimas išsprendžia problemas ir „atidaro duris“.

Būtų įdomu sužinoti vienišiaus dienotvarkę, pabandysiu atspėti vienišiaus savaitgalį: vėlyvi pusryčiai, kava lovoje, telikas, chalatas, kompas, knyga, kompas, kompas, telikas, telikas, knyga, knyga, pietūs, kušetė, pledas, knyga, telikas, valandžiukė horizontaliai, kompas, telikas, telikas, a dar turėtų paskambinti koks nevėkša ir sugadinti savaitgalį, bet tiek to yra įdomi knyga (nors ir skaityta), telikas, kompas, knyga, telikas, telikas, kompas, vakarienė, jeigu vienišius nesutingęs – trumpas (nes gali ką nors sutikti) pasivaikščiojimas, knyga, telikas, kompas, telikas, telikas, nemiga, nemiga, naktipiečiai, knyga, nemiga nemiga.....  Sekmadienis: vėlyvi pusryčiai....   
P. S. Kadangi neesu vienišius, tikiuosi man bus atleista už netikslumus... smile

Neprisijungęs

#631 2013-02-17 20:21:54

Artaz
Senbuvis

Nu labai banalus įsivaizdavimas. Viskas priklauso nuo žmogaus. Yra gi žmonių, gyvenančių skruzdelynuose ir neturintys kam išsiverkti ant peties. Kita vertus gyventi vienam tai nereiškia būti vienišam. Yra krūvos draugų ir draugių (друзей не надо иметь, с ними надо дртжить :-) ).Dėl dienotvarkės, veiklos, laisvalaikio - tai jau kiekvieno skonio ir poreikio reikalas. Aš asmeniškai susiradau darbą slenkančiu grafiku ir dirbu tik naktimis (kasdien 8-17 rutina man būtų tragedija). O ką veikti laisvadienį taipogi sprendi pagal nuotaiką: pradedant rytiniu krosiuku ar pasportavimu ir baigiant vakariniu bendravimu arbatos klube ar bilijardu. Knygas beje pagal nuotaiką galima  į telefoną atsisiųsti ir, esant laisvai minutei, bet kur paskaityti.. Tarp kitko, aš net namie kompo neturiu - praktiškai viską nuveikiu telefonu. Tad tokx vat tas gyvenimas, kurio aš niekam į pavyzdį neperšu. Manau tai kiekvieno apsisprendimo reikalas, juolab bet kada prioritetai gali pasikeisti ir bet kada galima keisti gyvenimo būdą. O dėl chalatų, tai, mano galva ir iš pastebėjimų, juos dažniau dėvi parūdiję šeimos nariai. :-) Aš gi labiau mėgstu flanelines pižamas. :-)

Neprisijungęs

#632 2013-02-17 21:25:20

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  4mėn.  8d. 

Artaz rašė:

Nu labai banalus įsivaizdavimas. Viskas priklauso nuo žmogaus.(...)

Aš irgi taip pamaniau... Tikriausia, Tara išdėstė savo ''svajonių savaitgalį'' lol
Vienišius- ne visuomet ''likimo nuskriaustas'', tai kaip ir kai kurių pasirinktas gyvenimo būdas kaip ir vaisingų šeimų apsisprendimas vaikų neturėti...

Neprisijungęs

#633 2013-02-17 22:24:19

Artaz
Senbuvis

Esmė gi ta, kad samoningai gyveni taip kaip nori, kaip tau tinka, o ne taip kaip aprašo blizgantys žurnalai, tv, ar "partija moko". Svarbiausia, kad, kai prieš mirtį krūva anukų stovės su stiklinėm vandens, norėti to vandens ir nepergyventi, jog "ne taip aš norėjau gyventi, ne tą aš dariau..". Ir, pridursiu "mūsų" atvejui - pragėriau gyvenimą. :-)
Visiems pozityvo ir geros nuotaikos! :-D

Neprisijungęs

#634 2013-02-17 23:01:59

anna
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-01-02
Žinutės: 91

Blaivus  12m.  2mėn.  9d. 

