VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#3226 2015-05-13 19:40:07

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  4mėn.  15d. 
Nerūkau  0m.  5mėn.  2d. 

Re: Paplepėkim...

Tara rašė:

Žinau miško galią ne prasčiau už tave, aš ten daug laiko praleidžiu, tik kartais "sugrįžti" sunku būna. tongue

Tara, tai gal tu miškinis lol

Neprisijungęs

2015-05-13 19:40:07

Google

#3227 2015-05-13 19:41:16

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  2d. 

Troja rašė:

Tara rašė:

Veronika rašė:

Na, jei rimtai, tai mes visos moterys burtininkės smile Ane?

Gali būti, aš senai Trojos noriu paklausti dėl šluotos tik vis kažkaip nesiryžtu vis nepatogu... hmm

Tara, pagrindinis dalykas yra ne šluota, o juodas katinas big_smile Šiuolaikinės raganos šluotomis nesinaudoja, yra pažangesnių metodų big_smile

Pavyzdžiui, jos gali lakstyti juodais golfais big_smile

Neprisijungęs

#3228 2015-05-13 19:41:23

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Veronika rašė:

Tara rašė:

Žinau miško galią ne prasčiau už tave, aš ten daug laiko praleidžiu, tik kartais "sugrįžti" sunku būna. tongue

Tara, tai gal tu miškinis lol

Gal persikeliame į pokalbius, ten ir papasakočiau ??? detaliau... wink

Neprisijungęs

#3229 2015-05-13 19:41:53

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  8mėn.  4d. 

Tara rašė:

Ne prasčiau, bet skirtingai smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#3230 2015-05-14 08:35:06

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  8mėn.  20d. 

"Ambulatorinė " minesota kas tai plačiau Veronika, o gal be reikalo , gal tai jau yra forume.
Šiaip suintrigavai Tara su tais Bernelių užeiga, sakai paveikė per psichologus.

Neprisijungęs

#3231 2015-05-14 08:45:00

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  2d. 

žvejys rašė:

"Ambulatorinė " minesota kas tai plačiau Veronika, o gal be reikalo , gal tai jau yra forume.

Bent kiek esu skaičius, forume apie tai nėra.
Kaune darys intensyvų 28 dienų Minesotos kursą vakarais, žmonėms patogiu laiku, po darbo, kad nereikėtų (arba kas negali) "užsidaryt". Anksčiau, tokie kursai vykdavo, beje pažįstu vieną moterį, kuri juos praėjus jau devynioliktus blaivius metus skaičiuoja smile
Kai sužinosiu smulkesnę info, būtinai parašysiu.

Neprisijungęs

#3232 2015-05-14 10:00:19

Tara
Senbuvis

žvejys rašė:

Ne tai norėjau pasakyti, psichologas tave nuramins, nuglostys nes toks jo darbas, jeigu moki pinigus tikiesi teigiamo rezultato. Iš psich. gauni atsakymus kokie tave tenkina / nuramina, bet neišsprendžia tavo problemų – psich. tavęs niekada nekritikuoja, nepriekaištauja. Nerimas kaip šeštas pojūtis, intuityviai jauti kad kažkas ne taip, kaip fizinis skausmas, kuris signalizuoja kad kažkas negerai su kūnu. Intuityviai jauti kad kažką reikia keisti, bet po psich. konsultacijos nusiramini – čia labai apgaulinga. Jeigu atsiranda nerimas, to nerimo turi būti priežastis - reiškia kažką nepadarei, ar blogai / rizikingai padarei ar ruošiesi blogai / rizikingai daryti. Gal būt prasiskaičiavai ir padarei klaidą, bet čia pataisoma, ieškai kito sprendimo ir visada randi – kartais geresnį, kartais prastesnį.  Žvejį esi darbštus žmogus, tik daugiau įdarbink galvą, tikrai rasi visus atsakymus. Mano draugas sakydavo: „kojas dėk ant pagalvės, o galva tegul galvoja“.
Man keista, kada žmonės derina savo veiksmus su horoskopo „prognozėmis“ arba nori sužinoti savo ateitį. Ateitį turi kurti pats: su pelnais, nuostoliais, nusivylimais, pakilimais, klaidomis...  užgėrimais...
Psichiatras pacientui: „hmmm... sakote mokesčius valstybei mokate su džiaugsmu ir kaip senai tai prasidėjo?“

Neprisijungęs

#3233 2015-05-14 10:10:03

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  2d. 

