VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 16d. |
Nerūkau | 0m. | 5mėn. | 3d. |
Nida rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
Man kažkaip nepatinka žodis alkoholikas, labiau žmogus, priklausomas nuo alkoholio
o man nei vienas, nei antras-gal sugalvokim kokį gražų pavadinimą pvz. siurbikės
Arba - lakikės Taip ir pasakysiu, negeriu, nes esu siurbikė/lakikė ir lauksiu aplinkinių reakcijos
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 25d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
Nida rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
Man kažkaip nepatinka žodis alkoholikas, labiau žmogus, priklausomas nuo alkoholio
o man nei vienas, nei antras-gal sugalvokim kokį gražų pavadinimą pvz. siurbikės
Arba - lakikės
Taip ir pasakysiu, negeriu, nes esu siurbikė/lakikė ir lauksiu aplinkinių reakcijos
prajuokinai, reiks ir man pabandyt, o kaip anksčiau prisistatydavai
Neprisijungęs
Tiesiog, pasakydavau, kad negeriu. Ir viskas.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Tiesiog, pasakydavau, kad negeriu. Ir viskas.
Galétum į AŻ ką nors brūkštelėt, kap ir dėmes trūkst??? Nemyl nieks čia Klaipédoj??
Neprisijungęs
Saule, sveikinu
Neprisijungęs
Na, kas su manim kavos? Ir į darbą, marš, matrioška
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 27d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 9d. |
Prisijungiu. Tik geriu arbatą ir jau darbe :)
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 21d. |
Veronika rašė:
Alkoholikas, labai jau negražiai skamba
Nes turi asociacijas su konteineriais... <...>
Žinok galbūt tik dėlto, kad nė vieno asmeniškai nepažysti.....
Žmogus, kuriam užteko kantrybės, atjautos, laiko būti šalia, kada aš metinėjau gerti, slidinėjau visaip kaip aukštyn galva, tikrai nebuvau draugas dovana ir buvo žmogus, kuris kažkokį savo gyvenimo etapą pabuvęs prie konteinerių. Man dabar didelė garbė jį pažinti. Tai bene labiausiai save, savo profesiją, save kaip tėvas realizavęs žmogus. Autentiškas, tikrai neidializuojant šviesus žmogus. Mano blaivybės krikštatėvis..
Kitas žmogus, taip pat kažkada buvęs prie konteinerio, tai žmogus su kuriuo siejo taip pat dvasinė draugystė, tikrai inteligentiškas, emociškai intelektualus vyras, pats iš savęs, be jokio specialaus išsilavinimo..geras,rimtas, empatiškas pašnekovas. Prisimenu ir šypsausi..
Kitas žmogus, dramatiško likimo, jau išėjęs, moteris, buvusi muzikantė, iš medikų šeimos, taip pat gyvenime atsibudus šalia konteinerio ir garbaus amžiaus sulaukė katalikų vienuolyne, būdama pati nereliginga. Labai charizmatiška moteris ir buvo iš tų retų žmonių, kurie suprato mano bėdas ir palaikė, kai nuspręndžiau nutraukti ryšius su religija...
Šie trys žmogiukai yra kažkada valkatavę, gerę.. ir iš tolo net neprimena stereotipo..
Aš dažniausiai kai praeinu pro savo rajono konteinerius ir sutinku, atiduodu monetas ir man kažkaip nė galvoj, nė kur kitur, ar jie perka niam ar alkoholio, kad kažkada gal jie buvo bjaurūs ir šoko šokį su kardais., terorizavo...dabar aš matau tik bėdą..
žinai kokį vaizdą mačiau savaitgalį, valkatėlė gėrė vandenį ir paėmė maistą iš laukinių kačių šėryklos..man net pakinkius pakirto, paknopstom namo, bėgte atgal, pasivijau įgrūdau šalto vandens ir monetas, ir man buvo baisu, kad tik jis priimtų, neatstumtų ir gėda, kad negaliu padėti daugiau..
Socialinis statusas kartais yra tik cementas kaukei paslėpti kenčiantį veidą..
Kaip b.krikštatėvis sako tiesiai man į akis: aš matau Tave, visa kita ..ir tikrai mudviejų draugystė nepavaldi soc. matricai, net sakyčiau laikui..kompleksams, ego...
Čia tiesiog jokiu būdu ne oponuojant, be moralinio kažkokio spaudimo, o pratęsiant mintį apie alkoholikus, kurie buvo prie konteinerio, savo patirtį pasisakiau..tikrai neidializuoju..bet tikrai smagu prisiminti bendravimą su mano minėtais žmonėmis..gal valkatavimas pats savaime jiems nesuteikė taurumo, aš nežinau...bet taurumo tie žmonės tikraiii turi ryškiai..Gal net Veronika tu ne apie žmones valkataujančius, daugiau apie baimę būti ten..nežinau..aš irgi turiu baimių, bijojau ištekėt už vyresnio, aukštą soc. padėtį užimančio, verslininko...rimtai, nuoširdžiai nenorėjau, aišku ir man tas negrėsė, tiesiog baimė ir tiek..
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 21d. |
Veronika rašė:
Na, kas su manim kavos? Ir į darbą, marš, matrioška
ir aš prisijungiu, kaip efektyviai galima išsibalansuot, užtenka tik nepamiegot normaliau keletas dienų..vyras klausia ar išsimiegojau, aš jau pati nepajaučiau kaip pasakiau :b...s išsimiegojau.. neplanavau taip riebiai..ujei, išlindo..pasižiūrėjo taip į mane..brr...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 21d. |
Pariuke N kartąjį su pirmą diena , tik nepamiršk ir mane pasveikinti kai bus pirma.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 5d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 29d. |
Egle rašė:
Veronika rašė:
....tu ne apie žmones valkataujančius, daugiau apie baimę būti ten..nežinau..aš irgi turiu baimių, bijojau ištekėt už vyresnio, aukštą soc. padėtį užimančio, verslininko...rimtai, nuoširdžiai nenorėjau, aišku ir man tas negrėsė, tiesiog baimė ir tiek..
