VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 7mėn. | 0d. |
Sveiki visi,
Po ilgo labai labai ilgo laikotarpio šiandien atidariau forumą ir nustebau, kad mane pariukė ir ožka prisiminė. Ačiū Jums
o aš...gėriau, deja... ne ne prie vaikų, dažniausiai jei sirgdavo ir būdavo pas senelius, mat su geriausiais norais pradėjau, bet gyvenimas įsuko į didelį nesėkmių ratą (buvo žiaurus spaudimas darbe, slėgė skolos, viena tempiau vaikų priežiūrą, brolio išdavystė (pasiėmė visą tėvų turtą)...praėjo viskas, perėjau į kitą darbą, sutikau daug puikių žmonių, susikūriau namus, kuriuose visiems gera, daug padariau, bet gėriau...vakar paguldžiau vaikus ir buvau tiek nusikalus, kad vėl išgėriau alaus, o atsikėliau su mintim, kad bandysiu iš naujo, nuo dabar....bijau būti pažaduke, bet galiu pažadėti sau, kad darysiu viską, kad išsaugočiau viską, ką sukūriau, kad neprarasčiau, noriu tikėti, kad taip bus.
Neteisinu savęs už gėrimą, smerkiu ir nekenčiu, noriu sulieknėti, būti vėl tokia graži kaip anksčiau, turėti energijos, sveikatos, nes jaučiu, kad visko mažėja...
Sėkmės visiems, o aš vėl bandysiu, su viltim, kad pavyks
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 12d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 11d. |
Sveika, Ausre,aš čia naujokė, bet linkiu tau visokeriopos sėkmės ir tikiu, kad viskas išsispręs ir bus gerai, nes mes visi čia su didžiulėmis viltimis ir tuomis pačiomis problemomis:)
Neprisijungęs
Ačiū, Nida.
Taip, deja, taip, visų mūsų problemos panašios...geriau, kad jų nebūtų, bet burtų lazdelės nėra, turi keltis ir po žingsniuką eiti pirmyn, jei parkrenti turi vėl keltis, nors ur tūkstančius kartų, jei reikės
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 1d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 18d. |
Ausre rašė:
Sveiki visi,
Po ilgo labai labai ilgo laikotarpio šiandien atidariau forumą ir nustebau, kad mane pariukė ir ožka prisiminė. Ačiū Jums
o aš...gėriau, deja... ne ne prie vaikų, dažniausiai jei sirgdavo ir būdavo pas senelius, mat su geriausiais norais pradėjau, bet gyvenimas įsuko į didelį nesėkmių ratą (buvo žiaurus spaudimas darbe, slėgė skolos, viena tempiau vaikų priežiūrą, brolio išdavystė (pasiėmė visą tėvų turtą)...praėjo viskas, perėjau į kitą darbą, sutikau daug puikių žmonių, susikūriau namus, kuriuose visiems gera, daug padariau, bet gėriau...vakar paguldžiau vaikus ir buvau tiek nusikalus, kad vėl išgėriau alaus, o atsikėliau su mintim, kad bandysiu iš naujo, nuo dabar....bijau būti pažaduke, bet galiu pažadėti sau, kad darysiu viską, kad išsaugočiau viską, ką sukūriau, kad neprarasčiau, noriu tikėti, kad taip bus.
Neteisinu savęs už gėrimą, smerkiu ir nekenčiu, noriu sulieknėti, būti vėl tokia graži kaip anksčiau, turėti energijos, sveikatos, nes jaučiu, kad visko mažėja...
Sėkmės visiems, o aš vėl bandysiu, su viltim, kad pavyks
Gerai kad grįžai :)
Ačiū už nuoširdų pasidalinimą. Gavai čia niuksų nuo gyvenimo, oho :(
Nevirškinu dalint patarimų, o dar labiau turbūt pats nemėgstu jų gaut, bet kelis dalykus, Ausre, pastebėsiu:
Pirma - tai, kad neesi atsakinga už viską pasaulyje. Tu ir taip labai daug padarei ir darai kitiems. Gal jau gali šį tą ir sau padaryt?
Antra - ne viskas iš karto. Ir namus naujus sukurt, ir sulieknėt, ir gert nustot, ir dar turbūt kažikas...
Jei imtum po vieną dalyką nuosekliai, būtų žymiai lengviau. Visai logiška, jei tas dalykas būtų alkoholio atsisakymas. Paskui, jau blaivia, nepagiringa galva galima ir mitybą vos ne automatiškai susitvarkyt (paklausk mūsų merginų :D ) Tada ir jėgų daugiau vaikams ir namams ir aplinkinimas liks...
