VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 16d. |
Nerūkau | 0m. | 5mėn. | 3d. |
Egle rašė:
Veronika kaip tu šį vakarą??
Man liūdesys... Ryte pramerkus akis supratau, kad bus šššš... Nerimas jau smaugė nuo pat pirmos minutės. Kai nustojau gerti ir išsiblaiviau - susitinku akis į akį su nuoga tiesa, kurios negalėjau pakęsti ir skandinau brendžio jūroje O jos po spintele nepaslėpsi... Užgert irgi nenoriu... Teks pamažu spręsti.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 21d. |
jo, kažkaip taip ir būna..
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 25d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
Egle rašė:
Veronika kaip tu šį vakarą??
Man liūdesys... Ryte pramerkus akis supratau, kad bus šššš... Nerimas jau smaugė nuo pat pirmos minutės. Kai nustojau gerti ir išsiblaiviau - susitinku akis į akį su nuoga tiesa, kurios negalėjau pakęsti ir skandinau brendžio jūroje
O jos po spintele nepaslėpsi... Užgert irgi nenoriu... Teks pamažu spręsti.
Veronika, kokios bėdos ar gali išsipasakot?
Neprisijungęs
man paskutines dienas matyt irgi nerviukai streikuoja-galiu pradėt bliauti kiekvieną minutę, bet vis susilaikau, nors nesuprantu kodėl-gal čia savęs gailiuosi, kad negaliu užpilt ir pajaust euforiją?
Neprisijungęs
Nida rašė:
man paskutines dienas matyt irgi nerviukai streikuoja-galiu pradėt bliauti kiekvieną minutę, bet vis susilaikau, nors nesuprantu kodėl-gal čia savęs gailiuosi, kad negaliu užpilt ir pajaust euforiją?
Gali būt, mane nerimas taip smaugė vienu metu, kad galvojau oda sutrūkinės ir nusiners. Kaip pas gyvatę... Verk jei norisi, nelaikyk, siela išsivalys
Jei laikysi skausmą savyje, kaušą nuraus.
Neprisijungęs
Nida rašė:
Žinok, nelabai noriu čia per daug atviraut...
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Nida rašė:
man irgi, vis atrodo, kad gali kas atpažinti, o taip nesinorėtų,,,
Neprisijungęs
Nida rašė:
Veronika rašė:
Nida rašė:
man irgi, vis atrodo, kad gali kas atpažinti, o taip nesinorėtų,,,
bet pavydžiu tau tų 2 su viršum mėnesių-baltu pavydu:)
Neprisijungęs
Mieloji, jie greit tiksi Tu irgi juos turėsi. Jausčiausi saugiau, jei skaitiklis rodytų du metus ir du mėnesius
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Mieloji, jie greit tiksi
Tu irgi juos turėsi. Jausčiausi saugiau, jei skaitiklis rodytų du metus ir du mėnesius
Svajok-jos pildosi, tik atsargiai:) man tavo pasiekimai dar tolima svajonė
Neprisijungęs
Saule, kaip šiandien jauties?
Neprisijungęs
Tara, su keturiais tave ! kaip greitai eina laikas kaip prasinešei per savo trijų mėnesių slenkstį?
Neprisijungęs
Tara Sveikiju! Greit pasipasakoji, kaip sekas
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 17d. |
Ir aš sveikinu, Tara! Gražus skaičius 3 mėnesiukai, ar ne?!
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 17d. |
Egle13 rašė:
Ir aš sveikinu, Tara! Gražus skaičius 3 mėnesiukai, ar ne?!
PERSIPRAŠAU: ne 3 o 4 mėnesiukai (dar gražesnis skaičiukas ), apie Agni galvojau rašydama (Jai tuoj bus 3 mėnesiukai)
Neprisijungęs
Nerūkau | 25m. | 7mėn. | 8d. |
Tara,prisijungiu prie sveikinimų ir aš
Neprisijungęs
AČIŲ,
laikausi visai neblogai, lankau AA porą kartų per savaitę. Ten gaunu labai didelį srautą įvairios informacijos ir viską be išimties „sugeriu“, kaip kempinė. Buvo momentas, kada visko kas susiję su alkoholiu pasidarė tiesiog per daug. Sąmoningai apribojau 16 – 20 akademinių valandų „dozę“ per mėnesį, taip vadinamos grupinės AA terapijos. Jie taip ir sako: „spręs pats ir atsirink kas tau tinka“, man tiesiog reikia kažkiek laiko ar pertraukos, kad galėčiau „apdoroti / išvalyti / susisteminti“ gaunamą iš AA informaciją.