Tara rašė:

Jeigu atsiranda nerimas, to nerimo turi būti priežastis - reiškia kažką nepadarei, ar blogai / rizikingai padarei ar ruošiesi blogai / rizikingai daryti. Gal būt prasiskaičiavai ir padarei klaidą, bet čia pataisoma, ieškai kito sprendimo ir visada randi – kartais geresnį, kartais prastesnį.  Žvejį esi darbštus žmogus, tik daugiau įdarbink galvą, tikrai rasi visus atsakymus. Mano draugas sakydavo: „kojas dėk ant pagalvės, o galva tegul galvoja“.

Tara, o jeigu tie dalykai jau išstumti į pasąmonę? Tikiesi pats juos iš ten išsikrapštyti? Priežastis, ką padarei negerai, gali žmogui atrodyti visai normalus veiksmas... Vien galvojimo neužtenka... Kartais iš psichologo gali gaut taip į kaktą (čia perkeltine prasme) kad situacija, kurią piešeisi rožinėm spalvom pasirodys visai kitoj šviesoj. Esmė tame, kad kelią turi susirast pats, o ne psichologas tau turi pirštu parodyt.

Neprisijungęs

#3234 2015-05-14 10:28:22

Tara
Senbuvis

Veronika rašė:

Esmė tame, kad kelią turi susirast pats, o ne psichologas tau turi pirštu parodyt.

Būtent tai ir norėjau pasakyti. smile

Neprisijungęs

#3235 2015-05-14 10:38:58

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  20m.  0mėn.  13d. 
Nerūkau  19m.  0mėn.  30d. 

Tara rašė:

žvejys rašė:

Ne tai norėjau pasakyti, psichologas tave nuramins, nuglostys nes toks jo darbas, jeigu moki pinigus tikiesi teigiamo rezultato. Iš psich. gauni atsakymus kokie tave tenkina / nuramina, bet neišsprendžia tavo problemų – psich. tavęs niekada nekritikuoja, nepriekaištauja. Nerimas kaip šeštas pojūtis, intuityviai jauti kad kažkas ne taip, kaip fizinis skausmas, kuris signalizuoja kad kažkas negerai su kūnu. Intuityviai jauti kad kažką reikia keisti, bet po psich. konsultacijos nusiramini – čia labai apgaulinga. Jeigu atsiranda nerimas, to nerimo turi būti priežastis - reiškia kažką nepadarei, ar blogai / rizikingai padarei ar ruošiesi blogai / rizikingai daryti. Gal būt prasiskaičiavai ir padarei klaidą, bet čia pataisoma, ieškai kito sprendimo ir visada randi – kartais geresnį, kartais prastesnį.  Žvejį esi darbštus žmogus, tik daugiau įdarbink galvą, tikrai rasi visus atsakymus. Mano draugas sakydavo: „kojas dėk ant pagalvės, o galva tegul galvoja“.
Man keista, kada žmonės derina savo veiksmus su horoskopo „prognozėmis“ arba nori sužinoti savo ateitį. Ateitį turi kurti pats: su pelnais, nuostoliais, nusivylimais, pakilimais, klaidomis...  užgėrimais...
Psichiatras pacientui: „hmmm... sakote mokesčius valstybei mokate su džiaugsmu ir kaip senai tai prasidėjo?“

Tara, tu suplaki profesionalius psichologus ir horoskopus į vieną katilą dėl to kad ištikro nematai skirtumo? Tipo visi jie tik babkes plęšia...
O gal darai ta sąmoningai, norėdamas suniekint šį kelią ir parodyt, kad yra teisingesnis ir nemokamas? :D

Neprisijungęs

#3236 2015-05-14 11:06:56

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  26d. 
Nerūkau  16m.  9mėn.  8d. 

