VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 23d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 22d. |
Bebras rašė:
Nu ką, pietų pertrauka jau kaip ir atėjo. Ką čia mes galėtumėm paskanauti. Turim vytintos mėsytės, trūksta dar šviežių lietuviškų agurkų (žmonės sako, kad jie net po keturis europinius pinigus kaštuoja), laiškinių svogūnų ir juodos duonos...nepakenktų ir stora medinė lenta. Nu bet išsiteksim su tuo ką turime. Iš spintelės išsitraukiam (cenzūrinis pypsiukas). Nors pavasaris dar šaltas, bet užtat mano širdy karštas ir gėlėtas pavasaris. Žinau, ne visi mane mėgsta, gal todėl, kad viską atvirai sakau. Iš tiesų o ką čia slėpt ir taip gyvenime keliasluoksnes kaukes nešiojam. Vienas žmogus, kuriam kadaise padėjau išlipti iš priklausomybių, vakar išvadino mane šūdžium, o šiandien iškrypėliu. Būna, kad net geriausi draugai atsuka nugaras dėl savanaudiškų paskatų. Matot, gyvenimas tokia "štuka" kad nežinai kas kada tau ką nors iškrės. Jis pilnas netikėtumų. Gal todėl jis toks nuostabus kartais. Arba vienas žmogus, kuris tiek kartų kišo pagalius į ratus dabar dedasi didžiausiu draugu. Kartais pamąstau, kad su šunimis bendrauti paprasčiau - jie visada ištikimi, dėl jų gali būti saugus ir tikras, kad niekuomet nebūsi išduotas. Ačiū už galimybę pasidalinti mintimis.
skaniai parašei mmmmm
Neprisijungęs
Aha kai perskaičiau savo tekstą tai užsinorėjau užkąst nors jau ir vėlus laikas. Šiaip nepaslaptis mėgstu skaniai pavalgyti, kaip sykis benusimaunant maikę akys užkliuvo už veidrodžio nu tai kaip ir laikas susirūpint man savo išvaizda bet pagalvojant apie dietas net nupurto.
Kažkaip patraukė ant ilgesnių tekstų. Rašau ir nenustoju. Numanau dėl ko taip yra. Čia kaip su tuo dešrainiu - stipriai sukąsi iš vienos pusės, o sosyska (liet. dešrelė, angl. dogas) išlįs pro kitą pusę. Lygiai toks pats dėsnis vyksta ir su primestu iš šalies saviraiškos ribojimu. Kuo labiau ribojama, tuo turiningesnė tampa. Vienoje tokioje virtualioje plaformoje (taip, atspėjot) man pagrasino, kad iš jos būsiu išspirtas amžinai. Na ir tegu spiria. Šiais laikais technologijos pažengusios, polinkiui rašyti yra visos priemonės. Na pavyzdžiui kad ir blogas. Sakykim širdyje galbūt truputį vienišo alkoholiko blogas. Kas kelias dienas po įrašą, o gal net kasdien jei įkvėpimas ateitų. Duodu ką nors nukirsti, kad skaitytojų atsirastų, vėliau ir komentarų. Skaitytojų fydbekas (liet. grįžtamasis ryšys) po to mano fydbekas į jų fydbeką. Na taip ratas ir užsisuktų. Tada nuo siauros alkoholizmo temos galima būtų pasidairyti po platesnę varlinyčią. O išnarsčius varlinyčią jau ir iki ežero galima dasikast. Ir taip iki vandenyno. Planas chuliganas Žiūrint pesimistiškai galima būtų paverkšlenti kad niekada negalėsiu naudotis pamėgta platforma. Žiūrint optimistiškai išvarymas iš tos platformos gali pasitarnauti kaip katalizatorius imtis naujos veiklos. Matot, daug kas priklauso nuo požiūrio. Priklauso tolimesni veiksmai. O veiksmai tai yra mūsų gyvenimas. Nu ir suskėliau, net pats ausim karpau
Neprisijungęs
Ha Jau kartą sakiau, tik gal aname, ir manęs, be abejo, nesuprato
Iš kur reikia gauti toookį talentą taip ilgai kalbėti apie NIEKĄ?