Anna tai savy prapuolė tik big_smile (tris kart tfu tfu tfu) juodoji skylė dar nepasigrobė. Kaip Saulytė, kur dingus? smile

O man tai kartais reikalingi tokie savaitgaliai su chalatu ar pižama big_smile Vakar va tokią dieną turėjau big_smile Filmai, kompas, knyga ir daug daug arbatėlės... Tokios dienos reiškia, kad aš pavargau (viduje) ir nieko nenoriu nei veikti nei akyse matyti big_smile Iš pradžių smagu būna taip pailsėti atsipūsti, bet jau į vakarą pritrūksta veiksmo. Tai va šiandien net į darbą, nors man ne darbo diena buvo, pasiilgus nupėdinau big_smile

Neprisijungęs

#635 2013-02-18 14:19:22

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Sveiki visi,na jūs čia ir idomų laisvalaikio leidimą pradėjote gvildenti,dar prie pižamos pamiršot paminėti kepuraitę nusvirusią ant šono,aš nesu vienišas ir nesu vienišius,turiu šeimą,ir vaikų būrį,beje jau suaugusiu,bet kartais labai mėgstu pabūti vienumoje,labai gerai mastosi,daug gerų minčių ateina,o šiaip manau kad visi gyvename taip kaip mums patinka,o jei ne tai vadinasi reikia keisti viską iš pagrindų,na o savaitgalį buvau toje stintų šventėje,milijonai žmonių,visą Palangą išvažinėjau,kol radau kur mašiną pastatyti,vakare į vanagupę į pirtis,baseinus,nakvynė,ryte vėl pirtys ir baseinai,o po pietų parlėkiau namo,tokioje vietoje labai daug pagundų "paslysti" bet grįžau gyvas ir sveikas,tik vieno dalyko niekaip nebesuprantu,kas anksčiau nežstrikdavo,kaip galima lauke,kada 3-4 laipsniai šalčio,sėdėti ir gerti šaltą alų,vaizdas tiesiog tragiškas,kai būrys žmonių vaikšto su bokalais alaus,pamėlusiais pirštais ir nosimis, kas čia per mada ar kas,man atrodo juk daug skaniau karšta arbata ar kava,na o saulytė tikrai prapuolė,neramu kažkaip,o ir paklydes dingo,nors daug intigų čia inešė,bet gaila žmogaus,tikrai gaila,nes matosi jog rimtai ilkimpes.geros dienos visiems,iki.

Neprisijungęs

#636 2013-02-18 15:27:29

Troja
Senbuvis

Dėl vienatvės tai esu tos nuomonės, kad sąlyginai vienišas žmogus gali gyventi taip, kaip jis nori. O nevienišas turi derintis prie, sakykim, šeimos narių, kurių paprastai būna net ne vienas, o daugiau. Man atrodo, kad idealu yra turėti gerų draugų, artimų žmonių ar to, ko kiekvienam norisi, o gyventi - vienam. Mano vertinimu vienatvė tikrai yra prabanga.

Neprisijungęs

#637 2013-02-19 16:29:12

Audronis
Senbuvis

anna atsiliepė, o saulyte, tikriausiai su asteroidu iškeliavo...

Neprisijungęs

#638 2013-02-19 17:25:16

saulyte
Senbuvis
Registravosi: 2012-04-11
Žinutės: 249

Blaivus  10m.  2mėn.  2d. 

Labas visiems. smile
Niekur aš neiškeliavau. smile Tik kažko man čia nesirašo,na ir to laisvo laiko ne per daugiausia. Va ir dabar lekiu kasti sniego, kad visai neužpustytų. smile

Neprisijungęs

#639 2013-02-19 20:05:27

Audronis
Senbuvis

Visi kažkokie tinginiai pasidarė, tai kas pavasarį bus? :) Kai kas nors ilgiau neparašo – iškart neramu dėl jo, paranoja tikriausiai...

saulyte, o tavo atostogos jau buvo ar dar bus?

Neprisijungęs

#640 2013-02-19 22:50:19

anna
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-01-02
Žinutės: 91

Blaivus  12m.  2mėn.  9d. 

Mane tai apatija viskam išvis apėmusi sad Sako dėl nutraukimo taip.
Bet aš pastebėjau, kad daug kas iš aplinkinių tokie nurimę aptingę ir ne nuotaikose, forumas irgi toks big_smile Gal dėl oro smile

Neprisijungęs

#641 2013-02-20 08:53:16

Audronis
Senbuvis

anna rašė:

Mane tai apatija viskam išvis apėmusi :( Sako dėl nutraukimo taip.<...>

Gali būti ir dėl to. Tikriausiai nuo žmogaus priklauso. Aš pirmus mėnesius tiek visokių darbų puoliau daryti, taip įdomu viskas buvo, reikėjo save stabdyti, kad nenutrūkčiau...

Neprisijungęs

#642 2013-02-20 09:07:59

Žuvis
Senbuvis

anna rašė:

Mane tai apatija viskam išvis apėmusi sad (...)