Tara rašė:

Prisimeni berneliu užeiga magistraleje,  dabar degesiai, ar zinai ju istorija?
Savinikus konsultavo psichologai pastoviai

Tara, prie ko čia Bernelių užeiga ir psichologai? Kodėl klaidini žmones? Kiek atsimenu toje istorijoje išvis reikalai su raganom buvo. Nepatingėjau ir radau informacijos - "Bernelių užeigos" savininkų kare - juodoji magija. Tikriausiai ir daugiau galima rasti, ir tikslesnės, jei kam įdomu pasiieškos...

P.S. Jei tikrai nematai skirtumo tarp profesionalių mokslus baigusiu ir praktiką turinčių psich-ų ir burtininkų, raganų bei kitokių šamanų, tai atsiprašau, kad taip užsipuoliau...

Neprisijungęs

#3237 2015-05-14 18:05:12

Tara
Senbuvis

Marijus rašė:

Tara, tu suplaki profesionalius psichologus ir horoskopus į vieną katilą dėl to kad ištikro nematai skirtumo? Tipo visi jie tik babkes plęšia...
O gal darai ta sąmoningai, norėdamas suniekint šį kelią ir parodyt, kad yra teisingesnis ir nemokamas? big_smile

Neturiu tikslo kažką niekinti  ar aukštinti, tiesiog dalinuosi  savo asmenine patirtimi. Besibaigiant kodui, jaučiau, kad artėja diena „X“. Po profesionalaus psichologo (baigusio mokslus)  konsultacijos, SEKANČIĄ DIENĄ UŽGĖRIAU, užgėriau juodai, kaip ir visada užgerdavau pasibaigus kodui. Nors labai tikėjausi, kad po PROFESIONALIOS  konsultacijos bus kitaip... sad
Sumodeliuokime eilinę situaciją, kuri nutinka kiekvieną dieną. Tarkime, pagauname „žioplį“ ir sudaužom keletą automobilių ir labai lengvai sužalojame keletą keleivių. Rezultate stresas, draudimo pretenzijos ir išpūstos gydymo sąskaitos ir būrys  nukentėjusių, kurie  pasiruošę tave sudraskyti. Geriame 100 ir nusiraminame, padėtis sušvelnėja. Kadangi šiuos „vaistus“ žinome, todėl einame pas psichologą, kuris mus nuramina, nuglosto,  paaiškina, kad viskas pataisoma / atlyginama, nereikia taip pergyventi – viskas bus gerai. Jeigu kreipiamės į burtininkus, raganas, ekstrasensus, magus: pirmiausia jie nuima giminės prakeiksmą, duoda užkalbėtą amuletą (imunitetą nuo autoįvykių) ir būtinai išpranašauja laimingą ateitį. Nueiname į AA, šie turi maldą, beje labai prasmingą: „***** suteik man ramybės susitaikyti su tuo ko negaliu pakeisti ir drąsos keisti ką galiu pakeisti.....“. Kad būtų ramiau aplankome bažnyčią, ten sužinome: melskis ir būsi išganytas.
Pabandykime apibendrinti: iš principo visi jie teikė psichologinę pagalbą, visi stengėsi padėti, nuraminti, visi be išimties įtikinėjo kad viskas bus gerai. Tai kuo jie tada skiriasi, kas beje ne taip ir svarbu, jeigu jų pagalba šiuo atveju  buvo veiksminga???

Gerai pagalvojęs supranti, kad tai eilinis autoįvykis kuris gali nutikti bet kam ir suvoki, kad turi tik finansinius nuostolius kuriuos reikia minimizuoti. Tada kreipiesi į advokatą kuris vienintelis (iš čia išvardintų) gerai žino civilinį kodeksą ir imasi REALIŲ VEIKSMŲ.