Kai galima trim žodžiais pasakyti esmę: geriu, eruditas, padarysiu
Vienintelė išimtis - nebent eilėmis
Neprisijungęs
Bendrai - abu forumai netenka savo paskirties - blaivieji prarado kantrybę ir viltį išgelbėti geriančius ir pastariesiems nebeleidžia reikštis. Man tik kelia nuostabą būtent ilgalaikių blaiviųjų reakcija - juk geriantis žmogus nėra adekvatus, kaip galima tikėtis iš jo normalios savivokos ir veltis su juo į polemiką.
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Bendrai - abu forumai netenka savo paskirties - blaivieji prarado kantrybę ir viltį išgelbėti geriančius ir pastariesiems nebeleidžia reikštis. Man tik kelia nuostabą būtent ilgalaikių blaiviųjų reakcija - juk geriantis žmogus nėra adekvatus, kaip galima tikėtis iš jo normalios savivokos ir veltis su juo į polemiką.
Na, jei jau Ne-geriančių forumas cituoja buk blaivus, tai pacituosiu iš ten atsakymą į mano šį postą ir ten. Vis vien nesimiega
Liepukas » 2016-04-21 01:20:40
Gerti ir tusintis kitu saskaita turi savo pasekmes. Stai gyvenime, rausiesi ant karstesnio zmogaus kabake, gausi i nosi, uzlenksi medi, israsys bauda, uzlenksi zmogu, sesi kaliuzen. Veiksmas turi atoveiksmi, alkoholis ne lengvinanti aplinkybe. O kodel nesigydot abu su Bebru, o kam ? Kad ir taip patogu, atsikemsi buteli, isijungi forumus ir gerai issikrauni ant ko pageidauji. Tiesiog alkoholine sanatorija, a kas blaivesnis, tas personalas ponuliams.
Neprisijungęs
ir mano atsakymas Eglei - Liepukui:
Egle, tai kodėl tu dirbi tuo personalu, jei taip nervai nelaiko? Susiimk
O jei rimtai - aš nieko įžeidžiančio neparašiau, apart savo nuomonės,ko nepasakysi apie tave.
Bet - ne tame esmė. Esmė tame, kad iš tiesų galima rašyti tik tai, kas tinka adminams, o ne tai, dėl ko man šiuo momentu skauda širdį ir reiktų pagalbos.
Tai kokia visgi šio forumo prasmė? Ir tavo darbo jame? Pabandyti padėti žmogui lemiamą minutę, ar tik išlikti teisiai savo miražiniame pasaulyje? Suprantu, tinklapį tokį kažkas sukūrė su altruistine paskata, ačiū, bet tai ne tu, atrodo. Tu, atrodo,
imiesi Dievo vaidmes, nors neseniai buvai ten, kur buvai. Neteisk, ir nebūsi teisima.
Su krikščionybe iš vis nedraugauju.
Į asmeniškumus pereiti neplanavau, pati įvardijai. Rašiau bebro temoje, ne tavo, praleidai progą protingai patylėti
Neprisijungęs
O dabar abiejuose forumuose mano postus ištrins ir mane užblokuos. Kadangi naktis - forumiečiai to net nepajus
Neprisijungęs
Na tai kaip Vilkas parekomendavo, rašau trumpai - Kava. Bulkutė. Skanu. Prisijunkit
Keletas patikslinimų: dažnai naudojamas raktinis žodis "girtas" ir visai be reikalo. Po penkto aukšto programos buvau gan ilgą laiką blaivus, va būtent tada ir prasidėjo saviraiškos ribojimai. Esu tikintis, tuo metu apie tai rašydavau. Vienai tokiai "ateistei" turbūt labai nepatiko mano mintys tai spustelėjo mygtuką ir nebėr tų minčių. Tuo metu buvau šokiruotas. Tačiau turint omenyje kas išsirutuliojo per pastaruosius du metus tai jau aplamai nebenustebins niekas. Žinoma, nėr malonu. Ypač kai susitraukusį, susisukusį, savim nepasitikintį žmogeliuką globoju ir drąsinu daryti pokyčius savo gyvenime, o po kurio laiko kai jau pas jį prasikala erelio sparnai vietoje "ačiū" pasako "von iš čia"
Palikim tai laiko tėkmei. O šiaip tai bulkutė nors jau kelintą dieną džiūna, bet dar visai skani ypač su karšta kava. Svarbu, kad pelyčių neprisiveistų Kai turėsiu ką nors šviežio, pavaišinsiu
Neprisijungęs
Dėkoju už supratimą ir atsiprašau.