Pasirašau po tekstu. Prie konteinerio - dar ne pasaulio pabaiga. Blogiau kai konteinerių turinys galvose.
Neprisijungęs
Mano kolega turi labai aukštą statusą visuomenėje ir nuolat kalba apie tai (net neklausiamas ), kad jei jis būtų alkoholiku, dabar voliotųsi prie konteinerio. Ir dar sako, kad geria jei ne lygiai tiek pat kiek gėrė prieš trisdešimt metų, tai geria nebent mažiau. O geria kasdien ir nuo ryto. Gal prieš tų trisdešimt metų para turėjo 48 valandas
. Ir dar klausia ar kas jį matė šlitinėjantį. Atsakymas ne, nes jį matom tik darbe, o ir svoris 160 kg. Ne prie konteinerio, ne alkoholikas, viskas lyg ir aišku
.
Neprisijungęs
Artaz rašė:
<...> Prie konteinerio - dar ne pasaulio pabaiga. <...>
Man atrodo, kad man būtų pasaulio pabaiga. Aš iš ten jau nebepakilčiau. Nežinau. Taip galvoju šiandien.
Neprisijungęs
Egle rašė:
Veronika rašė:
Žinok galbūt tik dėlto, kad nė vieno asmeniškai nepažysti...
Turėjau minty stereotipinį žmonių požiūrį. Aš, pati būdama alkoholikė, pažįstu kitus alkoholikus kurie toli gražu neatitinka (bent jau dabar pamažu kintančio) visuomenės požiūrio į alkoholiką. Vyras alkoholikas LT nėra taip smerkiamas, kaip moteris... Taip yra.
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 14d. |
Nerūkau | 19m. | 1mėn. | 0d. |
Viktorija rašė:
Mano kolega turi labai aukštą statusą visuomenėje ir nuolat kalba apie tai (net neklausiamas :/), kad jei jis būtų alkoholiku, dabar voliotųsi prie konteinerio. Ir dar sako, kad geria jei ne lygiai tiek pat kiek gėrė prieš trisdešimt metų, tai geria nebent mažiau. O geria kasdien ir nuo ryto. Gal prieš tų trisdešimt metų para turėjo 48 valandas :rolleyes:. Ir dar klausia ar kas jį matė šlitinėjantį. Atsakymas ne, nes jį matom tik darbe, o ir svoris 160 kg. Ne prie konteinerio, ne alkoholikas, viskas lyg ir aišku :).
Ne vieną tokį ir aš pažystu. Viens toks panašios kompeksijos mėgdavo kartot, kad stiprūs išmoksta gert, o slabakai arba prasigeria arba meta. Tai suprask jis stipruolis... Nežinau, gal ir taip. Tai čia yra tai, ką jie deklaruoja, o kas dedadasi giliai širdy pas juos mes nežinom. Jie, stiprūs diedai, jie neparodys... Nors aš abejoju, ar ten jau taip viskas tvirta ir stipru.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Pariuke N kartąjį su pirmą diena , tik nepamiršk ir mane pasveikinti kai bus pirma.
Rečiau skaitau forumą, bet pasveikinsiu jei pamatysiu. bet geriau jau nenulink skaitliuko...
Neprisijungęs
Egle13 su 10 mėnesiukų
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 17d. |
Veronika rašė:
Egle13 su 10 mėnesiukų
Ačiū Net nesitiki. Artėja ruduo... Sumažės veiklos, prasidės velnio gundymai ir žabangos... Tikiuosi palaikysit
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Veronika rašė:
Egle13 su 10 mėnesiukų
Ačiū
Net nesitiki. Artėja ruduo... Sumažės veiklos, prasidės velnio gundymai ir žabangos... Tikiuosi palaikysit
Kaip laukiu tavo metukų
Neprisijungęs
Egle13, žinoma palaikysim. Lygtai to čia ir susirenkam...
Veronika, bet ir tavo skaičiukai gražūs, tikrai yra kuo džiaugtis :)
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Egle13, žinoma palaikysim. Lygtai to čia ir susirenkam...
Veronika, bet ir tavo skaičiukai gražūs, tikrai yra kuo džiaugtis
Noriu dar gražesnių
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Noriu dar gražesnių ;)
Argi kas neleidžia? ;) Kad ir kaip banaliai skamba, bet viskas tavo rankose... Bus tiek skaičiukai, net nemėgink abejoti :)
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Veronika rašė:
Noriu dar gražesnių
Argi kas neleidžia?
Kad ir kaip banaliai skamba, bet viskas tavo rankose... Bus tiek skaičiukai, net nemėgink abejoti
Leidžia, įkvepia, skatina, palaiko... Aham, aš renkuosi, nieks kits to už mane nepadarys
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Brač kaip smagiai lyja, sėdž langus atsidaręs...<...>
Kur lyja? Taip tikėjausi, kad atkeliaus iki mūsų kaimelio lietus. Kur tau, saulė šviečia, dangus giedras, vienas kitas debesėlis tik...
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 14d. |
Nerūkau | 19m. | 1mėn. | 0d. |
Audronis rašė:
Marijus rašė:
Brač kaip smagiai lyja, sėdž langus atsidaręs...<...>
Kur lyja? Taip tikėjausi, kad atkeliaus iki mūsų kaimelio lietus. Kur tau, saulė šviečia, dangus giedras, vienas kitas debesėlis tik...
Pliaupė kokias 7 min. Net tikros balos buvo
Neprisijungęs