VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 25d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Kai nauja šviesa viršum gimtinės
ir mane užklupo tarp kitų,
aš vis viena palikau auksinės
rąstų trobeliūkštės poetu ...
S.Jeseninas
Neprisijungęs
Forumo taisyklės:
3.6. Netoleruotinos žinutės, kuriose parašoma tik “Taip”, “Ne”, arba tik smail'ai
Neprisijungęs
Bebras rašė:
alikas rašė:
<...>Irnedirbt jau galiu .Gyvent savo malonumui.<...>
Skaitau ir neįkertu. O tai iš ko gyvent, jei nedirbt...na nebent pamiškėj kokioj gyvenant gal ir galima kažką užsiaugint, susimedžiot, susižvejot, prisigrybaut, prisiuogaut, malkų prisikapot...bet ar to užtenka pragyvenimui?
Patikslinu-nedirbt gamykloje.Pas vieną kitą žmogų gipso lapą prisuki,kokį pastatėlį pastatai.Savo malonumui.Kad nebūt pririštam-nuo iki.Matai,Bebre,aš neišrankus.Nebe tas amžius.Vis mažiau žiūriu,ką žmonės pagalvos.Vis daugiau, kaip aš jaučiuos.Iki 50 metų norėjau daug.Dabar jau noriu mažint vartojimą
Neprisijungęs
pakeisti nusistovėjusį gyvenimo būdą (darbas, šeimyninė padėtis, stogo virš galvos klausimas) yra drąsus žingsnis alikai, labai ! ne visiems tai pavyksta, šaunu, jog tau pavyko ir dar pačiam džiaugsmą teikia. Man tai irgi patinka maži namukai, galimybės leistų tai sklype būtų du mažiukai su dviem dūmtraukiais, vienas mums dviem, kitas "pabėgimui" ))
Neprisijungęs
skaitau.... ir netrukdo artimiesiams bei aplinkiniams.Būk blaivus didelės raidės , visi būdai....jau mažosioms. .Kol gėriau aišku trukdžiau artimiesiems ir aplinkiniams.Dabar negeriu tai dar labiau pasirodo trukdau.Todėl,kad pradėjau jausti savo vertę.Dabar pats priiminėju sprendimus,keičiu,ką galiu pakeist,mokinuos mylėt save.O kiek atsirado žmonių,kuriems tas nepatinka.Na,jo kas iš to jei negerčiau,norėčiau netrukdyt artimiesiems bei aplinkiniams,viduj š...,didžiulis susipriešinimas ir vėl bonka.Jo, teisingai viršui parašyta Būk blaivus didelėm raidėm.Visa kita paskui
Neprisijungęs
alikas rašė:
<...>Matai,Bebre,aš neišrankus.Nebe tas amžius.Vis mažiau žiūriu,ką žmonės pagalvos.Vis daugiau, kaip aš jaučiuos.Iki 50 metų norėjau daug.Dabar jau noriu mažint vartojimą
Paliesta aktuali man tema. Gal keistai skambės, bet ir aš neišrankus, nors esu gerokai jaunesnis. Ir vartojimas mano minimalus. Tik priešingai nei tu, aš labai gėdijuosi to savo neišrankumo. Ir bijau žmonių nuomonės. Mano gyvenimas metai iš metų labai paprastas - darbas kai jo būna, namai ir vienodas laisvalaikis. Žmonės savaitgaliais kur nors keliauja, gastroliuoja, pramogauja, o man gerai ir taip kaip yra. Išeinu pasivaikščiot į parką ar prie jūros ir man to pilnai užtenka, nieko blatno daugiau nereikia. Porą kartų metuose išsiruošiu kur nors toliau, pvz į Palangą ir tiek. Aš nebuvau nei Europoj, nei Turkijose ar Egiptuose, nedalyvauju nei renginiuose nei koncertuose. Stumdymasis Akropoliuose man didžiausia kančia. Turbūt esu tikras iškasena ar nuobodybė. Man ir pačiam keista, kodėl neturiu noro aktyviai leisti laiką. Bet esu koks esu. Gal ilgiau pabuvus blaivam kas nors pasikeis, nieks nežino. Šiuo metu mano didžiausia svajonė susiremontuoti aptriušusį butą, nors tam visai neturiu pinigų. Nors turbūt turėčiau sakyti, kad mano amžiaus žmogui turi norėtis prisiperėti vaikų ir kuo skubiau tempti saviškę į zaksą nes laikas bėga nenumaldomai. Bet dar nesinori kažkaip.
Neprisijungęs
Kai pajaučiau,kad trūksta pinigų,užsinorėjau padirbėt užsienį.Ir neužilgo jau dirbau ten. 46 metai man buvo.Jau prieš važiuodamas labai tiksliai žinojau,kur išleisiu uždirbtus pinigus.Ir ką tu manai-uždirbau lygiai tiek,kiek reikėjo suplanuotiems dalykams.Aišku,gryžus pora dienų protas buvo aptemęs-pirkau reikia nereikia,bet laiku sustojau.Dar po poros metų ir mašiną iš tų pinigų nusipirkau.Mintis-veiksmas,Bebre,manau,ką triniesi čia eikvodamas laiką ir jėgas,ten mažiau dirbdamas gryžęs butą nesunkiai įsirengsi.Tik nepradėk,o kaip okas...Tada anglų kalbos niekiek nemokėjau, ir dabar nemokų.Visų pirma buvo noras :)Gero spyrio sau į užpakalį Nesupyk,gal kišuosi kur man nedera,stengiuosi pasakoti apie save.