Turiu pripažinti, kad AA metodika grįsta pasitikėjimu Aukštesne Jėga, čia man sekasi kiek sunkiau. Visą savo sąmoningą gyvenimą neigiau Dievo egzistavimą, net gi ne tas žodis neigiau, aš niekinau tikinčius – šaukiasi Dievo tik silpni. Visada maniau, kad tik būdamas stiprus, kantrus, valingas galiu kurti norimą ateitį, sąvoka „melstis“ man prilygo veiksmui „prašyti išmaldos“. Dabar kiekvieną vakarą ATSIKLAUPĘS!!!!! sukalbu truputį modifikuotą AA maldą (kitokių nemoku), tarsi „pasišneku“ pats su savimi ar su KAŽKUO KITU aukštesniu už mane. Na kaip ir „apibendrinu“ pragyventą dieną, susitaikau su nesėkmėmis tarsi taip ir turėjo būti, kaip ir anksčiau kuriu perspektyvinius planus, bet perspektyvos taip nesureikšminu – tiesiog pradedu TIKĖTI, kad elgiuosi tinkamai ir teigiamas rezultatas visame kame anksčiau ar vėliau bus. Net nežinau kaip tai apibūdinti, na kažkas panašaus į užsienio kalbos mokymąsi: santykis tarp mokytojo ir mokinio. Tiesiog turi suprasti, kad ne viskas priklauso vien tik nuo mokytojo - reikia laiko, noro ir asmeninių pastangų, tada tikslas bus pasiektas. Keturi mėnesiai blaivybės LAISVA VALIA mano absoliutus rekordas. Svarbiausia (ir kiek keista), kad DABAR blaivybė man nėra „didelė našta“, jeigu blaivybė tampa našta, tik laiko klausimas kada nusimeti „naštą“ ir sustoji „atsipūsti“. Labai sunku keliais sakiniais aprašyti emocinę būseną. Nepasakyčiau, kad pradėjo vykti stebūklai, tiesiog viską priimu daug ramiau, gal dėl to ir sprendimai kokybiškesni, na ir Fortūna vis rečiau „užpakalį“ atsuka... įžvelgiu kažką panašaus į dėsningumą...
Manau, kad beprasmiška lyginti blaivybės būdus, juos reikia drąsiai bandyti, galima lyginti tik fizinius parametrus - kuriuos įmanoma tiksliai išmatuoti. Pats geriausias „psichologas“ tai blaivių dienų skaitiklis, jeigu pasirinktas būdas neefektyvus skaitiklis tiesiog NUSINULINA....
Neprisijungęs
Su tuom ir sveikinu, panašu, kad esi savose rogėse džiugu.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 8mėn. | 5d. |
Tara, sveikinu. Matai, kaip viskas pasisuko. Prieš kokį pusmetį ar metus nebūtum patikėjęs, kad taip gali susiklostyt Linkiu kuo toliau, tuo labiau mėgautis nauju gyvenimu
Su dideliu susidomėjimu ir malonumu perskaičiau tavo pasipasakojimą
Neprisijungęs
Šaunuolis, Tara Tipenu tau iš paskos
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 5d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 29d. |
Vakar turėjau atrakciją: važiavau į Kauną tuo dviaukščiu traukiniu, nu aišku viršui ir sėdėjau... Smagu
Stoty prisiminiau šį flashmob'ą:
https://youtu.be/VQ3d3KigPQM
Neprisijungęs
Šis flashmob'as toks gėris Jau vien žiūrint "užkrauna" o jeigu patyrus gyvai
Prieš porą metų panašų darė Kauno Akropoly, vaizdas ir potyriai nerealūs.
Neprisijungęs
Tara, nesveikinu. Nes pavydžiu. Bet linkiu stiprybės, kantrybės, gerų minčių ir ryškių spalvų
Neprisijungęs
Kam imbierinio limonado? Bijūnų žydėjimo, nesibaigiančių žalių laukų ir paukštukų čirenimo? Įtariu jau lubinai žydi, reiks numaut miškan, griūsiu ir gulėsiu lubinų jūroj ir nesikelsiu.
Neprisijungęs
lubinai jau visa savaitė žydi pas mus
Neprisijungęs