VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Merginoms turėtų but geras motyvas kibt į dietas be alkoholio...dailinti linijas ir buti lieknoms,pradėti patikti sau:)
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 17d. |
Iškaimo rašė:
Veronika rašė:
Gana knarkt, pavasaris juk
Pas mumi tai šlapdriba, net zylės užsičiaupę miškely tupi
Nieko sau , šį rytą žvejojau net strukės galvojau neimt , bet nuojauta pakukždėjo , reik, paskui džiaugiaus atšalo, šiaurės -vakarų vėjas.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 12d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 30d. |
katyte rašė:
Merginoms turėtų but geras motyvas kibt į dietas be alkoholio...dailinti linijas ir buti lieknoms,pradėti patikti sau:)
Aha, bet negalima būt išalkusiai, kad brendžio neužsimanyčiau Manau, kažkiek savaime nukris, nes nėra dabar vakarinių persivalgymų. O žvejys buvo teisus
pradėjau žvalgytis saldumynų... Feeee
Neprisijungęs
katyte rašė:
Katyte nudžiovei mano mintį , tą norėjau parašyt, nespėjau , taip laikas ir čia keistis ir nenuo pirmadienio , bet nuo šios minutės , laukai jau žaliuot pradeda, salotas su svogūnų laiškais jau antra savaitė kertu, dilgėlių sriubikė, o rūgštynių su kiaušiniu buljonas pavakariams super. Šalpusniai žydi laikas atsargą žiemai ruošt. Žodžiu yra ką veikt , Geros dienos .
Neprisijungęs
Veronika rašė:
katyte rašė:
Aha, bet negalima būt išalkusiai, kad brendžio neužsimanyčiau
Manau, kažkiek savaime nukris, nes nėra dabar vakarinių persivalgymų. O žvejys buvo teisus
pradėjau žvalgytis saldumynų... Feeee
Nieko baisaus , paliudys visi , bus potraukis , bet su laiku ir truputį pastangų nugalėsi tą potraukį saldumynams.
Neprisijungęs
Man vartojant alkoholį budavo sunku išlaikyt linijas.Tai tuščios kalorijos.Kai organizmas skaido alkoholį,tada neatlieka jokių kitų mums reikalingų funkcijų.Zodziu susiknisa viskas-psichika pašlijus,nebelieka valingumo viskam.Man padėjo grieztas dienos rėzimas ir dieta,nusistatyti dienos planai ir tikslai,kurių aš laikiausi ir neleidau sau manipuliuot.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
O ką reiškia "Tara"? Viena iš reikšmių - polineziečių jūrų deivė
Prajuokinai tu mane - tara ir reiškia tarą: tuščios talpos ar indai. Kada registravausi forume (po "solidžių" daugiadienių) priešais mane stovėjo didokas maišas tuščių butelių. Taip tuščia dūšioje, žiūriu į tą maišą ir galvoju: iš manęs liko tik tuščia tara. Taip anketoje ir parašiau, tik iš didžiosios raidės...
Neprisijungęs
Dienos režimas - aukso žodžiai Kaip man sunku pagal jį gyvent. Susidėliot - tai niekis... Vakare prisimenu
kad jo nesilaikiau...
Neprisijungęs
katyte rašė:
...dailinti linijas ir buti lieknoms,pradėti patikti sau:)
Nebūk savanaudė, reikia vyrams patikti, aš tau kaip paslaptį pasakysiu: vyrai mėgsta "apvalesnes" linijas...
Neprisijungęs
Labiausiai moterys trokšta dviejų dviejų dalykų: skaniai pavalgyti ir numesti svorį...
Neprisijungęs
Tara rašė:
Iškaimo rašė:
Prajuokinai tu mane - tara ir reiškia tarą: tuščios talpos ar indai. Kada registravausi forume (po "solidžių" daugiadienių) priešais mane stovėjo didokas maišas tuščių butelių. Taip tuščia dūšioje, žiūriu į tą maišą ir galvoju: iš manęs liko tik tuščia tara. Taip anketoje ir parašiau, tik iš didžiosios raidės...
O man, kad Tara reiškia talpą, atėjo į galvą paskutine mintimi. Specialiai į Wikipediją įlindau pažiūrėt
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Tara rašė:
Iškaimo rašė:
O man, kad Tara reiškia talpą, atėjo į galvą paskutine mintimi. Specialiai į Wikipediją įlindau pažiūrėt
Kai perskaičiau niką Tara - pirma asociacija - taro kortos
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Kai perskaičiau niką Tara - pirma asociacija - taro kortos
Aha, ir šita sąvoka dar buvo užkliuvus Va, būtų pasivadinęs "Puslitris", arba "Bambalis", arba "Fleškutė", tai asociacijos aiškios būtų
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 17d. |
man tai berods dvaro pavadinimas Tara, iš "Vėjo nublokšti"
Neprisijungęs
žvejys rašė:
katyte rašė:
Katyte nudžiovei mano mintį , tą norėjau parašyt, nespėjau , taip laikas ir čia keistis ir nenuo pirmadienio , bet nuo šios minutės , laukai jau žaliuot pradeda, salotas su svogūnų laiškais jau antra savaitė kertu, dilgėlių sriubikė, o rūgštynių su kiaušiniu buljonas pavakariams super. Šalpusniai žydi laikas atsargą žiemai ruošt. Žodžiu yra ką veikt , Geros dienos .
Ir aš labai noriu naminių salotų su svogūnų laiškais ir ridikėliais. Pirkau turguje, vaistais paduoda. Salotas net išmečiau. O kokios atsargos iš šalpusnių? Aš dar jų neradau žydinčių. Šiandien bandžiau rasti dilgėlių arbatai, bet netinkamoje vietoje miške sutojau tai irgi neradau. Pasiskiniau plukių puokštę.