Neprisijungęs
žmonems reikia svajoti... apie bet ka... žmogus be svajonas končenas... svajoju apie Maldyvus, gražu žiauriai, niekad ten nepapulsiu, iki Plangos 10 metu pragertu nenuvykstu... bet svajonė graži... žiūri nakti ir matau Maldyvus...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
žmonems reikia svajoti... apie bet ka... žmogus be svajonas končenas... svajoju apie Maldyvus, gražu žiauriai, niekad ten nepapulsiu, iki Plangos 10 metu pragertu nenuvykstu... bet svajonė graži... žiūri nakti ir matau Maldyvus...
Aš pajūry gyvenu bet jau kelinti metai taip ir lieku net neįbridęs per maudymosi sezoną. O šiaip ką, stotis netoli, sėdi į aftobusą ir birbi į tą Palangą. Aš tai vis svajoju laimėti loterijoj kokį limoną. Tada nusipirkčiau chatą, likusius investuočiau ir gyvenčiau sau ramiai. Keisčiausia tai, kad beveik niekad neperku loterijos bilietų tai turbūt ta svajonė ir liks svajone
Neprisijungęs
Ankstyvas rytas, truputį ima liūdesiukas, gal praeis. Kava jau verda čainyke, lėkštutėj pūpso pusryčiai, pradedam dieną
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 14d. |
Nerūkau | 0m. | 5mėn. | 1d. |
Pradedam Savaitgalis ant nosies, smagumas.
Neprisijungęs
Dama, mieloji, su keturiais
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 15d. |
Ir aš sveikinu, Damute Greitai ar lėtai bėga laikas?
Neprisijungęs
Veronika, labai geros nuorodos. Vis neprisiruošiu padėkoti - ačiū
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Veronika, labai geros nuorodos. Vis neprisiruošiu padėkoti - ačiū
Nėr už ką. Kai artėja tavo gražus skaičiuks
Neprisijungęs
Ačiū merginos, jei ne jūs, tai nebūčiau tų "varganų " mėnesiukų ir prisiminus
Neprisijungęs
Dama rašė:
Ačiū merginos, jei ne jūs, tai nebūčiau tų "varganų " mėnesiukų ir prisiminus
Niu baik, vargani mėnesiukai. Tai visi keturi, tikri mėnesiai Pradžia - svarbiausia.
Neprisijungęs
jei tu...
į nugarą pajutusi
alsuojant mirtį,
gali toliau ramiai gyvent,
dar kurt,
kitiems -
net teikti viltį...
iš kur?
stiprybės tu semies,
kurios neduota man?
tu ... mirštanti...
gyva labiau, nei aš
šiandien ...
kuri- lyg turi viską ..
deja, gyvenimas,
o gal - likimas,
kažkam - labai žiaurus,
kažkam -
labai teisingas...
Neprisijungęs
Vilke???!
Neprisijungęs
Vilkas sudėjo savo keturias letenas ...
Neprisijungęs
Labas rytas, kvapni garuojanti kava Eglynėliui Ir dar paukščio čiulbesys
Pusantro torto. Aš iš paskos
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Labas rytas, kvapni garuojanti kava Eglynėliui
Ir dar paukščio čiulbesys
Kava, tortas, paukštelių plepėjimas... Ačiū, gyventi - gera...
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Veronika rašė:
Labas rytas, kvapni garuojanti kava Eglynėliui
Ir dar paukščio čiulbesys
Kava, tortas, paukštelių plepėjimas... Ačiū, gyventi - gera...
Tikrai taip - GYVENTI GERA
Neprisijungęs