Man irgi keista būsena lydėjo... Nelabai suvokiau, ar taip visada ir bus... Tarsi ''dienas tempčiau''... Jau ryte laukdavau vakaro...  Su niekuo nenorėjau bendrauti,vengiau net pokalbių telefonu. Mania, kad tokia ir būsiu nuo visų atsiskyrusi...Tačiau po kiek laiko pradėjo gerėti. Reikia išlaukti.

Neprisijungęs

#643 2013-02-20 14:04:53

Troja
Senbuvis

Audronis rašė:

Kai kas nors ilgiau neparašo – iškart neramu dėl jo

Parašau smile

Rimtai, kažkaip makaulė ištuštėjo. Gal čia taip intensyviai pavasario laukiasi, įsitempus big_smile Jau nebe už kalnų jisai. Kažkaip man ši žiema prabėgo nepastebimai. Matyt, į kažką kitą buvau susikoncentravusi, kad tokio balto, didelio ir gražaus dalyko beveik nepastebėjau big_smile

Paskutinis taisė Troja (2013-02-20 14:09:42)

Neprisijungęs

#644 2013-02-20 16:06:19

Audronis
Senbuvis

Na va, iškart ramiau :)

Žiema nutarė specialiai pasirodyti ir naujai savo baltumą rodo, kad dar galėtum pasidžiaugti tuo ko nepastebėjai :)

Neprisijungęs

#645 2013-02-20 22:57:03

Tara
Senbuvis

anna rašė:

Mane tai apatija viskam išvis apėmusi sad Sako dėl nutraukimo taip.
Bet aš pastebėjau, kad daug kas iš aplinkinių tokie nurimę aptingę ir ne nuotaikose, forumas irgi toks big_smile Gal dėl oro smile

Aš laukiu pavasario, turiu dar vieną hobi: vaismedžiai, vaiskrūmiai, man tai nuostabus užsiėmimas, relaksas nerealus. Sodų žydėjimas, tikras gamtos stebūklas, tikresnio nebūna. smilesmilesmile Pavasarį prasideda medžių genėjimas – tai medžio formavimas, formuoti vainiką reikia su perspektyva bent jau metams į priekį. Tarkim pernai suformavau vainiką, ir iš pasirinktų perspektyvių šakų dalis tikrai išaugs perspektyvios, dalis ne. Įdomu stebėti kaip medis formuojasi ar taip kaip aš noriu ar kaip jam pačiam išeina. Dar įdomiau pasodinti sodinuką, gali prigyti gali ir neprigyti, jeigu prigyja tada malonu matyti kaip auga, bujoja. Pernai pasodinau 25 krūmus „polka“ aviečių, šiemet tikiuosi neblogo derliaus. Avietė saulės uoga, bet geriausia avietes sodinti vėlyvą rudenį apniukusią dieną. Greitai pratirps upeliai, bus galima pelkyne bebro patykoti, tuo pačiu sulos iš beržo prisileisti, mėgstu paraugintą sulą vidurvasarį ir laipsnių neturi..... smile Man nepaprastai patinka bundanti gamta, o jau paukščiai paukščiai, visokiausiais balsais, atrodo kad baisi konkurencija tarp jų būtų. Gamtą reikia pajusti, neįmanom perteikti žodžiais. Nenusimink Anna ateis pavasaris neliks apatijos, viskas pasikeis, bus kaip Žuvius sako: „tarsi kas petardą į užpakalį insiuvo....“ big_smile
Ačių už pastabą smile

Paskutinis taisė Tara (2013-02-21 19:41:39)