Neprisijungęs
Parsinešiau draugę namo. Raudonai žydinčią dygliuotąją karpažolę Krykščia patenkinta ant palangės man pavasarį
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 8mėn. | 1d. |
Aš šiandien irgi pagaliau prisiskyniau dilgėlių. Tokios užsimarksčiusios, nuo šalčio susitraukusios. Bet kuo sunkesnės joms išgyvenimo sąlygos, tuo daugiau energijos yra jose Jau susidėjau į pietų kokteilį ir susiplakiau su vaisiais. O garšvos labai gražios, pažiūrėjus į jas, neatrodo, kad lauke taip šalta. Ir labai labai jų daug. Kas ieško, tikrai prisirinks. Sąlyginai dideliame mieste tokios gėrybės - stebuklas
Neprisijungęs
Na kitą savaitgalį geriau paieškosiu. Gal šilčiau bus. Šiandien net ledukais lijo. garšvos - kas tai? Vištakojai?
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Na kitą savaitgalį geriau paieškosiu. Gal šilčiau bus. Šiandien net ledukais lijo. garšvos - kas tai? Vištakojai?
Taip, pariuke, vištakojai . Tik prieš keletą dienų sužinojau tokį garšvų pavadinimą, tai prajuokino. Garšvos įeina į pačių vertingiausių laukinių žolių trejetuką. Pirmą vietą užima dilgėlės, antrą - pienės ir kiaulpienės, o trečia - vištakojai
. Žinoma, jų vertingumas yra tada, kai jos valgomos žalios, termiškai neapdorotos. Išvirtose nelabai jau kas lieka.
Neprisijungęs
tai jas rinkti su kotais ar tik lapelius? Ir koks būtų paprastas receptas pabandymui?
Neprisijungęs
Baikit jūs su tom dilgėlėm. Jos gi želia ten, kur daugiausia sysiu ir kaku. Man jau nuo darželio laikų įkalta, kad jei auga dilgėlės, tai žinok, kad ten nitratų ir visokių kitokių cheminių elementų ten "n" (chemija nesisekė labai, tai negaliu pagrįst to teiginio). Bet bent jau mano sodyboj, tai tikrtai, dilgėlės želia ten, kur buvo pilta kanalizacija (mes visi čia turim vietinę kanalizaciją, ir pilam ją į vieną bendrą plotelį). Dilgėlių ten nors kuokštais rauk...
Neprisijungęs
pariuke rašė:
tai jas rinkti su kotais ar tik lapelius? Ir koks būtų paprastas receptas pabandymui?
Aš renku su nedidele dalimi kotelio (1-2 cm). O kad jas ir visus kitus augalus, išskyrus vaisius, organizmas geriau pasisavintų, tai reikia juos arba labai gerai suplakti, kad liktų tik žalias vanduo, arba spausti sultis. Lengviausia, žinoma, ir skaniausia tai pasidaryti vaisių kokteilį su tomis žolėmis. Žolių dedu labai daug, gerokai virš 100 g. Susmulkinu jas, tada dedu į plaktuvą ir užpilu šiek tiek vandens. Visa tai labai gerai suplaku į vientisą žalią spalvą. Tada pridedu bananą, saldžia kriaušę, skanų obuolį ir juodųjų serbentų. Gaunasi labai skanus dalykas. Ir labai sveikas. Maždaug tokie mano pietūs jau trečius metus. Tik plaktuvo reikia galingesnio
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Baikit jūs su tom dilgėlėm. Jos gi želia ten, kur daugiausia sysiu ir kaku. Man jau nuo darželio laikų įkalta, kad jei auga dilgėlės, tai žinok, kad ten nitratų ir visokių kitokių cheminių elementų ten "n" (chemija nesisekė labai, tai negaliu pagrįst to teiginio). Bet bent jau mano sodyboj, tai tikrtai, dilgėlės želia ten, kur buvo pilta kanalizacija (mes visi čia turim vietinę kanalizaciją, ir pilam ją į vieną bendrą plotelį). Dilgėlių ten nors kuokštais rauk...
Nebūtina tas dilgėles skinti nuo sysių ir kakių. Yra ir daug labai švarių vietų. Aš skinu tokioje stebuklingoje pievoje, kurioje per dvejus metus nemačiau nė vieno žmogaus joje vaikštančio. Tik šalia esančiu takiuku. Kita vertus, tai jei tai, ką Iškaimo parašei, būtų tiesa, tai aš nuo jų vartojimo būčiau ne pasveikusi, bet susirgusi
Neprisijungęs
Na... manau, kad dilgėlės net nuo sysių yra sveikiau, nei etilo alkoholis. Nesu pamišusi dėl sveiko maisto. Žalių kokteilių visai nemėgstu ir galiu apsivemt nuo jų skonio. Bet. Turiu nuosavą receptą - į bet kokį, žalią, geltoną ar raudoną laukinį kokteiolį, į pasukų ar kefyto bazę, įdedu gerai prisirpusį bananą. Tada ir š... skanus pasidaro Bananų manjakė esu. Ir dar. Maltų sėmenų šauštą įdedu. Tada ėst nebesinori
Neprisijungęs
Suplakimui blenderis tiktų?
O dilgėlių pievą žinau ir aš kur tik kiškiai ir stirnos laksto. Tik toloka važiuot, bet matyt teks. O su vištakojais tai sunkiau. KOl kas net neįsivaizduoju kur jų rasti. Bet tai molonus užsiėmimas- vakštai po gamtą, renki, tada eksperimentuoji su skoniais.
Neprisijungęs