Neprisijungęs
alikas rašė:
Kai pajaučiau,kad trūksta pinigų,užsinorėjau padirbėt užsienį.Ir neužilgo jau dirbau ten. 46 metai man buvo.<...>Tada anglų kalbos niekiek nemokėjau, ir dabar nemokų.Visų pirma buvo noras :)Gero spyrio sau į užpakalį
Nesupyk,gal kišuosi kur man nedera,stengiuosi pasakoti apie save.
Pagarba už drąsą. Aš bijočiau vienui vienas važiuoti į svetimą šalį, neturiu nei pažįstamų nei draugų kurie galėtų pagelbėt nei ten nei čia.
Na o čia Lietuvoje vis dar bandau sukti savo smulkų verslą - tik pajamos gaunasi labai "lietuviškos" Tačiau dirbant sau perspektyva daugiau uždirbti vistiek išlieka didesnė ir realesnė nei dirbant samdomu pas lietuvišką darbdavį...
Neprisijungęs
Liepa oho, su penkiais mėnesiais tave, šaunuolė.
Neprisijungęs
kaip gražu ..nesusiturėjau ir dar kartą apgalvojau ar taip jau labai neturiu jėgų pasitūsinti su žiemos papuošimais..aptetitas auga bevalgant..
http://tv.lrytas.lt/?id=14496657211449297794
Naudinga: Kalėdų vainikus šįmet pasigaminkite patys
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 21d. |
Liepa, su 5-enketuku Kaip tu ?
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 20d. |
Nerūkau | 0m. | 5mėn. | 7d. |
Oj, pražioplinau, Liepel, su penkiais
Neprisijungęs
nežinau kuriam skyriuj tavęs paklaust Damuže, bet ar jau pavyko susitikt su bičiule ir nuvažiuot jums į tą susirinkimą? kaip tu šiaip?
Neprisijungęs
Ką tik gavau užtaisą gerai dienai . Paskambino draugė ir papasakojo, kad sudarant šventinio stalo meniu, jos dukros (8 ir 10 m.) atsisakė vaikiško šampano
. Į klausimą kodėl atsakė, kad tai ... nebemadinga. Kodėl nemadinga, nes Viktorija nebegeria
. Esu stiliaus ikona, ne kitaip
. Tėvo paprašė mamai nupirkti dovanų vaisių plaktuvą (tikrai ne joms)
. Bloga žinia ta, kad ir jų tėvai ir aš rūkome, todėl į šitą reikalą jos žiūri kitaip
.
Neprisijungęs
Egle rašė:
nežinau kuriam skyriuj tavęs paklaust Damuže, bet ar jau pavyko susitikt su bičiule ir nuvažiuot jums į tą susirinkimą? kaip tu šiaip?
Sveiki, niekur mes nenuvažiavome, jinai 15 metų " švari", tai nebelabai aktualu, o aš irgi užmečiau šitą reikalą.Kovojų pati su savim, savaitę lyg ir viskas ok, kitą savaitę vėl kažkoks nervas ima.Viduje sumaištis.Jau iš anksto nervina artėjančios šventės.Nuotaikos nulinės.
Neprisijungęs
Aij tai kiek iš savo patyrimo galiu pasakyti, tai tokius dalykus geriausiai daryti pačiai (aš ėjau viena) ir neprisirišt prie kitų. Poto kažkaip lieka viduj daugiau aiškumo ir giedros. Gal čia mano toks charakteris, bet tada jaučiu, kad gyvenu, nors kaip ir visiems yra ir baimės ir nežinios ir diskonforto.
Nepasiduok Damuže praeis tas metų galo šurmulys. Svarbiausia pagaut tą akimirką už uodegos, kai gali išsiaiškinti ko tu pati dėl savęs nori ir veikt ta kryptimi. Ne visą laiką tokios akimirkos būna greta.
Neprisijungęs
Aš jau pirmą švenčių slenkstį peržengiau Jaučiuos geriau, tvirčiau, nekelia tokio nerimo artėjantis šventinis šurmulys. Penktadienį buvau šventiniam darbo pobūvyje. Buvimas kartu tęsės visą parą
Aišku, buvo keliamos taurės, manojoj vanduo su citrina. Tikrai buvo linksma, nesijaučiau iškritusi iš konteksto, ar kažkaip likimo/gyvenimo nuskriausta. Visos spalvos kur kas ryškesnės, žiūrint į jas blaiviom akim
Neprisijungęs
tavo blaivybė Veronika prasidėjo kažkur balandį ar ne? prisimenu tavo pradžią gerai, džiaugiuosi dėl tavojo virsmo į patikėjimą savimi ir šypsenos šiandieną , nors tu šypseniukas nuo pat pažinties pradžios.
Neprisijungęs
Įlipau į blaivybės laivą prieš pat Velykas
Neprisijungęs
Niu, Žvejy, su penkiais
Neprisijungęs
Žvejau,duok penkis,su penkiais Nei žvyno,nei uodegos gaudant blaivybę,jei teisingai parašiau žvejų palinkėjimą.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 21d. |
Žvejukai, su penketuku tave!
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 25d. |
Dėkui , teisingai Alikai , kažin ar visiems tas laikas bėga , man tai lėkte lekia.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 29d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 28d. |
žvejys rašė:
Galvoji Bebre , kad pas mane buvo masė, kad ir dabar pakalbėt iš dūšios nelabai turiu. O forumas jėga , čia praktiškai nepažystam vienas kito , nemate ir nesusitiksim, gali nuo dūšios rašyt, bet taip darau aš.
sveikinimai Žvejuk
Neprisijungęs
Pasiklydęs,kur pasiklydai? Kažkaip pasiilgau tavo pamastymų.Paplepėkim kada .
Neprisijungęs