Sėkmės tau :)
Neprisijungęs
Ačiū, Marijau, net susigraudinau beskaitydama, šiltus ir nuoširdžius žodžius, ačiū už tikėjimą manimi
Neprisijungęs
Ausre rašė:
Ačiū, Marijau, net susigraudinau beskaitydama, šiltus ir nuoširdžius žodžius, ačiū už tikėjimą manimi
Gerai kad sugrįžai. Man vis rūpėjo tavo noras vaikams parodyti pavasarį. mane taip paveikė tavo žodžiai. Taip norėjosi tikėti, kad tau viskas gerai. na bet nieko , dabar gali parodyti žiemą.
O kai aš nustojau gerti, man sumažėjo apetitas, truputėlį nukrito svoris, vėl pradėjau gauti komplimentus kad gražėju. Ir matyt jaučiuosi laimingesnė, kad daug kas klausinėja ar neįsimylėjau . Būna liūdna kartais, būna noro išgerti ypač savaitgalį. Bet sakiau stengsiuosi viską daryti kad atsilaikyčiau. Vėl užsiračiau į sportą. Ir šiandien planuoju eiti, nes penktadienio vakarai labai sunkūs atsilaikyti negėrus. Tiesa, po 8 mėn negėrimo išgėriau. Užtat mano skaitliuke tik virš mėnesio.
Tad Aušre, pradėk viską nuo pradžių ir parodyk vaikams žiemą.
O dėl brolio išdavystės- manau reikėtų pasikonsultuoti su teisininkais. Patariu nenuleisti rankų ir bandyti ieškoti tiesos, nebent toks tėvų noras, tai jį reikia gerbti.
Paskutinis taisė pariuke (2014-12-05 16:37:40)
Neprisijungęs
Ačiū, Pariuke, už padrąsinimą ir tikėjimą, ačiū, kad esi. Dabar neberizikuosiu dingti iš forumo, palaikymas, atvirumas yra svarbu. O dėl brolio, skaudu, kai lieki vienas, be artimųjų, bet šeima yra mano vaikai, turiu butą, darbą,žodžiu pirmas aukštas pastatytas, reikia statyti antrą
Gerti man žiauriai norisi, vakaras "tuščias" atrodo, bet reik laikytis, juk tam aš čia . Blaivo savaitgalio visiems
Neprisijungęs
Ausre,visi materialiniai turtai yra užgyvenami.
Svarbiausiai yra sveikata-tavo ir vaikų.
Neprisijungęs
Pariuke,ar sportuoji su asmeniniu treneriu,ar kolektyviskai?
Neprisijungęs
Sveiki, taip užgyvenama, bet būna visko gyvenime, o aš už du mažus atsakinga...viskas svarbu.
Šiandien buvom raganiukes teatre, po to taip ir traukė i parduotuvę, išgert, tipo linksmiau, bet įsivaizdavau dienos pabaigą, susierzinimą nuo visko išgėrus. Nenusipirkau
gal čia užknisiu su savo egocentrizmu, bet man reik tai pasakyt, tik tai ir traukia aukštyn. Eisim puošt eglutę
Neprisijungęs
Sveiki, taip užgyvenama, bet būna visko gyvenime, o aš už du mažus atsakinga...viskas svarbu.
Šiandien buvom raganiukes teatre, po to taip ir traukė i parduotuvę, išgert, tipo linksmiau, bet įsivaizdavau dienos pabaigą, susierzinimą nuo visko išgėrus. Nenusipirkau
gal čia užknisiu su savo egocentrizmu, bet man reik tai pasakyt, tik tai ir traukia aukštyn. Eisim puošt eglutę
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 8d. |
Puiku aušre kad sugrįžai, kartu lengviau įveikt norą.
Neprisijungęs
Aciu, Zvejy, o Tau buvo ilgalaikiu atkryciu, visa diena daug nuveikiau be alaus, nors atrodydavo, kad tik isgerus galiu tempti savo pareigas, bet siandien ir pramogoms dar laiko uzteko, dziugu. Gero sekmadienio visiems
Neprisijungęs
Kai pasitikrinau (atkritau) , tai vakare išgėriau antrą dieną , nei jokios minties apie pahmielą , blogai buvo.
Neprisijungęs
Kaip gerai Aušre,kad bandai iš naujo.Negerti tam,kad vaikai turėtų blaivią mamą-didziulis stimulas.Daugelis mūsų mamų išgėrinėdavo ,kai sumigdydavo vaikus(ir aš pati tame tarpe).Deja,ligai progresuojant,pradedi gerti pasislėpus,kol vaikai dar nemiega,na ir išlenda yla iš maišo...Smagu matyti tavo pasiryžimą ir laikykis iš visų jėgų,nes pirmos savaitės sunkiausios.O mes visi tau padėsim.