Aš noriu pasakyti:  jeigu pats nesprendi savo problemų – tada (kokia bebūtų situacija) nepadės niekas, nei psichologai, nei burtininkai, nei AA, nei Visagalis Dievas....   ir ne kainoje esmė, investicijos į savo blaivybę duoda didžiausius dividendus. smile

Neprisijungęs

#3238 2015-05-14 19:06:16

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  8mėn.  4d. 

Aš tai su Tara visiškai sutinku. Aš nesuprantu psichologo darbo rezultato. Kunigų darbo rezultatas lygiai toks pats. Labai panašiai ir su būrėjais. Tikslas pas visus tas pats – nuraminti žmogų. O tai, kad jie baigė mokslus, tai čia ne priežastis jų darbą vertinti. Daktarai baigia dar rimtesnius mokslus, bet nesugeba išgydyti paprasčiausios hipertonijos, kuri visai net nėra liga, o podagrą gydo hormonais. Bet gerbiu tuos žmones, kuriems atrodo, kad psichologai nuveikia kažką  produktyvaus. Kaip ir su AA: ši organizacija man visiškai nepriimtina, bet mane džiugina tai, kad ją lankydami daugelis žmonių tikrai sustoja gėrę. Kiekvienas kalba iš savo patirties ir pagal savo supratimą. Man mano susitikimai su psichologais buvo juokingi, tai todėl tokia ir patirtis. Aš savo gyvenime nematau nė vienos vietos, kurią visiškai svetimas žmogus-psichologas žinotų geriau už mane ir galėtų man bent kažką patarti. Tikiu, kad tikrai man galėtų patarti finansų analitikas ar, tam tikrai situacijai susiklosčius – teisininkas.
Išsakiau tik savo mintis, kurios, neabejoju, nesutampa su daugumos mintimis.  big_smile

Didelė dalis žmonių kažkodėl nori, kad juos nuramintų svetimas žmogus: kunigas, psichologas, būrėjas. Man atrodo, kad daug produktyvesnis raminimas būtų artimo žmogaus, arba paties žmogaus, apmąsčius situaciją ir suradus sprendimus.

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#3239 2015-05-14 23:16:16

Audronis
Senbuvis

Tara rašė:

<...>Po profesionalaus psichologo (baigusio mokslus)  konsultacijos, SEKANČIĄ DIENĄ UŽGĖRIAU, užgėriau juodai, kaip ir visada užgerdavau pasibaigus kodui. Nors labai tikėjausi, kad po PROFESIONALIOS  konsultacijos bus kitaip... :(<...>

Ir ką tai rodo? Tik tai, kad tau netiko toks būdas, arba tu pats dar nenorėjai nustoti gerti. Tik tiek, daugiau nieko... Tikėjaisi, kad už pinigus viską padarys kiti, o tu patenkintas gyvensi toliau nieko nekeisdamas ir net piršto nepajudindamas dėl savo blaivybės. O kiek yra tokių, kurie išėję iš tavo aukštinamo AA susirinkimo žygiuoja tiesiai į artimiausią tašką? Kiek tokių, kurie drebėdami laukia Minesotos pabaigos, kad pagaliau galėtų ramiai įkalti? O kiek net nelaukiančių pabaigos ir organizuojančių tiesiog ten?

Taip pat pasidalinsiu asmeninę patirtimi. Neveiksmingų, babkes traukiančių psichiatrų dėka buvau blaivus virš metų, kai pirmą kartą apsilankiau AA susirinkime. Išėjęs iš susirinkimo, supratau, jog jei dar tik ieškočiau pagalbos, tai iškart, net nelaukęs sekančios dienos, eičiau ir prisigerčiau. Praėjus keliolikai metų nuo to laiko – tik dar labiau įsitikinau, kad pataikiau ten kur reikia, nes jei pradžioje bučiau atvėręs AA grupės duris, dar ilgai nebūčiau išsikapstęs.

Kiekvienam savo. Jei kažkam sekasi lankantis pas psichiatrus ar psichologus – puiku, jei lankant AA – puiku, jei geriant peroksidą – puiku... Tik nereikia užsiciklinti ir į klausimą „Kiek dabar valandų?“ atsakinėti „Aš tai lankau AA, o dabar yra...“

P.S. Tai, kaip ten su Bernelių užeiga ir psichologais?

