VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 14d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 26d. |
Nepraeis tas noras taip greitai, gerta ne vieną dieną, susiformavo įpročiai, kuriems pakeisti reikia laiko. Pakentėkit, nenuleiskit rankų, nepasiduokit pagundoms (jų tikrai bus) ir viskas susitvarkys.
Neprisijungęs
Ausre,grikių dieta tik laikinai duos efektą..,jei nori mesti svorį,turi pilnai peržiūrėt savo racioną (išbraukti nesveikus produktus)ir valgyt pilnavertį maistą...turi būti tiesiog tavo gyvenimo būdas sveikai maitintis...sportas priduoda kūnui tonuso,o pagrindas kaip maitiniesi...
Didelis stimulas atsisakyti alko dėl figūros,nes niekur negirdėjau,kad į dietą įeitų alkoholis:)))
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 12d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 11d. |
Žvejys rašė, kad saldumynų ir kavos labai norėjosi, tai pas mane kaip tik šis periodas dabar-kava galiu gurkšnot nuo ryto iki vakaro...saldumynus visą mėnesų kemšu pradedant nuo ledų po puse dėžutės iki chalvos po 300-400 g, kai pagalvoju, tai baisu darosi...nors svarstyklos tą mano apsiėdimo periodą ignoruoja ir skaičiukas stabiliai stovi...įdomu kiek ilgai tai tęsis?
Neprisijungęs
Gal ir nieko nebus:)
Priklauso nuo pačios kūno-ar turi polinkį į nutukimą,koks amžius,koks fizinis krūvis kas dieną.
Šiaip organizmas gali sureaguoti ir vėliau į tokius "pasismaginimus"
Asmeniškai man užtenka tik kelias dienas taip "padūkti" su nesveiku maistu ir iškart matau rezultatus:)
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 8d. |
Geriausia dieta vakare bet kuriuo laiku bryzas lašiakų ir česnakas, na dar duonos . Juokauju .
Na bet jei rimtai , reguliari mityba ir judėjimas, atsisakyt visų pusfabrikačių ,gamint namie , rinktis liesa mėsa , daržoves mūsų kraštų ir pagal laikmetį, na ir žinoma jokio alkoholio ir tabako. Bet šiaip nėr tikslo tavrkytis su visomis priklausomybėmis iš karto ,reik palaipsniui viska daryt.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 12d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 11d. |
tai va ir keista, nes anksčiau saldumynų išvis nemėgau (silkę šampanu užsigerdavau), o dabar kažkokia mistika...ir protas sako sustok, nevalgyk, bet potraukis toks didelis, kad negaliu atsilaikyti..nežinau kaip reik prisivers nebepirkt saldumynų, bet čia man kaip apdovanojimas, kad nuo alko susilaikau...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 7mėn. | 0d. |
Pritariu Žvejui, reik tvarkytis su priklausomybėmis paeiliui. Bet man tie grikiai dar ir organizmui pravalyt, nes kai gėriau, tai per pietų pertrauką važiuodavau kebabų ir valgydavau mašinoj, kai pagalvoju, vaizdas turėjo būt super, gera mašina, l. geras paltas ir valgo kebabą mašinoj su marmūze ištepliota
, o be to, jei viena likdavau namie, tai vakarui 3l alaus buvo norma ir jokio maisto, tai tiesiog bandau atstatinėt sveikatą. Aš tai labiausiai gert noriu apie 6-8 val vakare, kaip buvau pratus, bet jei nenusiperku, tai ir neturiu, na judam pirmyn, nors kas čia mano tos 4 d., juokas tik
Neprisijungęs
Keturios dienos tai jau yra daug ir viena diena daug reiškia , nes tik po vieną dienelia susideda ilgas stažas. Kai įprasi taip gyvent tai net nepajusi kaip laikas bėga.
Neprisijungęs
Tikiuosi, kad taip ir bus ir viskas eis geryn...seniai to laukiu, labai seniai, matyt, Kalėdų senelis mano šalį pamiršo
Neprisijungęs
nepamiršo , tik mūsų bijojo , girti tik fantazijose esam linksmi ir nuostabūs , bet realybė apgailėtini
Neprisijungęs
organizmą reik valyt valgant tik vaisius ir daržoves,geriant daug vandens...ir taip kokią savaitę
Neprisijungęs
sutinku su viskuo, reiks pasiryžt kokį šeštadienį vien sultis gert, bet kai vaikam tris kart gaminu, tai paragaut kažko tenka
Labai noriu Jums padėkot, kad priėmėt mane, kad galiu bendrauti atvirai, nes niekada ir su niekuo to dar nesu dariusi, kad parodyčiau tas savo tamsiasias puses ir baubus
Neprisijungęs
Taiklūs žodžiai, žvejy, super , gyvenimas savo fantazijų pasauly, taip taip taip.... tik kas mus mato tikrus...mes patys to žinot nenorėtume
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Keturios dienos tai jau yra daug ir viena diena daug reiškia , nes tik po vieną dienelia susideda ilgas stažas. Kai įprasi taip gyvent tai net nepajusi kaip laikas bėga.