Neprisijungęs
O kaipgi sekasi Agni ir Iškaimo?Jau 2 mėnesiukus rodo skaitliukas.
Neprisijungęs
aerobika su trenere moterų grupei
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Labas rytas,
gera ryte nubusti ir prisiminti kad vakar sportavai, o ne gėrei...
Senai sportavau, tai nuvargino labai, kad tik kritau miegot anksčiausiai, tai anksti ir nubudau.
Labai įdomu kuo užsiima Viktorija, kokią knygą skaito ar taip kuo prasmingu užsiima? Žiemą man sunku be vynelio, kai savaitgaliai neužimti, tai vis ieškau užsiėmimų ir patarimų iš jūsų
O man tai dar butų įdomu pasmalsauti ,ką veikia ilgais vakarais Rita64.Aš pati tai nusprendžiau palankyti baseiną.Labai padeda atsikratyti sustingimo,ir miegas pagerėja.
Neprisijungęs
va, va ir man kyla minčių pradėt sportuoti ir baseinas būt neblogai...
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 1d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 18d. |
ozka rašė:
O man tai dar butų įdomu pasmalsauti ,ką veikia ilgais vakarais Rita64.Aš pati tai nusprendžiau palankyti baseiną.Labai padeda atsikratyti sustingimo,ir miegas pagerėja.
Ooo! Baseinas, buvo mano pernai metų atradimas. Visada žinojau, kad labai gerai, ypač mums, stuburininkams, bet kad taip gerai - nesitikėjau... Atlankiau su pernai visą šaltą sezoną ir šiemet jau pradėjau. Va šiandien vakare varysiu.
Anksčiau išbandyt vis koie nors kompleksai trukdė, tipo laiko neturėjimas. Blaiviai gyvenant, pasirodo, laiko galima "pasidaryti".
Neprisijungęs
Sveiki visi, na džiaugiuosiu, kad pradėjau nuo penktadienio negerti ( kai galimybės didžiausios) ir buvo minčių visokių, bet nelabai įkyrių, kol praeini pro parduotuvę, už tai žiauriai norėjau miego, miegojau kaip kūdikis, gal kad po alaus miegas būdavo nekokybiškas, o dieną ir šiaip nusikaldavau, bei norėjau valgyt (gerdama beveik nevalgydavau), tad organizmas savo atsiimt nusprendė. Tikiuosi šiandien bus viskas OK, jaučiuosi darbingesnė, ramesnė, visi pliusai, bet vat ta priklausomybė...su logika ji nedraugauja. Gal pasakysit, kad tai darau pati, bet bent šiuo metu Jūsų palaikymas man labai labai ir labai svarbus. Ačiū ir geros dienos
Neprisijungęs
man vakar vakare apie 23 val. buvo didelis noras brendzio taure isgert...net pajutau ta uzliejancia siluma viduje, bet susitvardziau, o siandien viskas ok
Neprisijungęs
suprantu, Nida, puikiai. Va ir man taip būna, noras rodos neįkyrus, taip ir kužda, kad nieko tokio, gali pabandyti, atsipalaiduosi, viską gražiau matysi, entuziazmo daugiau...
bet viskas tas iš tikro būna tik negėrus....bet tas velniukas užanty...
Na, o aš nuo ryt laikysiuos dietos, grikiu
Organizmas prasivalys ir gal figūra gal pasitaisys
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 14d. |
Visi sako, kad vakarai ilgi- man jie per trumpi...
2 kartus į savaitę lankau šokių pamokas, šeštadieniai- į baseiną, 1 k. į savaitę- gitaros pamokos...
Nelabai suspėju grindis išsiplaut...
Pavasarį užsiėmimus reiks apmažinti, bet pavasary ir mintys šviesesnės, taigi mažiau "Senųjų pagundų"...
Neprisijungęs
sveikos ką galiu pasakyt iš savo patirties , bus labai sunku atlaikyt pirmus tris mėnesius , noras bus begalinis, reiktų užsiimti sau malone veiklą, darbu ar hobiu. Galima pabandyt nelaikyt alkoholio namie , kai kritiniu momentu kai noras sustiprės nebus galimybės staigiai susiveikt. Na Aušre linkiu sėkmės su dietom, nutraukus alkoholio vartojimą organizmas tą trūkumą kompensuoja per saldumynus ir kavą . Kibiras kavos per dieną ir keli kilai saldainių , juokauju , bet jei rimtai tai saldumynų daugiau suvalgysit. Dar jei nerūkot ir negersit tai vaizdas veidrodį gerės kasdien , be jokių plastinių operacijų , laikui bėgant oda šviesės ir pasilygins. tai garantuoju, nes visiems taip buvo. Viskam reik laiko ir kantrybės , svarbiausia nepraraskit noro. Sėkmės.
Neprisijungęs