VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#2876 2015-03-01 15:45:18

Pumputis
Vartotojas
Registravosi: 2012-09-05
Žinutės: 236

Blaivus  16m.  8mėn.  12d. 

Re: Paplepėkim...

Egle rašė:

neskubėki Artai , ko tu..ai linkėjimai eruditams.
mane tai domina ne kas ten vyksta kai alko papuola vidun, o kas vyksta kai nepapuola, kaip užkoduotas formulėm žodis priklausomybė kai negeri, su kuo susijęs, kažkaip manau su metabolika organizmo, ty medžiagų apytaka..Mane ne formulės domina, nes nesusivokiu o ką paaiškina neaistringai  pamirštu., juk kaip ir kiekviena liga teoriškai juk turi ir ne tokį formulišką paaiškinimą, ar bent jau kombinuotą su lietuviškais sakiniais. Pvz gripo bacila B patekus į plautį P, sukelia uždegimą C, sukyla imunitetas I ir kovoja ir tada bloga bloga..vat man pradžiai tokio lygio žinių iš medikų tikisi norisi, kas nutinka žmogui, kad jis užsimano gert, psihologiniam  aiškinimui šiuo atveju aš abejinga.
Arba pvz lygtais žinau ir galiu paaiškinti savo trauką ir net priklausomybę žaliems žirneliams ir žalioms siemkėms, (tiek vieno tiek kito net ir dabar yra virtuvėje, įvairiom formom) vaikystėj svajojau kad žirnių vaga nesibaigtų niekada ir tęstųsi šimtą km...į tuos žirnius " kažką deda", ko man trūksta gyvybiškai. Pasitikrinau mikroelementus, vitaminus ir pačekinau ko pilna žirneliuose ir sutampa, galiu susieti. Alko irgi medžiaga..Gal galiu sau padėti, gal ko trūksta, gal ko perdaug..
Buvau lygiai per visą savo ekraną prieš tai parašius tekstą su pasakojimu, kaip atsirado noras kvescionuoti oficialius  sveikatos klausimus,i eškoti alternatyvų,  skiesti juos su moksliniais atradimais, bet neišsiunčiau, susibalamūtyjau.
Tikiu kad pasikeitus kokiai penketai, dešimčiai kartų savipagalbos grupių mums nereikės gyvenant su priklausomybėm ar kitokiais sutrikimais kaip depresija ir pan, nes nebus ką gelbėti, mokslas turės atsakymus ir kryptį, kaip pataisyti apgailėtinai "nepagydomą" žmonių padėti.

Priklausomybės gyvuoja jau ne vieną tūkstantmetį tai nei penketas,  nei dešimtys kartu tos problemos turbūt neišspręs sad

Neprisijungęs

2015-03-01 15:45:18

Google

#2877 2015-03-01 18:19:22

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  8mėn.  13d. 

Manau kiek kartų rašyta , bet manau į tema Pumputi   
http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/sav … 555-487185

Neprisijungęs

#2878 2015-03-01 19:27:22

Smiltis123
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-30
Žinutės: 157

Nerūkau  25m.  7mėn.  0d. 

Mes būtent pas jį ir lankėme...

Jei negali pakeisti pasaulio-keisk požiūrį...

Neprisijungęs

#2879 2015-03-01 20:10:06

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  7mėn.  28d. 

žvejys rašė:

Manau kiek kartų rašyta , bet manau į tema Pumputi   
http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/sav … 555-487185

Aš irgi visiškai neabejoju, kad kažkada šitos priklausomybės nebeliks, arba visos priklausomybės bus nesunkiai valdomos. Įdomu, ką šiuo klausimu pasakytų futuristai?
Bet neabejoju ir tuo, kad ir šiuo metu priklausomybe nuo alkoholio neabejotinai galima atsikratyti. Tai sakau remdamasi savo patirtimi. Tik nemanau, kad galima ja atsikratyti vien remiantis psichologija. Jei žmogus jau buvo rimtai įklimpęs į priklausomybę ir organizme dėl to jau įvyko cheminiai pakitimai, tai atitaisyti visa tai galima tik atstatant tą organizmo chemiją, o tai galima padaryti tik natūraliomis cheminėmis medžiagomis. Ir kaip jau ne kartą minėjau, lengviausia tai padaryti mitybos pagalba. O gal net TIK mitybos pagalba. O veikiant psichologinėmis priemonėmis, manau, yra dirbti „įkinkoma“ žmogaus valia, o tai jau yra prievarta, savęs prievartavimas. Tai nėra lengva. Ir ateityje visada išlieka rizika paslysti, nes priklausomybė niekur nedingsta, ji tūno ir laukia, gal būt.
O kad tai yra nepagydoma, o dar ir mirtina liga, tai, švelniai tariant, verčia nusišypsoti. Tiesiog taip teigiant, norima susireikšminti.