Neprisijungęs

#3240 2015-05-15 08:21:55

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  5mėn.  23d. 

Jeigu LABAI,LABAI,LABAI nori mesti gert ir turi motyvaciją,tai padeda ir psichologai,ir AA,ir pats nelabasis.

Neprisijungęs

#3241 2015-05-15 08:46:23

Marijus
Senbuvis

Tara rašė:

............
Pabandykime apibendrinti: iš principo visi jie teikė psichologinę pagalbą, visi stengėsi padėti, nuraminti, visi be išimties įtikinėjo kad viskas bus gerai. Tai kuo jie tada skiriasi, kas beje ne taip ir svarbu, jeigu jų pagalba šiuo atveju  buvo veiksminga???
........

Ok apibendrinkim. Tavo išvardinti kai kurie pagalbos būdai skiriasi iš esmės, bet nenoriu dabar į tai gilintis nes esmė ne juose, o tame kas į jais bando pasinaudoti.

Jei žmogus ateina, nusipirkti blaivybės kaip į maksimą, ir pasirinkinėja tartp įvairių siūlančių jam pagalbą žmones kaip tarp bulvinių čipsų rūšių toje pačioje maksimoje, tai ir gauna tai ko norėjo - blizgantį pakelį su š... vertu turiniu. Iš esmės, jis nori kad jam ten čponk ir padarytų stebuklą ir, kaip, racionalus praktiškas žmogus, nori kad tai būtų greita efektinga ir pigu. O svarbia, kad kas kitas (na tas pasamdytasis specas, ar dievas) už jį viską atliktų.

Iš pradžių tas pakelio blizgumas suveikia, bet trumpam.
Tada yra du variantai:
-arba jis toliau tęs tą patį ir galų gale nusivils...
-arba galų gale teiksis pats pajudinti savo užpakalį kai supras, kad kai kuriuos dalykus turi padaryti pats. Tada jis turi didelį šansą.

Va čia ir yra skirtumas, Tara. Esmė ne būduose, o tavo paties požiūryje ir veiksmuose. :)

Neprisijungęs

#3242 2015-05-15 10:22:06

Tara
Senbuvis

Audronis rašė:

P.S. Tai, kaip ten su Bernelių užeiga ir psichologais?

Nenoriu komentuoti – neetiška, aš šiuos žmones pažystu asmeniškai. Man tiesiog „išsprūdo“,  maniau kad pokalbiai nesiklausomi,  nekomentuojami ir nearchyvuojami. sad

Pratesiu, savo ASMENINĘ  nuomonę apie profesionalę psichologiją. Pagrindinis psichologo tikslas pakeisti paciento pasaulėžiūrą , tiksliau pakeisti mastymą. Pacientas turi labai pasitikėti psichologu ir atverti savo sąmonę ar sielą, kitaip psichologo darbas neduos norimų rezultatų. Kuo labiau jaučiamas teigiamas efektas, tuo didesnis tikėjimas / pasitikėjimas psichologu ir dar plačiau praverti vartai į sielą. Turint tokį „prieeigos raktą“, su siela ar su paciento mastymu  galima daryti ką tik nori,  čia jau viskas priklauso nuo psichologo padorumo ir sąžiningumo. Psichologai kurie pradeda manipuliuoti asmenybe  vadinami  burtininkais, raganomis, magais, telefoniniais sukčiais...

Jeigu aš būčiau psichologas, pirmiausia ką pakeisčiau paciento mastyme: „gali padėti TIK kvalifikuotas psichologas, baigęs mokslus ir turintis patirtį.“ Tikiuosi suprasite, nieko asmeniško, biznis yra biznis.