Neprisijungęs

#646 2013-02-21 13:54:09

skorpionas
Senbuvis

Sveiki,na Tara parašei mano mintis ir mano gyvenimo aprašymą,aš taipat labai mėgstu darbuotis sode ir genėti ir sodinti,tik va bebro netykoju,turiu nemažai vietos kur visam šitam pasireikšti,na o kas liečia apatija naujokų,tai gal ne apatija,o pirma apstinencija,ir gyvenimo ritmo pasikeitimas,atsiranda daug laisvo laiko,seniau tai du trečdalius laisvalaikio juk pragerdavome,ir niekais gyvenimą leidome,o dabar tai atsiranda laiko prasmingiem darbam,bet iš pradžių neprisitaikome prie to,viskam savas laikas,juk ir alkoholis iš organizmo galutinai pasišalina tik per mėnesį,na maždaug,niekada nepamirškime jog mes esame tie Dievo išrinktieji,juk tūkstančiai žmonių geria,nusigeria,šlaistosi pakampiais,galų gale visai degraduoja,ir tampa bomžais,o kiek tokių kaip męs,tokių kur stojo į blaivybės kelią,kurie atsitiesė,atsispyrė tai pagundai,ir tapo pavyzdžiu kitiems,tokių kaip męs,kurie gavo kažkokį signalą iš aukščiau,ir nukreipė mus teisingu gyvenimo keliu,tokių tikrai nedaug,dabar mūsų laukia laimingas gyvenimas,ir prasminga ateitis,o kas būtu buvę jei nebūtume gave to signalo,kad jau gana,jog laikas sustoti,nesunku numanyti kur būtume nusiritę,tad jokių apatijų,aukščiau galvas,viskas susitvarkys,ir apatijos dings,ir naujų pomėgių atsiras,bei naujų darbų,man labai patiko tas posakis su petarda,tai po kažkurio laiko toks jausmas užeina,kai norisi kalnus nuversti,ir atsigriebti už tą prarastą laiką,geros dienos visiems.

Neprisijungęs

#647 2013-02-21 17:56:24

Žuvis
Senbuvis

Tara rašė:

(...) bus kaip Žuvius sako: „tarsi kas petardą į užpakalį įkišo....“ big_smile

Oi, sutiksiu, Tarą - ausį jam nusuksiu! Lyg ir forume šitos frazės neminėjau... Išduodi tu mane...  Tik ''insiuvo'' vietoj ''kišti''... Nes nešvankiai skamba...tongue

Neprisijungęs

#648 2013-02-21 20:05:17

Tara
Senbuvis

Žuviau viską pataisiau, gal nesuk man tos ausies, be ausies manęs moterys nemylės big_smile Labai patiko tavo posakis (ir Skorpionui patiko) nedrysau nusavinti, tik su pabaiga nekaip išėjo, dabar super.... smile

Aš neesu profesionalus sodininkas, bet tame ir yra "vinis": bandai, eksperimentuoji, kuri... Prieš keltą metų pasodinau šilauoges į molingą žemę, ir niekaip nesupratau kodėl neauga, galvoju gal veislė prasta... big_smile Pakeičiau žemę (šilauogėms būtina rūgšti žemė) ir pora metų trešiau kompleksinėm trašom (turi būti specialios trašos) ir vis galvojau: dabar tai jau tikrai prasta veislė, rausiu... big_smile
Skorpione prie progos reiks tavo sodą apžiūrėti..... pavakarotume po kriauše, pašnekėtume..... wink

Neprisijungęs

#649 2013-02-21 21:49:25

skorpionas
Senbuvis

Tara rašė:

Žuviau viską pataisiau, gal nesuk man tos ausies, be ausies manęs moterys nemylės big_smile Labai patiko tavo posakis (ir Skorpionui patiko) nedrysau nusavinti, tik su pabaiga nekaip išėjo, dabar super.... smile

Aš neesu profesionalus sodininkas, bet tame ir yra "vinis": bandai, eksperimentuoji, kuri... Prieš keltą metų pasodinau šilauoges į molingą žemę, ir niekaip nesupratau kodėl neauga, galvoju gal veislė prasta... big_smile Pakeičiau žemę (šilauogėms būtina rūgšti žemė) ir pora metų trešiau kompleksinėm trašom (turi būti specialios trašos) ir vis galvojau: dabar tai jau tikrai prasta veislė, rausiu... big_smile
Skorpione prie progos reiks tavo sodą apžiūrėti..... pavakarotume po kriauše, pašnekėtume..... wink

na nesu ir aš profesionalas,bet patinka,o po kriauše nepavyks,nes su kriaušėm ir nepasisekė,išlaikiau kokius 6-7 metus ir reikėjo išrauti,nes niekaip nebesusitvarkiau,o pavakaroti tikrai malonu būtu,tik gal tolokai Tau iki manes,aš iš Žemaitijos,ramaus vakaro visiems,ir saldžių sapnų,bei ramių blusų.

Neprisijungęs

#650 2013-02-24 07:46:13

saulyte
Senbuvis
Registravosi: 2012-04-11
Žinutės: 249

Blaivus  10m.  2mėn.  2d. 

Sveiki. smile
Va kokius žodžius šiandien radau.

Žmogus nuo gyvulio skiriasi tuo, kad gali laisvai apsispręsti daryti bloga ar gera, gali pasirinkti žingsniuoti plačiu gėrio keliu ar šlitiniuoti apleistu nuodėmės šunkeliu. (M. L. King)

Neprisijungęs

Forumo apačia