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#2880 2015-03-01 20:28:36

žvejys
Senbuvis

Ką sureikšminti pačia priklausomybe alkoholiui. Na kaip čia pasakius , jei man vakare būt užtekia vienos taurelės degtinės , nebūčiau sau sukes galvos , bet n metų turėjau gert tol kol trūkdavau , vynas tik spirituotas, alus nuo 7 laipsnių, degtinė jokio skonio svarbu stipri. Taip alinant organizmą nemanau ,kad ilgai išgyventum. Dabar metus , potraukis išliko, jei apleisčiau ar likčiau vienas su savo mintimis , beabejo po kurio laiko gryščiau į senas vėžias. X failais netikiu, nei dvasiomis ,nei kuo kitu. Jokio susireikšminimo, dar vienas dalykas jei prarandi viltį gyvent , tai pati žinai kokia pirma mintis pareina , nusižudyt. Dabar tokių minčių nekyla, kad labai nesiseka . Dėl mitybos 100 proc. teis gali daug ką pakeist , bet patį potraukį alkoholiui, nemanau .

Neprisijungęs

#2881 2015-03-01 20:48:25

Troja
Senbuvis

žvejy, manyti galima ir vienaip, ir kitaip, o žinojimas yra vienas. Kad priklausomybė dingo, aš  sakau iš savo šimtaprocentinės patirties. Aš buvau priklausoma labai stipriai, mano užgėrimo „daugedieniai“ tęsdavosi iki trijų savaičių, buvo žiaurūs. Beveik nieko nevalgiau, tik gerdavau arba 0,7 degtinės į parą, arba du dvilitrinius bambalius stipraus alaus. Paryčiais didžiausio blogumo kankinama, skaičiuodavau minutes, kada atidarys parduotuvę. Tada šliauždavau į ją drebėdama ir vos neapsivemdama, nesusišukavusi, nes nebuvo tam jėgų, bijodama sutikti bet kokį žmogų. Tada pirmas stikliukas, kuris būdavo labai bjaurus, tada antras... 
Dabar jau ne vieną kartą įsitikinau – priklausomybės NĖRA. Ir tam yra mokslinis paaiškinimas, nes ne iš piršto juk viskas laužta. Jau vien kasdienis vartojimas labai daug laukinių žalumynų turėjo labai didelę įtaką, nes juose esantis chlorofilas yra beveik mūsų kraujo pakaitalas. Reiškia, kad aš su tais žalumynais savo kraujui padariau labai didžiulę teigiamą įtaką, jis pakeitė savo savybes. O kur dar kiti dalykai toje mityboje? Tai yra realybė, bet kažkodėl visi tą labai bijo pripažinti, nenori to girdėti. Aš galvoju, gal kažkam patinka būti priklausomam, faina, kai gali visiems pasakyti, kad jūs nesergat nepagydoma, mirtina liga, o aš sergu, vat. Jei yra ne taip, tai aš tada nesuprantu, kodėl žmonės yra patys sau priešai.
O tu, žvejį, tai esi šaunuolis, kad taip suėmei save į rankas, taip tvarkaisi su savo darbais. Vienareikšmiškai – šaunuolis.

Neprisijungęs

#2882 2015-03-01 21:00:34

žvejys
Senbuvis

Ir dabar tau jokio patraukio, nėr.

Neprisijungęs

#2883 2015-03-01 21:06:09

Troja
Senbuvis

Ne tik dabar potraukio nėra, bet jo jau nėra labai seniai. Vakar, tiesa, buvau draugo gimtadienyje, buvo cepelinų balius, kur brendis liejosi laisvai. Man net mikroninė mintis nešmėstelėjo apie tai, kad norėčiau stikliuką paragauti. Atvirkščiai, niekaip negaliu įsivaizduoti, kad galėčiau bent prie lūpų pridėti tokią šlikštynę.

Neprisijungęs

#2884 2015-03-01 21:11:56

žvejys
Senbuvis

Vadinasi geriančioms kompanijoms esi atspari , visokiems pasiūlymams , aš kažkaip tai vengiu tokių kompanijų , o kas liečia patį skonį kartais šmėšteli mintis , kad gal ir skanu būtų, gerai kad sugebi nustatyt  mintis , kad tai šlykštynė.

Neprisijungęs

#2885 2015-03-01 21:12:44

Troja
Senbuvis

Ir dar parašysiu, kad niekaip nesuprantu, kodėl neatsiranda nė vienas žmogus, kuris norėtų tai pabandyti? Juk siūloma ne kokį vandenilio peroksidą gerti (kurį aš, beje, gėriau savo laiku) smile ar sieros rūgštį, o išbandyti mitybą, kuri yra labai lanksti, tik reikia laikytis kai kurių taisyklių. Dažnai žmonės sako, kad padarytų viską, kad tik priklausomybės atsikratytų, bet kai pasiūlai jiems realų, išbandytą, patikrintą kelią, jie mauna į krūmus. Juk neabejoju, kad teko visiems skaityti spaudoje kitų žmonių atsiliepimus, kad taip pakeitus mitybą, noras vartoti alkoholį prapuola. Taip sako nebūtinai juodai priklausomi žmonės, bet jei jie sako, kad noras vartoti alkoholį prapuola, reiškia jie bent kažkiek jau žino, kaip tas noras atrodo.