AA taip pat keičia mastymą, aš tą supratau po gero mėnesio, bet ten komercija TABU. smile

Neprisijungęs

#3243 2015-05-15 10:25:55

Tara
Senbuvis

Marijus rašė:

Esmė ne būduose, o tavo paties požiūryje ir veiksmuose. smile

Būten tai ir noriu paskyti ! smile

Neprisijungęs

#3244 2015-05-15 10:45:29

Audronis
Senbuvis

Tara rašė:

Nenoriu komentuoti – neetiška, aš šiuos žmones pažystu asmeniškai. Man tiesiog „išsprūdo“,  maniau kad pokalbiai nesiklausomi,  nekomentuojami ir nearchyvuojami. :(

Niekas tavęs už liežuvio netraukė, apie Bernelių užeigą pats parašei. Etika tuo metu negaliojo?

Beje Pokalbiai nearchyvuojami, išgriebiau citatą iš ten, nes kai tik aš prisijungiau, tu iš pokalbių dingai, skaitantieji liko suklaidinti. Mano žmona pažįsta vieną iš savininkų ir situacija neblogai žino, todėl ir įsikišau.

Tara rašė:

AA taip pat keičia mastymą, aš tą supratau po gero mėnesio, bet ten komercija TABU. :)

Manau ne aš vienas tai pastebėjau. Ne apie komerciją kalbu...

Neprisijungęs

#3245 2015-05-15 10:46:55

Marijus
Senbuvis

Tara rašė:

Pratesiu, savo ASMENINĘ  nuomonę apie profesionalę psichologiją. Pagrindinis psichologo tikslas pakeisti paciento pasaulėžiūrą , tiksliau pakeisti mastymą..........)

Nu vamzdis...
nežinau pas kokį "psichologą" tu buvai patekęs, bet mastymo ir pasaulėžiūros pakeitimas yra totalitarinės sektos pagrindinis tikslas, tik jau ne psichologo.

Neprisijungęs

#3246 2015-05-15 10:58:55

Audronis
Senbuvis

Tara rašė:

<...> Man tiesiog „išsprūdo“,  maniau kad pokalbiai nesiklausomi,  nekomentuojami ir nearchyvuojami. :(

Beje, mintį apie Bernelių užeiga iš Pokalbių į Forumą iškėliau ne aš - http://www.bukblaivus.lt/viewtopic.php?pid=16931#p16931

Neprisijungęs

#3247 2015-05-15 11:11:09

Tara
Senbuvis

Nelabai matau prasmės diskutuoti toliau, pateikti argumentai formuoja išvadą, kad yra vientelis teisingas kelias - profesionali psichoterapija.

Neprisijungęs

#3248 2015-05-15 11:21:48

Marijus
Senbuvis

Buvo pateikta iškraipyta ir tendencinga informacija. Jai buvo priešpastatyti argumentai. O išvadas tegu pasidaro kiekvienas savo.

Neprisijungęs

#3249 2015-05-15 20:20:41

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Jeronimas rašė:

Jeigu LABAI,LABAI,LABAI nori mesti gert ir turi motyvaciją,tai padeda ir psichologai,ir AA,ir pats nelabasis.

Vat, vat aukso žodžiai. Aš jau senokai galvojau apie tai, ar nesukūrus mums dar vienos temos apie motyvaciją apsisprendus lipti / lipant / išlipus iš šito mėšlo. Aš sau po naują motyvą surandu ko ne kasdien. Ką kolegos mąstot apie tokią idėją ? Kadangi esu labai egoistiška asmenybė, pirmiausiai galvoju apie naudą sau big_smile, bet manau, kad tai galėtų padėti ir kitiems skaitantiems ir rašantiems čia (na, kad ir nugvelbti ir sau prisitaikyti svetimą motyvą)roll.

Neprisijungęs

#3250 2015-05-15 23:05:54

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  8mėn.  20d. 

Kiek žmonių tiek nuomonių. Labai gerai. Su blaivybe susitvarkau , bet kankina kitos problemos tai ir noriu išgirst nuomonę apie psichologus, dėkingas už diskusija, bet vis tiek pasilieku prie nuomonės profesionali pagalba yra profesionali.

Neprisijungęs

Forumo apačia