Tikra tiesa,keturios dienos pradžioj yra daug,bent man buvo daug,o mėnesį negert išvis neįsivaizduojama atrodė.Na, o dabar tai ir apie metus blaivybės pagalvoju.Merginos laikykitės,kavutė,saldumynai ar grikių dieta.Viskas iš pradžių tinka,svarbu tik ne alko.Vėliau atsirinksit ,kas labiausiai tinka,o ko verta atsisakyti.CHM...lašinukų bryzelis su mėlynuoju svogūnu...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 23d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 16d. |
Na man tai apetitas pramušdavo metus rukyti. Kažkur po mėnesio susinormalizuoja.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 14d. |
Sveikinimai Trojai su 2 metukais. Troja, aūūūūūūūū.....
Neprisijungęs
Sveikinu Troją ir Tarą su dvejetukais! Atsiliepkit, papasakokit, kaip sekasi, nebūkit slapukais... :)
Neprisijungęs
Troja, jau metukai...super, sveikinu, kaip jautiesi, kas pasikeitė ir kada pajutai kad ima keistis?
Neprisijungęs
Kokia savijauta šiandien Aušre?
Neprisijungęs
Vakar vakare parduotuvė pastovėjau pastovėjau prie alaus ir praėjau, na sunkiai žinoma, bet vakar buvo vos vos...o šiandien tai nesinori, daug veiklos, tai kažkaip nesusimąsčiau, be to knygą įdomią vakare skaitau, tai jei išgerčiau, negalėčiau skaityt, tai vat ir neplanuoju nieko šiandien, vaikam kalėdų senis atnešė knygą apie kalėdas, tai tie laukia vakarinio skaitymo ir vėl užsidėjau saugiklį, nes kai geriu neskaitau, na, darau sau kliūtis, laikausi, bet būna sunkių minučių kaip vakar, atrodo, et, nusipirksiu kartą, o kas čia tokio....ilgas kelias dar, deja, pijokė esu ir tiek
Neprisijungęs
Cha,pijokė.Visi čia mes pijokai.Jau esu rašius,kad esu sutikus daugybę nuostabių žmonių,kurie metė gerti,ir visiems saikingai išgėrinėjantiems toli dar iki tų pijokų...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 23d. |
Ačiū Rita64, Ausre ir Audroni už sveikinimus. Pas mane viskas gerai, alkoholis jokiu pavidalu mano gyvenime nefigūruoja ir nelabai įsivaizduoju, kad galėtų figūruoti. Jei reikėtų išgerti stikliuką degtinės, nežinau, kaip tai reikėtų padaryti. Manau, kad nepadaryčiau to niekaip, nes dabar alkoholis man tolygus WC valikliui, ir suprantama, kad tokį daiktą gerti būtų absurdas.
Ausre, kaip jau šičia rašiau anksčiau, priklausomybės atsikračiau kardinaliai pakeitusi mitybą. Tai viskas ėmė keistis nuo pačios pirmos dienos, nes valgant tokį maistą, kokį valgiau ir iki šiol valgau, alkoholis su juo nesuderinamas niekaip. Vėliau dėl šios mitybos pasikeitė mano ląstelių sudėtis ir taip dingo priklausomybė.
Eina treti blaivūs metai. Tikrai neužmiršau, kaip viskas buvo, kai juodai gėriau. Labai dažnai apie tai galvoju, analizuoju – kas, kodėl ir kaip? Bet nesigailiu, kad viskas buvo taip, kaip buvo. Nežinau, ar dabar būčiau tokia laiminga, jei nebūčiau savo kailiu patyrusi tokių išbandymų, kuriuos teko patirti. Na, ir nugalėtojo jausmas taip pat yra tikrai malonus.
Linkiu visiems nenuleisti rankų, nes išeičių iš šios padėties tikrai yra. Reikia nebijoti eksperimentuoti, nebijoti naujovių. Visiems linkiu blaivybės, nes tai natūrali žmogaus būsena.
Neprisijungęs
Smagu tave vėl skaityti, Troja :) O tavo mityba ir iki jos pakeitimo, kiek pamenu, nebuvo visai standartinė, eksperimentus mėgai ir iki to...
Neprisijungęs
sveikinu Ozka su septintu mėnesiu.
Neprisijungęs
Sveikinu Ožka:)
Neprisijungęs