Neprisijungęs

#2886 2015-03-01 21:17:28

žvejys
Senbuvis

Pala, pala nemaunu į krūmus , tik va įprotis jei vakare neapsipjaunu bryžiuko lašinukų, darausi nervuotas , nemiga ir čia nekoks susireikšminimas, o realybė. Kaip ir ryte vis žadu būt be kavos ir nesiseka . Taip toliau kas per taisyklės?

Neprisijungęs

#2887 2015-03-01 21:17:35

henris
Naujokas
Registravosi: 2013-12-03
Žinutės: 5

Blaivus  12m.  3mėn.  10d. 
Nerūkau  12m.  2mėn.  18d. 

Sveiki senai buvau prisijunges net nezinojau kaip cia pradeti naudoti pokalbius .
Labai palaikau visus , noriu "palaikinti" troja ir man potraukis alkoholiui dinges , nors pries blaivybes pradzia geriau labai , gal kada ir papasakosiu visa istorija , o dabar jau blaivas 1 metus ir 10 men .

Neprisijungęs

#2888 2015-03-01 21:19:23

Troja
Senbuvis

žvejys rašė:

Vadinasi geriančioms kompanijoms esi atspari , visokiems pasiūlymams , aš kažkaip tai vengiu tokių kompanijų , o kas liečia patį skonį kartais šmėšteli mintis , kad gal ir skanu būtų, gerai kad sugebi nustatyt  mintis , kad tai šlykštynė.

Aš kompanijų visiškai nevengiu, nes svorio centras visiškai persikėlė nuo alkoholio į kitus dalykus. Ir tu, žvejy, truputį neteisingai išsireiškei, kad sugebu nutatyt mintis, kad tai yra šlykštynė. Žinok, visiškai nieko nereikia nustatinėt, nes viskas nusistatė savaime. Aš nieko nenustatinėju, niekame savęs neprievartauju. Juk ir kalbu apie tai, kad tas, kas nepabandė, niekada nesupras, kaip viskas pasikeičia ir kaip viskas būna. Žinoma, rimtai sumanius tai išbandyti, reikės labai susiimti, nes reikės laikytis taisyklių. Ir  reikia suprasti, kad tai neatsitiks nei per savaitę, nei per mėnesį. Laiko reikės daugiau, ir kiekvienam skirtingai, nes tai priklausys nuo to, kaip žmogus maitinosi iki šiol. Tiems, kas mėsą valgė tris kartus per dieną, procesas bus ilgas ir sunkesnis, nei tiems, kas mėsą valgė 1-2 kartus per savaitę.

Neprisijungęs

#2889 2015-03-01 21:20:59

žvejys
Senbuvis

Sveikas Henri , jei nori į pokalbius tai ten viršuje trečia iš dešinės nuoroda

Neprisijungęs

#2890 2015-03-01 21:23:18

henris
Naujokas

O kad noras prapuole as laikau tikru stebuklu , o ta stebukla man sukure tikejimas to ko as siekiu ir  noriu . O noriu as tik buti blaivas .

Neprisijungęs

#2891 2015-03-01 21:23:45

žvejys
Senbuvis

Va čia troja ir prasideda , aš iš tų kuris daug valgau mėsiško.

Neprisijungęs

#2892 2015-03-01 21:26:40

Troja
Senbuvis

henris rašė:

Sveiki senai buvau prisijunges net nezinojau kaip cia pradeti naudoti pokalbius .
Labai palaikau visus , noriu "palaikinti" troja ir man potraukis alkoholiui dinges , nors pries blaivybes pradzia geriau labai , gal kada ir papasakosiu visa istorija , o dabar jau blaivas 1 metus ir 10 men .

Na va, bent vienas žmogus mane palaiko big_smile O visi kiti tai žiūri į mane, kaip į baltą varną big_smile Ačiū, henri smile

Neprisijungęs

#2893 2015-03-01 21:27:16

žvejys
Senbuvis

Dabar pats žaliavalgystės pradžia , kur galima ją rast ar yra gal koks forumas ir kokios taisyklės.

Neprisijungęs

#2894 2015-03-01 21:29:00

žvejys
Senbuvis

Ne Troja , tikrai nežiūriu kaip sakei , bet nelabai išsivaizduoju kaip tai galėčiau pradėt.

Neprisijungęs

#2895 2015-03-01 21:31:53

žvejys
Senbuvis

Palaikau ir aš tave , bet vėl klausimukas gerai minėjai cipelinų  baliuką , su alkoholiu supratau ,o su cipakais?

Neprisijungęs

#2896 2015-03-01 21:36:34

henris
Naujokas

žvejys rašė:

Pala, pala nemaunu į krūmus , tik va įprotis jei vakare neapsipjaunu bryžiuko lašinukų, darausi nervuotas , nemiga ir čia nekoks susireikšminimas, o realybė. Kaip ir ryte vis žadu būt be kavos ir nesiseka . Taip toliau kas per taisyklės?

Ne lasiniu ar kavos trukumas kad nervuotas ir t.t. Cia visgi gali buti ilgo alkoholio vartojimo pasekmes , o kad jos praeitu reikia laiko ir turbut nemazai.

Neprisijungęs

#2897 2015-03-01 21:38:15

Troja
Senbuvis

žvejys rašė:

Dabar pats žaliavalgystės pradžia , kur galima ją rast ar yra gal koks forumas ir kokios taisyklės.

Oi, žvejy, žinok šičia tai aš tau visko tikrai nesurašysiu. Bent jau aš tai šios srities žinių sėmiausi iš Rusijos žaliavalgių gydytojų, biochemikų ir kitų mokslo žmonių, kurių visa  informacija pagrįsta mokslu. Ir žinias renku jau dvejus metus, tiesa dabar jau žymiai ramiau, nes jau dvejus metus taip maitinuosi, tai esmę jau supratau ir jos laikausi.
Dėl žaliavalgystės pradžios, tai dar truputuką ankstoka, nes geriausiai pradėti būtų tada, kai galima jau sočiai skinti dilgėles, pienes, garšvas.
O šios mitybos pradžia tai vienareikšmiška - žarnyno valymas ir toliau jau reikia žiūrėti individualiai. Aš mitybą pakeičiau per vieną naktį, kardinaliai, bet žmonėms, kurie valg daug mėsos, tą daryti reikėtų palaipsniuj, atisakant vis daugiau ir daugiau sveikatai kenkiančių produktų. Bet pasakysiu kietai, kad niekas, žvejy, už tave neatsisakys nei kavos, nei mėsos. Viską turėsi padaryti pats. Bet tu neįsivaizduoji, ką už tai gausi.

Neprisijungęs

#2898 2015-03-01 21:42:51

Troja
Senbuvis

žvejys rašė:

Palaikau ir aš tave , bet vėl klausimukas gerai minėjai cipelinų  baliuką , su alkoholiu supratau ,o su cipakais?

Cipakus smile valgiau, tik mėsą iš jų atidaviau draugui, nes jos tiesiog nenorėjau. Žaliavalgystė gali būti šimtaprocentinė - tokia, žinoma, sveikiausia ir efektyviausia, bet aš tokios laikiausi 4 mėnesius, o po to ir iki šiol laikausi 75 proc žaliavalgystės. Tai visiškai paprasta, nes tuos 25 proc gali valgyti kažką nežaliavalgiško. Bet mėsa racione turėtų būti ypatingai retai. Kiekvienas mėsos pavartojimas kažkiek numuš kažkokį teigiamą mitybos efektą ir laukiamą rezultatą.

O forumas žaliavalgių yra: www.zaliavalgyste.lt
Jame yra labai daug vertingos informacijos.

Neprisijungęs

#2899 2015-03-01 21:46:26

žvejys
Senbuvis

Tai išsivaizduoju  , bet vėl pačia info reik rinkt . Ka gi reiktų bandyt , , bet ar tik žolės ar daržovės netinka, kaip suprantu visiškai termiškai apdoroto maisto (virto, kepto).

Neprisijungęs

#2900 2015-03-01 21:53:37

Troja
Senbuvis

žvejys rašė:

Tai išsivaizduoju  , bet vėl pačia info reik rinkt . Ka gi reiktų bandyt , , bet ar tik žolės ar daržovės netinka, kaip suprantu visiškai termiškai apdoroto maisto (virto, kepto).

Žoles reikia dėti į kokteilius. Tam tikslui reikia įsigyti neblogą plaktuvą, ne mažiau, kaip kokių 800W galios. Sukramtytų žolių organizmas beveik nepasisavina, reikia jas suplakti iki molekulinio lygio. Pradžioje tavo organizmas aplamai labai mažai ką pasisavins, nes tavo žarnyne dominuoja mėsą skaidanti mikroflora. Ilgiau valgant kažkokius naujus produktus ir jei pas tave neišpjautas apendiksas, tai tos mikrofloros prisigamins ir organizmas ims normaliai viską pasisavinti.
Maistas yra vaisiai, daržovės, riešutai, sėklos, medus.

Neprisijungęs

Forumo apačia